Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Απίστευτο και όμως αληθινό !!!


Με απόφαση της Υπουργού Υγείας,δεν θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Καρπενησίου στο Δ.Σ του Γηροκομείου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί στην επιστολή του προς την Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, για τον αποκλεισμό εκπροσώπησης της Δημοτικής μας Αρχής Καρπενησίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας. Ο κ. Βαγγέλης Καρφής απευθυνόμενος προς την κ. Ξενογιαννκοπούλου, χαρακτηρίζει στοχευμένο και προκλητικό αυτόν τον αποκλεισμό, που προήλθε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «από συγκεκριμένη κομματική παρέμβαση και «συνταγή» με σκοπό να μην γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Καρπενησίου για «άγνωστους λόγους».

Είναι πραγματικά αδιανόητη η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής, καθότι η πολιτεία έχει ρητή έγγραφη νομική δέσμευση και υποχρέωση που απορρέει από τα με αριθμό 111/17-12-1979 και 13781/01-09-1999 συμβόλαια δωρεάς (οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων του ιδρύματος) του Δήμου Καρπενησίου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να τοποθετεί στο εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, έναν δημοτικό σύμβουλο κατά την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή αυτές οι λεγόμενες «κομματικές» παρεμβάσεις και λοιπές «συνταγές» έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην λειτουργία του κράτους και των θεσμών, καλό θα είναι η Υπουργός να ξαναδεί το θέμα, αλλά και να διαβάσει την παρακάτω επιστολή του Αντιδημάρχου, η οποία πέραν της διαμαρτυρίας στέλνει και πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρπενήσι 25 Μαΐου 2010
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Αριθμ. 4394
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πληροφ.:Β. Καρφής
Τηλ.:2237 350025
E-mail:Bkarfis@otenet.gr:

ΠΡΟΣ:ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΥΡΙΑ
ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Κυρία Υπουργέ,

Την παρούσα επιστολή πιθανόν να μην την διαβάσετε ποτέ, ίσως και να μην φτάσει στα χέρια σας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο του προληπτικού ελέγχου χάριν της διατήρησης μιας ήρεμης διοικητικής γαλήνης, πράγμα που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις με θετικά αποτελέσματα για τους λίγους, οδυνηρά όμως για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Είμαι όμως υποχρεωμένος λόγω της καταγραφής των πολιτικών γεγονότων από τον σύγχρονο τοπικό ιστορικό, μέσα από αυτή την επιστολή να εκφράσω την πραγματικότητα για ένα θέμα σημαντικό που έχει να κάνει με την Δημοτική μας Δημοκρατία, όρο που συχνά επαναλαμβάνουν Υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης.
Αναφέρομαι στον στοχευμένο και προκλητικό αποκλεισμό εκπροσώπησης της Δημοτικής μας Αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας μέσα από σκοτεινές διαδρομές και διαδικασίες που τουλάχιστον προσβάλλουν την κοινή νοημοσύνη. Γνωρίζετε την ιστορία της υπόθεσης και γνωρίζετε ότι η πολιτεία έχει ρητή έγγραφη νομική δέσμευση και υποχρέωση που απορρέει από τα με αριθμό 111/17-12-1979 και 13781/01-09-1999 συμβόλαια δωρεάς (οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων του ιδρύματος) του Δήμου Καρπενησίου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να τοποθετεί στο εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, έναν δημοτικό σύμβουλο κατά την βούληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Όλα αυτά αναλυτικά αναφέρονται σε συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου η οποία σας διαβιβάστηκε (μαζί με την προηγούμενη απόφαση) και στην οποία ορίστηκε ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος για συμμετοχή τους στην διοίκηση του Ιδρύματος, απόφαση που ουσιαστικά μας υπαγορεύτηκε από ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου σας (αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Υφυπουργού κας Γεννηματά – τηλ. 2105232821 –εσωτερικό 359) στις αρχές Φλεβάρη του 2010 σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπογράφοντος το παρόν. Στη συνέχεια είναι γεγονός αυταπόδεικτο ότι έλαβε χώρα συγκεκριμένη κομματική παρέμβαση και «συνταγή» με σκοπό να μην γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Καρπενησίου για «άγνωστους λόγους» πράγμα που επιτεύχθηκε.
Δεν επιθυμώ απάντηση στην παρούσα επιστολή γιατί οι στερεότυπες και τυπολατρικές δικαιολογίες που εξέφρασε σε αντίστοιχο αίτημά μας ο προκάτοχός σας Υπουργός της προηγούμενης Κυβέρνησης, ο κ. Αβραμόπουλος, έχουν αναλυθεί και έχουν αντικειμενικά απορριφθεί γιατί δεν μπορούν να σταθούν στην κοινή λογική αφού η πολιτεία διαχρονικά έχει αθετήσει μια συμβατική νομική της υποχρέωση απέναντι στο Δήμο Καρπενησίου.
Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν με αυτή την νοοτροπία και αντιμετώπιση, είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κατά το ελάχιστο η διοικητική μεταρρύθμιση, το σχέδιο της οποίας περιλαμβάνει εκατοντάδες δεσμεύσεις της πολιτείας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επίσης αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν όταν η χώρα έχει φθάσει σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση και όταν καθημερινά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν τεράστιες απώλειες από τα εισοδήματά τους και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τις ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης στις οικογένειές τους, κάποιοι ανεγκέφαλοι να ασχολούνται με την τρομο-κομματοκρατια.
Κλείνοντας, σας ευχαριστώ για την προσπάθεια την οποία αρχικά κατέβαλε η υπηρεσία σας σε ότι αφορά την ορθολογική αντιμετώπιση του αιτήματός μας και εύχομαι κάποτε η τοπική αυτοδιοίκηση που δημοκρατικά εκφράζει την κοινή γνώμη, να μπορεί να διαβουλεύεται με την κεντρική εξουσία χωρίς κομματικούς μεσάζοντες. Ελπίζω η επόμενη διευρυμένη «Καλλικρατική» Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρπενησίου να τύχει «δικαιότερης» αντιμετώπισης τουλάχιστον από μια Σοσιαλιστική Κυβέρνηση και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε γι΄αυτό.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Αντιδήμαρχος
Βαγγέλης Καρφής