Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π. Ε. Ευρυτανίας - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ - ΦΩΤΟ

Ανακοινώθηκαν επισήμως τα ονόματα  των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου.  Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι ως γνωστόν ο κ. Θωμάς Κώτσιας, ενώ υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ο Λευτέρης Καραγιάννης, η Αλίκη Κοσμά, ο Κώστας Μπούργος, ο Δημήτρης Σιαλμάς και ο Βασίλης Τσιγαρίδας.
Η ανακοίνωση του κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες Ευρυτάνες,
Σας ανακοινώνουμε σήμερα τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους για την περιφερειακή ενότητα της Ευρυτανίας με την ελπίδα και την βαθειά πεποίθηση ότι ο λαός αυτού του τόπου θα κάνει την υπέρβαση του και θα συνδεθεί ξανά με τις ιστορικές του αγωνιστικές παραδόσεις. Ήρθε η ώρα η Ευρυτανία να ξανασηκώσει το ανάστημα της. Σε αυτό τον τόπο γράφτηκαν οι ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης  ιστορίας της χώρας μας, με κορυφαία την εθνική μας αντίσταση ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας παλιότερα, εδώ καταρτίστηκε  ο πρώτος κώδικας για την τοπική αυτοδιοίκηση της ελεύθερης Ελλάδας με ουσιαστικές αρμοδιότητες μιας πραγματικά αποκεντρωμένης  λαϊκής εξουσίας, με πρωτοποριακά για την εποχή δικαιώματα και ελευθερίες στο λαό μας. Όμως δυστυχώς αυτή η ιστορική μνήμη χάθηκε κάτω από τα σοβατισμένα και ξεχασμένα για χρόνια συνθήματα του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων και στα μισαλλόδοξα, για δεκαετίες, κηρύγματα των πατριδοκάπηλων ή εξαργυρώνονταν μαζί με την αξιοπρέπεια μας σαν ανταλλάξιμο είδος από τους ίδιους,  πίσω από τις πόρτες των πολιτικών τους γραφείων της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Σήμερα όμως οι νέοι κατακτητές και οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους πρέπει να αισθανθούν ξανά την οργισμένη ανάσα του Ευρυτανικού λαού.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές βεβαίως έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά ωστόσο όμως από τα αποτελέσματα τους θα κριθεί αν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές της καταστροφής που βιώνει ο καθένας μας και όλοι μαζί ή θα βάλλουμε φρένο σε αυτό τον κατήφορο. Θα επιτρέψουμε στους Σαμαροβενιζέλους, τους τραπεζίτες και όσους τους εκπροσωπούν στην αυτοδιοίκηση, το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζουν και να μας πουν ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους και συνεχίζουν ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην ελπίδα για μια άλλη πολιτική σωτηρίας της χώρας και του λαού μας; Η επιλογή είναι στο χέρι μας, με την ψήφο μας.
Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουμε και ζητάμε την ψήφο σας συμπατριώτες που όπως και εσείς βιώνουμε με δραματικό τρόπο οι ίδιοι και οι οικογένειες μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Δεν ζητάμε την ψήφο σας για να χτίσουμε καριέρες,  ούτε πρόκειται να αποδυθούμε σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας, χειραγώγησης και εκφοβισμού, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα αυτοί που μας έφτασαν εδώ. Την χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας θέλουμε να ξαναβρούμε και το πληγωμένο φιλότιμό του θέλουμε να αποκαταστήσουμε. Αυτά τα δυο μαζί είναι ικανά να φέρουν τις μεγάλες ανατροπές που όλοι επιθυμούμε, αν πιστέψουμε ότι μπορούν να γίνουν και που τόση ανάγκη έχει όλη η χώρα και η Ευρυτανία. Σε αυτό το παλλαϊκό προσκλητήριο πατριωτικής και κοινωνικής ευθύνης σας καλούμε να στρατευτείτε μαζί μας και να εμπιστευτείτε με την ψήφο σας την τύχη του τόπου μας στο ψηφοδέλτιο «Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Ο Λευτέρης Καραγιάννης του Τριαντ. είναι συνταξιούχος. Υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών,πρώην Προϊστάμενος Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Ευρυτανίας. Στην τοπική αυτοδιοίκηση διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καρπενησίου την οκταετία 1999-2006 και στις θέσεις του Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου,του Προέδρου του Ν.Π Γυμναστήρια και Παιδικών Σταθμών του Δήμου καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ Καρπενησίου.Στο παρελθόν υπήρξε αθλητής-προπονητής και πρόεδρος της ομάδας ΑΠΟΚ το Βελούχι και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ν. Ευρυτανίας. Στην πολιτική υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε για μια τριετία από την θέση του Οικονομικού υπεύθυνου στην Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού μας. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Τσώνη( εφοριακό) και έχουν δύο παιδιά την Μαρίτα και τον Άρη με σπουδές στο ΕΜΠ και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

ΚΟΣΜΑ ΑΛΙΚΗ
Η Αλίκη Κοσμά γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από το Κερασοχώρι. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οργανωσιακή Ψυχολογία  από το Πανεπιστήμιο του Hull της Αγγλίας.
Ζει στο Καρπενήσι,είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε δομές ειδικής αγωγής της περιφέρειας (ΚΕ.Δ..Δ.Υ. Ευρυτανίας, Σ.Μ.Ε.Α. Φωκίδας και Ε.Δ.Ε.ΑΥ. Φθιώτιδας).  Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχολόγων καθώς και του συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας.  Το 2006 υπήρξε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Καρπενησίου.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κωνσταντίνος Μπούργος του Γεωργίου γεννήθηκε το 1975 στη Φουρνά Ευρυτανίας και προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Τελείωσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου, διαμένει στο Καρπενήσι, είναι παντρεμένος και  πατέρας 2 παιδιών Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη αλυσίδα supermarket και τα τελευταία προσπαθεί να σταθεί στον κλάδο του εμπορίου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετέχει ενεργά στους συλλόγους και τις αθλητικές δραστηριότητες της πόλης.



ΣΙΑΛΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημ. Σιαλμάς του Γεωργίου γεννήθηκε στο Λιθοχώρι το 1954. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Μηλιά από την Γρανίτσα και έχουν τρία παιδιά . Μαθήτευσε στη Δημόσια Τεχνική Σχολή Καρπενησίου και αποφοίτησε την Σεβαστοπούλιο Τεχνική Σχολή. Εργάστηκε σαν τεχνικός τύπου στην Τυποεκδοτική Α.Ε. και στη συνέχεια στο συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Δραστηριοποιείται στους πολιτιστικούς συλλόγους της  Ευρυτανίας. Σήμερα είναι συνταξιούχος  και τον περισσότερο χρόνο ζει στην Ευρυτανία.




ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Ο Βασίλης Τσιγαρίδας  γεννήθηκε στο Μάραθο Αγράφων  το 1956, όπου  πέρασε τα παιδικά και πρώτα εφηβικά χρόνια. Από νεαρή ηλικία  εντάχθηκε ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς. Εργάστηκε για πάνω από  10 έτη στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1988 εργάζεται στο Ψ.Ν.Α, τα δε τελευταία 15 στις δομές ψυχοκοινωνικής επανένταξης σαν νοσηλευτής. Ανέπτυξε πλούσια  συνδικαλιστική δράση μέσα από τους χώρους εργασίας, ιδιωτικό και δημόσιο, καθώς  και μέσα από τα κοινωνικά κινήματα.