Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Ε.Π.Σ.


Στην ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρπενησίου (με την περιοχή του Προυσού να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες) προσανατολίζεται ο νέος δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης σε συνεργασία με την Π.Υ. Καρπενησίου.

Η απόφαση αυτή πρόεκυψε ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ήμερες με τον πρόεδρο της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ. Μάκη Τσιουγκρή στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής της Π.Υ. Καρπενησίου πυραγός Σταύρος Φακίτσας και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κος Φέγγος Αθανάσιος.
Ο κ. Τσιουγκρής ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Φέγγο για τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη, καθώς και τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι μια τέτοια απόφαση για την περαιτέρω ενίσχυση της πυροπροστασίας της περιοχής ειδικά όταν πρόκειται για ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Φακίτσας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας που θα προσφέρει το κλιμάκιο δεδομένου ότι θα καλύπτει μια ευρύτερη δασική και τουριστική περιοχή, σχετικά απομακρυσμένη από την έδρα της Π.Υ., όπου υπάρχει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας, άλλα ιστορικά μνημεία, ενώ αναπτύσσονται και πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τέλος, αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Π.Ε.Ε.Π.Σ. και την Π.Υ. να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου για τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη αλλά και στους δημότες με την βοήθεια και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον κ. Μπακογιάννη για τη απόφασή του αυτή αλλά και για την γενικότερη υποστήριξή του σε θέματα εθελοντισμού τονίζοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες που ξεκινάνε για την ίδρυση και λειτουργία του εθελοντικού κλιμακίου.