Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τσούκα: Ένα ζωντανό χωριό που έχει τα δικά του προβλήματα

Η Τσούκα είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Αγράφων, με μεγάλη ιστορία, ξακουστή για το Κάστρο της, αλλά και για τους λεβέντες κατοίκους της.
 Στο χωριό όπως μας είπαν κάτοικοι που προχθές συναντήσαμε στο καφενείο, διαμένουν μόνιμα περί τα 120 άτομα και είναι από τα λιγοστά χωριά του τόπου μας με νέες οικογένειες και μικρά παιδιά.


Την ημέρα της επίσκεψής μας, στο χωριό συναντήσαμε και την Αντιδήμαρχο Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η οποία πήγε στην Τσούκα όπως μας είπε για να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το αντλιοστάσιο, που είχε ως αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς νερό.
Για το θέμα αυτό από τον Δήμο κλήθηκε ο Τεχνικός Θοδωρής Μπάρκας ο οποίος μετέβη με την Αντιδήμαρχο και την κ. Α. Ίβρου, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, στο αντλιοστάσιο, όπου και αποκατέστησε την βλάβη, δίνοντας όμως προσωρινή λύση στο πρόβλημα καθότι είναι χαλασμένη η μεγάλη αντλία, η οποία θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.

Η βλάβη όπως μας είπε ο κ. Μπάρκας η αντλία αυτή (φωτο) κοστίζει γύρω στα 1.700,00 ευρώ και είναι κρίμα για ένα τόσο μικρό ποσό να ταλαιπωρούνται συνεχώς οι κάτοικοι του χωριού. Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος είπε στους κατοίκους ότι θα ενεργήσει τα δέοντα προκειμένου να βρεθεί λύση.
Πέραν αυτού του ζητήματος οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν και ένα ακόμη παράπονο τους, που αφορά την άδικη όπως λένε αντιμετώπιση 3 παιδιών από την Τσούκα, για τα οποία δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος να μεταφέρονται στο Σχολείο. Είναι κρίμα μας είπε η μητέρα των παιδιών Αγορίτσα Κουρλού, νιώθουμε αδικημένοι, νιώθουμε ότι είμαστε κατώτεροι πολίτες αυτού του Δήμου, γιατί;  
Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν την Αντιδήμαρχο για την επίσκεψη και την καταγραφή των προβλημάτων τους και αποχαιρετώντας την, ζήτησαν την παρέμβασή της. ΙΔΩΜΕΝ