Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αποκαλύψεις φωτιά από τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ για το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Κοινό Δελτίο Τύπου υπογράφουν η Συντονιστική Ευρυτανίας και ο Πολιτευτής του Νομού Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με το πολύπαθο Νοσοκομείο Καρπενησίου και τις περίεργες πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θα προκύψουν από τις αποκαλύψεις φωτιά στις οποίες προχωρούν, δηλώνοντας παράλληλα πως οδηγούνται και σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο ενώ αναμένουν απαντήσεις εγγράφως από την διοίκηση του Νοσοκομείου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τελευταίο διάστημα φτάνουν πληροφορίες στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας όπως και στο πολιτικό γραφείο του Πολιτευτή του Νομού Ευρυτανίας αναφορικά με  μια εξόχως «περίεργη απουσία από τα καθήκοντα του, Ιατρού Ορθοπεδικού Χειρούργου εδώ και έναν χρόνο από το Νοσοκομείο της πόλης μας, του Καρπενησίου»
Ατύπως ενημερωνόμαστε πως η απουσία του Ιατρού είναι δικαιολογημένη καθότι έχει εξασφαλίσει αναρρωτική άδεια, η οποία όμως σωρευτικά έχει φτάσει το ένα έτος ενώ την ίδια ώρα πληροφορούμαστε πως παραλλήλως εργάζεται σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας-όπως και θα αποκαλύψουμε εγγράφως αν χρειαστεί και δεν λάβουμε πειστικές απαντήσεις - στο Bournemouth της Μεγάλης  Βρετανίας.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο όπως στοιχειοθετείται εγγράφως από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας προφανώς πρόκειται για σκάνδαλο ολκής εν γνώσει της νυν και της τέως διοικήσεως του Νοσοκομείου του Νομού μας.
Την ίδια ώρα υπάρχουν στα χέρια μας έγγραφα δεδομένα που αποδεικνύουν πως ο Ιατρός βρίσκονταν σε αναζήτηση εργασίας και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  (UAE) από τον Ιανουάριο του 2012, πράγμα που αποδεικνύει την γενικότερη διάθεση του Ιατρού προς αναζήτηση εργασίας στην Αλλοδαπή.
Προφανώς και η διάθεση του Ιατρού προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό επ'ουδενί δεν είναι κατακριτέα ή καταδικαστέα ειδικά μετα την ηθική επιστημονική και οικονομική εξόντωση που ασκείται και στο Ιατρικό προσωπικό μεταξύ άλλων από την εφαρμοζόμενη πολιτική του Υπουργείου Υγείας.
Για εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες Ευρυτανίας όμως μόνο ως κατακριτέα και εξόχως προκλητική και ανεπίτρεπτη μπορεί να χαρακτηριστεί η καταχρηστικότητα των δυνατοτήτων που παρέχονται μεμονωμένα άγνωστο γιατί και πως, αν ισχύουν τα προαναφερόμενα, όπου και καλείστε σε πρώτο επίπεδο να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εγγράφως και ουχί προφορικώς ως βραβευμένη-από τον ομογάλακτο Υπουργό σας-διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου.
Ερωτήματα
●Βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια Ορθοπεδικός Χειρούργος Επιμελητής Α εδώ και ένα χρόνο ο οποίος ανήκει στο Ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου Καρπενησίου ενώ παράλληλα εργάζεται στο Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας;
●Λαμβάνει κατά το διάστημα της αναρρωτικής αδείας του, το μισθό του ενώ παράλληλα λαμβάνει και δεύτερο μισθό από τις υπηρεσίες του στο Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας;
●Eπέστρεψε μετά από το όργιο φημών των ημερών που επικρατεί στο «άβατο» του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπως πληροφορούμαστε;
Έληξε η αναρρωτική του άδεια και πότε;
●Η ξαφνική αλλαγή εν μια νυκτί του ΔΣ του νοσοκομείου σχετίζεται ή όχι με τα προαναφερθέντα;
●Ο συγκεκριμένος Ιατρός συμμετείχε ή όχι σε επιτροπή παραλαβής υλικού του Νοσοκομείου; Έχει υπογράψει οποιαδήποτε πράξη παραλαβής υλικού κατά το διάστημα της αναρρωτικής του αδείας κι αν όχι ποιος τον αντικαθιστά;
*Σεβόμενοι την λεπτότητα της υποθέσεως ενώ είναι σε πλήρη γνώση μας το όνομα του Ιατρού θα το αποκαλύψουμε σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που θα καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.
►Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε πως σε γνώση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας με πληθώρα καταγγελιών από πολίτες είναι τόσο η ανυπαρξία Ιατρού όσο και η εφαρμοζόμενη τακτική, στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπου ως απαράδεκτη και μόνο από το σύνολο της Ευρυτανικής κοινωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί.
Καταδικάστηκε περήφανος φτωχός κόσμος χωρίς εισοδήματα και δυνατότητες να αδυνατεί ν’αποκτήσει πρόσβαση σε οφθαλμίατρο και να σωρεύεται πληθώρα μη εξυπηρετούμενων περιστατικών καθότι κρατείται «Reserve» η θέση οφθαλμίατρου μέχρι να βρεθεί «λύση» στην υπόθεση που ελέγχεται, ο σε διαθεσιμότητα Ιατρός, ενώ έχετε στα συρτάρια σας φάκελο πλήρη Ιατρού ο οποίος δέχεται να εργαστεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Τελικώς αν και κατέχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, εμπαίζεται ο ίδιος και η οικογένεια του ενώ η 5η Υ.ΠΕ κωφεύει. Είναι σαφές ότι θα υπάρξει και για το θέμα αυτό ανάλογος κοινοβουλευτικός έλεγχος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το απόστημα και ο νόμος της σιωπής του «Άβατου» θα σπάσει!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας
Κωνσταντίνος Ι.  Μπακόλας
•Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων