Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

Με αφορμή  τις συνεχόμενες ζεστές ημέρες και την ξηρασία που επικρατεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και πάλι στους καταναλωτές μας τα εξής:
1.Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν βρίσκεται όμως σε πλήρη επάρκεια και αφθονία. Παρόλο που η φετινή χρονιά φαίνεται καλή  υδρολογικά, η αλόγιστη χρήση νερού μπορεί να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα διακοπές υδροδοτήσεων.
2.Δεν πρέπει να σπαταλάμε νερό για πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων και ποτίσματα κήπων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προπάντων τις ώρες αιχμής, 17.00-21.30μμ. Τα δίκτυα και οι δεξαμενές δεν αντέχουν σε τέτοιες υπερβολές και έτσι παρουσιάζεται πτώση πίεσης ή και έλλειψη νερού σε κάποια υψηλά σημεία των ζωνών υδροδότησης.
3.Το κόστος του νερού στην πόλη μας είναι χαμηλό για τις μικρές – λογικές καταναλώσεις, ανεβαίνει όμως σημαντικά όσο ανεβαίνει η κατανάλωση νερού. Έτσι, η σπατάλη νερού τώρα θα οδηγήσει σε υψηλούς λογαριασμούς στο τέλος του τριμήνου (αρχές Οκτωβρίου) και σε προστριβές με την Υπηρεσία μας.
Ελπίζουμε στην κατανόηση των συμπολιτών μας και την αυτοσυγκράτησή  τους ώστε να αποφεύγονται τόσο τα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση όσο και οι υψηλοί λογαριασμοί που θα καλούνται να πληρώσουν με το τέλος της θερινής περιόδου.

Ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος
     Μπαμπαλής Δημήτριος