Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Δεκατρία χρόνια κοντά στα ευρυτανόπουλα

Πιστό στο ραντεβού με την προσφορά του στην μαθητιώσα νεολαία της Ευρυτανίας και φέτος το Ίδρυμα Γαζή – Τριαντυφυλλοπούλου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής Υποτροφιών και Βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων του Ν. Ευρυτανίας, καθώς και σε φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.


Το πνευματικό αυτό γιορτάσι έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή, επισήμων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων.

Για μια ακόμη χρονιά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, επιβράβευσε τις προσπάθειες των μαθητών και φοιτητών, που αρίστευσαν με τις επιδόσεις τους, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των νέων επιστημόνων με τον τόπο τους, όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει σε προηγούμενη εκδήλωση, ο απουσιάζων για οικογενειακούς λόγους Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Καραχοντζίτης

Στην εκδήλωση που παρουσίασε ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος κ. Σπυρίδων Κυρίτσης, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρπενησίου κ. Πέτρου, κ. Γιάννης Σταμάτης, κ. Τσιλιμέκη, η Τοπική Σύμβουλος, Ιουλία Αρμάγου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ.Ν. Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Αρβανίτης και όπως προαναφέραμε, καθηγητές, γονείς, οι βραβευθέντες μαθητές και φοιτητές και φίλοι αυτών.

Αμέσως μετά το πέρας της απονομής των βραβείων τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος παρέθεσαν μια μικρή δεξίωση στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Οι μαθητές – φοιτητές, στους οποίους απονεμήθηκαν οι υποτροφίες και τα βραβεία είναι:

Διδακτορικό επίπεδο: Βονόρτας Ανδρέας

Μεταπτυχιακό επίπεδο: Τσιούμα Αικατερίνη, Βασ. Πάζιου

Προπτυχιακό επίπεδο: Τάσιος Δημήτριος, Οικονόμου Αργύριος, Μπισμπίκη Βασιλική, Μακρή Κασσιανή, Κυρίτση Ολυμπιάδα.

Αριστούχοι Λυκείου- Πρωτοετείς φοιτητές:

Πλατιάς Φώτιος, Φεγγούλη Χριστίνα, Τσιρώνης Βασίλειος, Γκιόλια Αθανασία, Σβερώνη Μαργαρίτα.

Αριστούχοι Γυμνασίου: Θεοδωράκη Μαρίνα, Πεταρούδη Μιχαέλα, Νταής Χριστόφορος, Πάστρα Μαρία, Μακρή Στεφανία, Σιλεβίστας Χρήστος, Γεωργαλής Κων/νος, Ντρούβα Δήμητρα, Οικονόμου Ξανθή, Τσιώτα Μαρία.

Σε 447.478,56 ευρώ ανέρχεται η οικονομική

ενίσχυση του Ιδρύματος στα Ευρυτανόπουλα

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου προσφέρει και στηρίζει την ευρυτανική παιδεία, ενισχύοντας οικονομικά αριστεύσαντες μαθητές και φοιτητές, που αποφοίτησαν από τα σχολεία της Ευρυτανίας, επιβραβεύοντας έτσι τους κόπους τους και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη των αυριανών επιστημόνων.

Τα μέλη που αποτελούν το ΔΣ του Ιδρύματος είναι καταξιωμένα άτομα στο χώρο της Παιδείας, οι οποίοι αγωνίζονται κι αυτοί από το δικό τους μετερίζι για να προσφέρουν στο ελάχιστο στα ευρυτανόπουλα που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Το ΔΣ του Ιδρύματος απαρτίζεται από τους:

Ιωάννη Καραχοντζίδη, Πρόεδρο, Δικηγόρο

Ιωάννη Υφαντόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου

Σπύρο Κυρίτση, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου, τ. Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Πρόεδρο Γεωργικής Ακαδημίας Ελλάδας, Γιώργο Κατσούλη, Οικονομολόγο, Νίκη Μπακογεώργου, Καθηγήτρια Λυκείου Καρπενησίου, Θανάση Τσακνιά, Πολιτικό Μηχανικό, Σεραφείμ Μπαλωμένο, Δικηγόρο, Κων/νο Θάνο, Καθηγητή πανεπιστημίου

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου, έχει χορηγήσει σε μαθητές και φοιτητές συνολικά 447.478,56 ευρώ.


Στον διπλανό πίνακα αναφέρεται αναλυτικά τα ποσά που έχουν δοθεί ανά έτος και ανά εκπαιδευτικό επίπεδο.