Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στις 29 Ιουλίου στη “Σωτήρα” το Πανευρυτανικό Αντάμωμα

Με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, το Πανευρυτανικό Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη θέση «Σωτήρα» στην Ανατολική Φραγκίστα του Δήμου Αγράφων, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.

Στόχος της ΟΕΣ είναι η κορυφαία αυτή πολιτιστική ημερίδα να αναδείξει τις πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων που απαρτίζουν την ΟΕΣ και αναδεικνύουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, την λαϊκή παράδοση, ιστορικά στοιχεία για τις αρχαιότητες και τα μοναστήρια, για τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, Λαϊκή τέχνη, λαϊκή μουσική και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ακόμα κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει η βράβευση των παιδιών που εισήχθησαν το έτος 2011 σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων που αποφοίτησαν από τα λύκεια του νομού Ευρυτανίας.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων γίνεται ένα κάλεσμα και στην Νεολαία, τις νέες και τους νέους  Ευρυτάνες, που θα αναλάβουν σε λίγο τα ηνία των Διοικήσεων των Ευρυτανικών Συλλόγων, όπου η ΟΕΣ τη θεωρεί απαραίτητη για τη συνέχιση της ύπαρξης και της δραστηριότητας των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους θα πρέπει μέχρι στις 23 Ιουλίου να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Γραμματέα της ΟΕΣ κ. Αγγελική Σκοτίδα (τηλ. 6973053859  skotida_aggeliki@hotmail.com) προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και προτείνουν νέες ιδέες.
Ακόμη οι μαθητές όλων των λυκείων του νομού, που κατά το έτος 2011 εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να παραβρίσκονται την προκαθορισμένη ώρα στον τόπο της εκδήλωσης προκειμένου να παραλάβουν τους επαίνους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανευρυτανικού Ανταμώματος θα έχει ως εξής:
08:00 – 10:30 Θεία Λειτουργία
10:30 – 10:45 Προσέλευση Προσκεκλημένων
10:45 – 11:15 Χαιρετισμοί
11:15-:12-15 Παρουσίαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων της ΟΕΣ
12:15-12:30 Βράβευση των παιδιών που εισήχθησαν το έτος 2011 σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
12:30 – 12:45 Τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα
13:00 – 17:00 Γλέντι με ντόπιους παραδοσιακούς καλλιτέχνες
Παρακαλούνται οι ομιλητές να τηρήσουν αυστηρά ρο χρονοδιάγραμμα και ο χρόνος των ομιλητών θα είναι 3 λεπτά.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΟΕΣ κ. Καρρά Λάμπρο.