Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες της ανάπλασης

Μια πρώτη γεύση πήραν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πόλης του Καρπενησίου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, καθώς περπάτησαν το πρώτο τμήμα της ανάπλασης, προκειμένου να βρεθούν στο χώρο της παρέλασης.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι την28η Οκτωβρίου, τελικά αναμένεται το έργο να παραδοθεί μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.
Έχει απομείνει η πλακόστρωση του οδοστρώματος, η ολοκλήρωση των πεζοδρομίων και η τοποθέτηση των ιστών φωτισμού. Ήδη έχουν φυτευτεί τα δέντρα, ενώ παράλληλα άρχισαν και οι γεωτρήσεις, 20 στον αριθμό, με 100μ. βάθος η καθεμία, που αφορούν το έργο της γεωθερμίας.
Όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί οι γεωτρήσεις, θα κατασκευαστεί ο οικίσκος του μηχανικού εξοπλισμού και θα γίνει η τελική διαμόρφωση του παρκινγκ στο χώρο του παλαιού ΚΤΕΛ.
Οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου τμήματος, από τον ΟΤΕ έως τα Ταξί, θα ξεκινήσουν την άνοιξη, καθώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και με τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην περιοχή, είναι τεχνικά αδύνατο να γίνουν οι συγκεκριμένες εργασίες.