Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ανάπτυξη του τουρισμού θα επιδράσει αποφασιστικά στην αναχαίτιση της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας Έλκυσε και πείσε

Ιδού το σύνθημα που πρέπει να πρυτανεύσει στη συνείδηση των Ελλήνων φέτος και να κατακλύσει την Ελλάδα, για να έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα κατά την αρξάμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Καλόν είναι να δραστηριοποιηθούν πέραν των δυνατοτήτων τους όλα τα μέλη της Ένωσής μας, των Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού, καθώς και των Ενώσεων Συντακτών, υπέρ της εμπέδωσης τουριστικής συνείδησης στους Έλληνες.
Ιδιαίτερα φέτος και διαπαντός μέσου οι Έλληνες πρέπει να προβάλουν το τουριστικό προϊόν, να υπερισχύσουν στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και με προσιτές τιμές να ελκύσουν και να πείσουν τα πλήθη των τουριστών. Ο τόπος μας προσφέρεται. Οργάνωση και προγραμματισμός, μεθοδικότητα και συνεχής δράση, συνεργασία και ενεργητικότητα, οξυδέρκεια και ορθολογισμός, όλα αυτά απαιτούνται για να υπάρξει θεαματικό αποτέλεσμα.
Εκατομμύρια φιλέλληνες οιστρηλατούνται και εμπνέονται από την ιστορία της Ελλάδας και τις αρχαιότητες, ονειρεύονται ένα ταξίδι στη χώρα μας και περιμένουν τη δική μας πρόσκληση, την έμπρακτη αγάπη μας, την πειστική διαφώτισή μας. Αλλά και εκατομμύρια ομογενείς μας σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική ζουν, προκόβουν, δραστηριοποιούνται, διακρίνονται (τιμητική διάκριση δέχτηκε πρόσφατα ο συμπατριώτης μας καθηγητής κ. Ανδρέας Καμπιζιώνης, που εκλέχτηκε επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Φλώρενς – Μουσείο Τέχνης, Επιστήμης και Ιστορίας, της Ν. Καρολίνας) και περιμένουν αγωνιωδώς μια ολιγοήμερη παραμονή στην πατρίδα.
Επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ότι έχουμε πόλεμο, αλλά κατά το Δημοσθένη «δει τους ορθώς χρωμένους πολέμω ουκ ακολουθείν τοις πράγμασι αλλ’ έμπροσθεν είναι των πραγμάτων» (αυτοί οι οποίοι αγωνίζονται δεν ακολουθούν τα γεγονότα, αλλά βρίσκονται μπροστά από τα γεγονότα). Με αυτήν την αρχή οφείλουμε να δραστηριοποιήσουμε, να ελκύσουμε και να πείσουμε τους Έλληνες και φιλέλληνες να επισκεφτούν την πατρίδα, να δοθεί έμφαση στις επενδύσεις και να διοχετεύεται ανελλιπώς πολύτιμο αίμα στις αναιμικές οικονομικές φλέβες της Ελλάδας.
Γι’ αυτό πρέπει τάχιστα να συσταθεί ένα εθνικό κέντρο εκπονήσεως σχεδίου για τον τουρισμό και μια διακομματική επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τις μεγάλες εστίες του Απόδημου Ελληνισμού με σκοπό την ενημέρωση για την οικονομική δυσπραγία της γενέτειρας, τη συσπείρωση και τη σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, σε μια ένωση ψυχών και θελήσεων και προσπαθειών.
kostasmitsios@yahoo.gr