Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Άγραφα-Απεραντιακός 4-1 Από Νοέμβριο πρωταθλητής Χειμώνα ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του τοπικού μας πρωταθλήματος, τα Άγραφα, αναδείχτηκαν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα μετά την νίκη τους επί του Απεραντιακού με 4-1 και την ισοπαλία στο ντέρμπι Κρέντη – ΑΠΟΚ.
Παρά το ευρύ σκορ, το ματς, για 60 λεπτά θύμιζε ντέρμπι, καθότι το ρευστό μέχρι τότε 1-0 και το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων στο τέλος του ημιχρόνου, έδειχναν ότι τοπ παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ωστόσο όμως μετά το 2-0 στο 66΄, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και μετέτρεπαν το ματς σε υγιεινό περίπατο.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, χωρίς να εντυπωσιάζει, παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί χωρίς ιδιαίτερο άγχος, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αυξάνοντας μάλιστα και την διαφορά από τους διώκτες του.
Από την άλλη, ο Απεραντιακός του Δημήτρη Τσιγαρίδα, έμεινε για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς βαθμό, ωστόσο όμως πέτυχε γκολ, καθότι σε όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν άσφαιρο. Βέβαια αν ο Άκης Ανδρεάκης, είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από το σημείο του πέναλτι, τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Απεραντιακός θα μπορούσε να κοντράρει τους γηπεδούχους φτάνοντας σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. 
Με την νίκη τους αυτή τα Άγραφα συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα με 19 βαθμούς +6 από την Μυρίκη και +7 από Κρέντη και ΑΠΟΚ, ενώ ο Απεραντιακός βρίσκεται μαζί με την Φραγκίστα στην 7η θέση με 2 βαθμούς. Τα Άγραφα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ ο Απεραντιακός υποδέχεται την Φραγκίστα σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς και για τους δυο.
Καλύτεροι από τα Άγραφα οι Ντότσικας, Θεοχάρης, Αθανασόπουλος, Καλύβας Κ. και από τον Απεραντιακό, οι Ανδρεάκης, Ντζίμας, Σκαρμούτσος
Την αναμέτρηση παρακολούθησε στο Δημοτικό στάδιο ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης. Το ματς από πλευράς ΕΠΣΕ είδε και ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του σταδίου, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας, καθώς και ο παρατηρητής αγώνα και ταμίας της ενώσεως Θανάσης Τσατσαράγκος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Μακρινό σουτ του Καλύβα Κ. μπλόκαρε εύκολα ο Φακίτσας.
10΄ : Ο Καλύβας Κ. άνοιξε αριστερά εκτός περιοχής και πλάγια για τον Αθανασόπουλο, που με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» των τυπικά φιλοξενούμενων (1-0).
16΄ : Ο Πανόπουλος εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από δεξιά, ο Τσιγαρίδας προσπάθησε να σουτάρει, αλλά ανακόπηκε, ο Κόγιας έστρωσε στον Αθανασόπουλο, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
18΄ : Όμορφο απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
24΄ : Ο Πανόπουλος έβγαλε την «γλυκιά» σέντρα από δεξιά ο Ντότσικας από κοντά αφύλακτος έπιασε αδύναμα την κεφαλιά και ο Αθανασόπουλος δεν μπόρεσε εξ επαφής να βρει την μπάλα με προβολή, η οποία πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
26΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη απέκρουσε με τις γροθιές από την δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας.
27΄ : Ο Ζωχάκης έκανε από το κέντρο την βαθιά μπαλιά για τον Καλύβα Κ., ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον Φακίτσα, όμως πλάσαρε από καλή θέση ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Απεράντιων.
45΄+2΄ : Ο Κωστής κινείται μέσα στην περιοχή των Αγράφων και δέχεται το μαρκάρισμα από τον Πανόπουλο. Ο παίκτης του Απεραντιακού βρίσκεται στο έδαφος και ο Χρυσαφόπουλος καταλογίζει το πέναλτι κάτω από τις διαμαρτυρίες των τυπικά γηπεδούχων.
45΄+3΄ : Ο έμπειρος Ανδρεάκης αναλαμβάνει και στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Εκτελεί και σκοράρει όμως ο ρέφερι διατάσει επανάληψη, καθώς είχαν μπει ποδοσφαιριστές στην περιοχή. Ο Ανδρεάκης εκτελεί ξανά και ο Κόκκοτας αποκρούει στο κέντρο του τέρματος.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
55΄ : Ο Καλύβας Κ. γύρισε από αριστερά στον Ντότσικα, που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Τσιγαρίδα και πέρασε άουτ πάνω από την εστία του Φακίτσα.
65΄ : Χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη από πλάγια αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.
66΄ : Ο Ντότσικας έβγαλε την μακρινή μπαλιά από δεξιά και ο Κόγιας κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και από τα όρια της μικρής περιοχής με πλασέ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα διαμόρφωσε το 2-0.
72΄ : Ο Ντότσικας εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Φακίτσα για το 3-0.
74΄ : Ο Καλύβας Κ. έκανε ατομική προσπάθεια, έφτασε στο ύψος του πέναλτι, σούταρε και ο πορτιέρο του Απεραντιακού απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
75΄ : Ο Ντότσικας σέντραρε από δεξιά και ο Τσιγαρίδας στο πρώτο δοκάρι με προβολή στην αριστερή γωνία του Φακίτσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
81΄ : Σουτ του Ντότσικα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Απεραντιακού.
83΄ : Ο Ανδρεάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Δόσης σούταρε από κοντά, ο Κόκκοτας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Σκαρμούτσος από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων μείωσε στο τελικό 4-1.
90΄ : Μακρινό σουτ του Ανδρεάκη μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο πορτιέρο του Κατσαντώνη.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Κόκκοτας, Ζωχάκης(73΄ Τσιούμας), Θεοχάρης, Αντωνίου, Μπισμπίκης Θ., Κόγιας(73΄ Κίτσιος Χ.(Π)), Αθανασόπουλος, Πανόπουλος(67΄ Μάρκης), Τσιγαρίδας, Ντότσικας, Καλύβας Κ.
Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας) : Φακίτσας, Ζήκας(76΄ Δόσης), Μπισμπίκης Δ., Οικονόμου, Ντζίμας, Κατσίφας, Κωστής(46΄ λ.τρ. Διομήδης), Σκαρμούτσος, Ανδρεάκης, Κονιαβίτης, Κουτσοθανάσης Δ.(67΄ Κουτσοθανάσης Κ.)
Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου 2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)