Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Επιτυχής η εκδήλωση από το Γρα.Σ.Ε.Π Γρανίτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Γρα.Σ.Ε.Π.) Γυμνάσιου-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας για πρώτη φορά η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων κ. Αθανάσιος Μπακούσης, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Παιδαγωγικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κα. Ελένη Μουρδουκούτα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας κα. Ελένη Κοντοζήση, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Στυλιανός Ρεσίτης και κ. Θεοφάνης Γκιόλιας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Γρα.Σ.Ε.Π. παρακολούθησαν την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» 120 μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας και Ραπτοπούλου καθώς επίσης και από το Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας. 
Εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες ενημέρωσαν τους νέους/νέες για διάφορα επαγγέλματα και προοπτικές σταδιοδρομίας, ενώ παράλληλα απάντησαν σε ερωτήματα που τους απασχολούσαν.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Παναγιώτης Τριχιάς Σύμβουλος Σ.Ε.Π. ΚΕΣΥΠ Καρπενησίου, ο κ. Στέργιος Φυσέκης Πυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης Ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Νικόλαος Τζαβίδας Υπολοχαγός του Στρατολογικού Γραφείου Καρπενησίου, ο κ. Σωτήριος Κυριακόπουλος Οικονομολόγος-εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Γρανίτσας, από το ΕΠΑ.Λ. Δυτ. Φραγκίστας η Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. κα. Γεωργία Καφίδα, ο κ. Σόλωνας Τζέλης Πληροφορικός και η κα. Βασιλική Ξύδη Φυσικός, η Προϊσταμένη του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης  Φυσικού Περιβάλλοντος από το Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας (παράρτημα Καρπενησίου) κα. Αναστασία Παντέρα, οι εκπρόσωποι των επαγγελμάτων Υγείας κ. Παναγιώτης Ρούμελης Αγροτικός Ιατρός Γρανίτσας, κα. Ασπασία Φλαμπούρη Φαρμακοποιός Ραπτοπούλου και κα. Φανή Παπαρούπα Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος «Αγωγής Σταδιοδρομίας» με τίτλο «Διευρύνω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα…» που εφαρμόζει φέτος το Γρα.Σ.Ε.Π. Γυμνασίου-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές για την συμβολή τους στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων της περιοχής, που αποτελεί βασικό πυλώνα του Γρα.Σ.Ε.Π. Γρανίτσας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ζαχαροπλαστείο FRESH του κ. Κίτσιου για την προσφορά των γλυκών καθώς και τους γονείς και τους μαθητές/τριες για την προσφορά των εδεσμάτων.