Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

O Ευρυτάνας Σπ. Παπασπύρου νέος υπαρχηγός της ΕΛ. ΑΣ - Νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στη Στερεά

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη και των Αντιστρατήγων του Σώματος Σπυρίδωνα Παπασπύρου και Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στην θέση του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο Ευρυτάνας Αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου,
ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.
Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ:

"Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
• Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Υπαρχηγός του Σώματος
• Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
• Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων
• Ηλίας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας

Νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στη Στερεά
Nέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ορίστηκε ο Ταξίαρχος Κώστας Νικολάου, που μέχρι τώρα ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας.
Ο Στέφανος Λουλακούδης, από την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, με το βαθμό του ταξιάρχου έρχεται στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας. Ο μέχρι τώρα Αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Δημήτρης Αρβανίτης, που υπηρετούσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας. Ο Περικλής Παπασταύρου, προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και αναλαμβάνει καθήκοντα στην Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας. Ο Νίκος Γεωργακόπουλος είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας και παίρνει τη θέση του Στέφανου Λουλακούδη. Συνολικά προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων εβδομήντα έξι (76) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και ένας (1) Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες. Μεταξύ των όσων αποστρατεύονται ο ΡΑΜΜΟΣ Θωμάς από την Φθιώτιδα.
Αλλαγές και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας 
Στο βαθμό του Διευθυντή προήχθη  ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γιάννης Κατσαρός, ενώ Διοικητής Ασφαλείας κ. Νικοπολίδης προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Τόσο ο κ. Κατσαρός όσο και ο κ. Νικοπολίδης παρά τις προαγωγές τους θα παραμείνουν στις θέσεις ως έχουν. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε στη Διεύθυνση, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνασντίνος Τσίφτης παραμένει ως έχει.