Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Εκπλήξεις στην Νέα Δημοκρατία με την σκιώδη Κυβέρνηση Στα πλάνα του Αντώνη Σαμαρά ο Χρήστος Αρβανίτης


Στην ανακοίνωση της σκιώδους κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξέπληξε με τις επιλογές του καθότι ο μέχρι πρότινος Τομεάρχης Υγείας Μάριος Σαλμάς (που είχε υποστηρίξει δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία του κόμματος) μένει εκτός «κυβερνητικού» σχήματος, με τον πρώην υφυπουργό Θανάση Γιαννόπουλο, που παλιότερα στήριζε την Ντόρα Μπακογιάννη, να αναλαμβάνει τη θέση του.
Ο Ευρυτάνας Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή Δικαιοσύνης, με αρμόδιο Τομεάρχη τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα. Ως γνωστόν, ο κ. Καραγκούνης ανήκε στον πυρήνα των στελεχών που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωπαραταξιακές εκλογές, ενώ τα πολιτικά σενάρια τον έφερναν προ των πυλών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, σε αυτόν τον «ανασχηματισμό» ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ανοίγματα στους βουλευτές που φέρονταν να φλερτάρουν με το κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, αποδεικνύοντας, τουλάχιστον με την εν λόγω κίνηση, ότι στοχεύει στην ενότητα και την πολυφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, θέση την οποία και αποδέχτηκε αμέσως.
Στα πλάνα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνονται επίσης ο βουλευτής Αιτ/νιας Δημήτρης Σταμάτης αλλά και ο πολιτευτής Γιώργος Παπαναστασίου. Επίσης στο πλαίσιο των γενικότερων οργανωτικών δομών στη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να αξιοποιήσει και τον πολιτευτή Ευρυτανίας Χρήστο Αρβανίτη, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία πριν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, ενώ νέα συνάντηση των δυο ανδρών έχει προγραμματιστεί στις επόμενες μέρες με πολλά και σημαντικά θέματα στην ατζέντα τους.