Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αμπελωνιακός-Αίολος 2-0 Και όμως μπορεί για κάτι καλύτερο

Χωρίς βαθμό επέστρεψε από τον Αμπελώνα Λάρισας, οι πρωταθλητές Ευρυτανίας. Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, παρότι έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δεν μπόρεσε να αποσπάσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, από μια ομάδα που δεν έδειξε ανώτερη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ωστόσο όμως έπαιξε όσο έπρεπε για να κατακτήσει έστω και δύσκολα την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο την απειρία των παιχτών του Αίολου, πετυχαίνοντας μέσα σε ένα τρίλεπτο δυο γκολ, κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Βέβαια ο Αίολος αντέδρασε και μάλιστα δυναμικά, αναζητώντας την μείωση του σκορ πριν λήξει το ημίχρονο. Η μπάλα όμως δεν έκανε το χατίρι στην προβολή του Ταρτσαρά στο 43΄ που κατέληξε στο δοκάρι των γηπεδούχων και παρά την υπερπροσπάθεια του β΄ ημιχρόνου και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου
Ο Αμπελωνιακός του Βασίλη Νάρη μετά από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες συνέχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αίολος παρέμεινε στην τελευταία θέση μαζί με το Λεοντάρι χωρίς βαθμολογική συγκομιδή. Οι δυο «ουραγοί» κοντράρονται την επόμενη αγωνιστική στην έδρα των πρωταθλητών Καρδίτσας, σε ένα ματς με ιδιαίτερη σημασία για την περαιτέρω πορεία των πρωταθλητών Ευρυτανίας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Ο Αίολος μετά το ματς με το Λαοντάρι έχει ρεπό και για 3η συνεχή αγωνιστική θα παίξει πάλι εκτός απέναντι στον Ανδρούτσο Γραβιάς. Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, που χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και διαχείριση από παίχτες και προπονητή.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

2΄ : Ο Τσατσαράς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, άλλαξε με τον Χρυσικό και σούταρε εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
21΄ : Ο Ζαραβέλης από θέση πλάγια αριστερά έστρωσε στον Τσαρτσαρά, που σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.
27΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίκου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
28΄ : Ο Πασχαλίδης σέντραρε από δεξιά, ο Κομισόπουλος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Κατελούζος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και ο Μπίκος από κοντά με προβολή έβαλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).
29΄ : Ο Κατσίκας έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μπακαλίδης « τσίμπησε» με το κεφάλι εκτός περιοχής προ του Παπαδόπουλου και πριν πλασάρει από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή ανακόπηκε σωτήρια σε κόρνερ από αμυντικό των «πρασίνων». Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κατσίκα από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Απελωνιακού.
31΄ : Ο Μπίκος σέντραρε από δεξιά, ο Δημολιός με διπλή επαφή κέρδισε την μπάλα και λίγο έξω από την μικρή περιοχή «φάτσα» με τον Κατελούζο πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία πετυχαίνοντας το τελικό 2-0.
35΄ : Ο Δημολιός πάτησε στον Μπίκο¨, που σούταρε δυνατά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να φεύγει σύρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
43΄ : Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και η προβολή του αφύλακτου Τσαρτσαρά λίγο έξω από την μικρή περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Αμπελώνα.
56΄ : Ο Αλεξανδρής με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Δημολιό, αυτός προσπάθησε να πασάρει στον Λάιο, ο Κατσίκας με σωτήριο τάκλιν τον ανέκοψε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει για τον Λάιο.
62΄ : Ο Τσαρτσαράς έκανε το σουτ από καλή θέσημ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Ο Τσαρτσαράς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κατσίκα λίγο έξω από την μικρή περιοχή και από τον άξονα κατέληξε πάνω από τέρμα των γηπεδούχων.
69΄ : Ο Ζαραβέλης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, απέφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή σούταρε χαμηλά, με τον Παπαδόπουλο να πέφτει και να αποκρούει από την δεξιά του γωνία.
73΄ : Ο Σιαμαντούρας πάσαρε στον Αλεξανδρή, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Αίολου και κατέληξε κόρνερ λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Σιαμαντούρας, ο Κομισόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από κοντά, που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.
76΄ : Ο Πολυτσέρης με μπαλιά από το κέντρο έβγαλε τον Ηλιάδη τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, ο παίκτης του Αίολου σούταρε δυνατά, ο πορτιέρο του Αμπελωνιακού απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και ο επερχόμενος Μπακαλίδης από κοντά στην κενή εστία σούταρε άουτ (!) πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83΄ : Ο Δημολιός τροφοδότησε τον Λάϊο, ο οποίος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
88΄ : Ο Μπουρουζίκας ξεκίνησε επέλαση από το κέντρο, μπήκε όμορφα στην περιοχή από αριστερά, όμως δεχόμενος πίεση πλάσαρε από δύσκολη θέση με τον Κατελούζο να μπλοκάρει εύκολα.
Συνθέσεις Ομάδων
Αμπελωνιακός (Βασίλης Νάρης) : Παπαδόπουλος, Μαυρίδης, Τασούλης, Κομισόπουλος, Μπουρουζίκας, Μπίκος, Λάϊος, Πασχαλίδης(63΄ λ.τρ. Τσιάλτας), Σιαμαντούρας(77΄ Βούκιας), Αλεξανδρής(88΄ Παραφέστας), Δημολιός
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος(57΄ Ηλιάδης), Νικολάου, Κατσίκας, Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Κολόκας(79΄ Χρυσαφόπουλος), Ζαραβέλης, Μπακαλίδης, Χρυσικός(21΄ λ.τρ. Ράικος), Τσαρτσαράς
Διαιτητής : Δημήτρης Θεοχάρης (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 1ος Βοηθός : Χρήστος Γιαννής (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 2ος Βοηθός : Ειρήνη Μπέλλου (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
 
Περιφερειακό (4ος Όμιλος
3η αγωνιστική


Ελασσόνα-Δωτιέας Αγιάς 1-0
Πυργετός -Ανδρούτσος Γραβιάς 1-1
Α.Ο. Καρδίτσας-Λαμία 0-1
Αμπελωνιακός-Αίολος 2-0
Ρήγας Φεραίος-Λεοντάρι 2-0
Ρεπό: Αχιλλέας Δομοκού

4η αγωνιστική
(11-11-2012 15:00)
Πυργετός Λάρισας-Ελασσόνα
Δωτιέας Αγιάς-Α.Ο. Καρδίτσας
Ανδρούτσος -Αχιλλέας Δομοκού
Λαμία-Αμπελωνιακός
Λεοντάρι-Αίολος
Ρεπό: Ρήγας Φεραίος

Η βαθμολογία
(Σε 3 αγωνιστικές)
Λαμία                              9    3-0
Α.Ο. Καρδίτσας    6    4-2
Αμπελωνιακός                 5    3-1
Ανδρούτσος Γραβιάς    4    3-2
Αχιλλέας Δομοκού    4    3-2
Ρήγας Φεραίος                 4    3-2
Πυργετός Λάρισας    4    2-1
Ελασσόνα                 3    2-3
Δωτιέας Αγιάς                 3    2-2
Λεοντάρι                 0    1-5
Αίολος                              0    0-6