Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την αλλαγή του Γ.Π.Σ

Με σημαντικότερα θέματα τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2012 και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου.
Παρουσία αρκετών δημοτών συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης Καρπενησίου. Στην εισήγησή του τόσο ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης,
αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα προσπάθειες τους για το θέμα του ΓΠΣ και «ξεκαθάρισαν» πως δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ολική διαγραφή του ΓΠΣ, καθώς θεωρείται διοικητικά μη εφικτή. Αν και αρχικά η ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά αλλαγή στο ΓΠΣ, η Γενική Γραμματεία του αρμόδιου Υπουργείου, μετά από πιέσεις του Δημάρχου Καρπενησίου, άφησε ένα μικρό «παραθυράκι», για κάποιες αλλαγές. Προκειμένου ο Δήμος Καρπενησίου να καταθέσει διορθωτικές προτάσεις, θα πρέπει πρώτα το Δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του να αποδεχτεί πως το προηγούμενο ΔΣ είχε πέσει σε «πλάνη» και προχώρησε τότε στην ψήφιση του ΓΠΣ.
Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής, καθώς και οι αλλαγές που θα προταθούν ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ ο κ. Σερετάκης δήλωσε παρών. Την πρόταση του κ. Καρφή (ακολουθεί στη συνέχεια) την ψήφισαν οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός του κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλου, ο οποίος ψήφισε την πρόταση του κ. Σουλιώτη.
Οι αλλαγές που συζητήθηκαν και προτάθηκαν από το κ. Σουλιώτη αφορούσαν την αλλαγή ορίων οικισμού Βουτύρου, την αλλαγή ορίων οικισμού Μηλιάς (ιδιωτικό δάσος), την Μεσοχώρα, την κατασκευή αγροτοτουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές γεωργικής γης, την κτίση εντός αρχαιολογικών χώρων χωρίς ειδικούς όρους δόμησης, την αλλαγή ζώνης γύρω από τα Σφαγεία (κατάργηση 500 μέτρων) και τον χαρακτηρισμό της περιοχής «Σωτήρα» ως ζώνη Β΄ κατοικίας.
Ο κ. Καρφής συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Σουλιώτη, συμπληρώνοντας από την μεριά του μία ακόμη αλλαγή που αφορούσε την περιοχή της Πειραϊκής – Πατραϊκής.
Κλείνοντας, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία των προσπαθειών τους, καθώς το θέμα είναι πολύ δύσκολο, και ζήτησε τη συνεργασία όλων των συμβούλων και φορέων για την επίλυση του ζητήματος.

ΕΞΙ (6) ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Στα υπόλοιπα θέματα του συμβουλίου, ψηφίστηκε η πρόσληψη προσωπικού  για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου και αφορά τρεις (3) θέσεις χειριστών μηχανημάτων και τρεις (3) θέσεις εργατών γενικών καθηκόντων. Τα θέματα που αφορούσαν την εκμίσθωση των δημοτικών σφαγείων Καρπενησίου και του Πεστροφογεννητικού σταθμού Γαύρου, ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα, και λέμε σχεδόν, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη διαδικασία της συνεδρίασης, πλην του κ. Παπουτσόπουλου, μετά από σχολιασμό του αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Σταμάτη.