Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οι Γιατροί του Κόσμου και το Κομβόι Αγάπης κοντά στους ξωμάχους κατοίκους των Αγράφων


Aπλόχερα μοίρασαν την αγάπη τους και τις ιατρικές τους υπηρεσίες οι Γιατροί του Κόσμου σε ξωμάχους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών της οροσειράς της Πίνδου. Με το κομβόι της αγάπης, γύρισαν 90 απομακρυσμένες περιοχές της Πίνδου, στους Δήμους Καρπενησίου, Αγράφων, Πύλης Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας και Γρεβενών, συνοδευόμενοι από τις Ελληνικές Λέσχες των τετρακίνητων οχημάτων (JPForum.gr, GREEK KIA CLUB, Ευρίπου 4Χ4, Ναυπλίου 4Χ4, Toyota 4X4 off road club, καθώς και τις αγωνιστικές λέσχες Καρπενησίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Γρεβενών.
Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης 6 Ιανουαρίου από το Καρπενήσι. Η ΑΛΑΚ Καρπενησίου υποδέχτηκε τους Γιατρούς στην Σήραγγα Τυμφρηστού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Καρπενησίου, όπου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη. Ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο της ΑΛΑΚ κ. Πάνο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο τον Γιατρών κ. Νικήτα Κανάκη, είχαν μια εγκάρδια συνομιλία και στο τέλος τους προσέφερε κάποια αναμνηστικά δώρα.
Το κομβόι των Γιατρών συνοδευόμενο από την ΑΛΑΚ ξεκίνησε αυτό το ταξίδι από τα απομακρυσμένα χωριά των Αγράφων. Επισκέφθηκαν τα χωριά Βραγγιανά, Σέλο, Κλομποκίτσα, Μάραθος, Καρβασαρά, Αγ. Θεόδωρος, Επινιανά, Τρίδενδρο και Κουστέσα. Εξέτασαν ηλικιωμένους κατοίκους και τους προσέφεραν δωρεάν είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Η ξεχωριστή και αξιέπαινη αυτή αποστολή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στα χωριά της βορείου Πίνδου.