Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κομματική γραμμή ή πίστη στο Σύνταγμα

Συνηθίζεται οι υποψήφιοι βουλευτές προεκλογικά  στα πλαίσια της  επικοινωνίας  τους με  τους ψηφοφόρους τους  να στέλνουν  μέσω των τοπικών εφημερίδων ανοικτές  επιστολές. Και εάν δεν εκλεγούν  ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Τι γίνετε όμως εάν εκλεγούν και μάλιστα  με την σημαία του κόμματος  που θα κερδίσει  και θα σχηματίσει κυβέρνηση? Αυτή η επιστολή  ξεχνιέται στο  χρονοντούλαπο ή τον κείμενο της είναι πλοηγός στις αποφάσεις και ειδικά πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες?


                                                                                                                           Του Βασίλη Κολημένου

Η ανοιχτή επιστολή του βουλευτή μας δημοσιεύτηκε  με  μεγάλη μας  χαρά και στην δική μας  εφημερίδα. Στον πρόλογο του  μας εξηγούσε γιατί μας ζητάει την ψήφο μας  με το συγκεκριμένο  πολιτικό κόμμα, στη συνέχεια δε είχε  15 στόχους  οι οποίο θα έκαναν την ζωή των Ελλήνων  καλύτερη.
Στα γενικόλογα η επιστολή αναφέρει ότι θα ήθελε μια Ελλάδα σύγχρονη Ευρωπαϊκή με σταθερό νόμισμα  και όχι μια Ελλάδα  οπισθοδρομική  ανυπόληπτη και  τριτοκοσμική. Μια Ελλάδα που να απελευθερώνει  τις  δημιουργικές  δυνάμεις  του λαού και όχι κρατικοδίαιτη  και απομονωμένη  ώστε να εξυπηρετεί τις  συντεχνίες. Ακόμη  αναφέρετε ότι  εάν θέλουμε να ζούμε σε μια  χώρα  με σταθερότητα και  εμπιστοσύνη  και όχι ξεγραμμένη από εχθρούς και φίλους. Συνεχίζοντας γράφατε ότι οι πολίτες μας δεν πρέπει να πεθαίνουν από  τον ασφυκτικό κλοιό  της κρίσης  και ότι  θα πορευτείτε  με ευαισθησία  προς τους   αδύναμους  με αξιοπρέπεια  και  Εθνική υπηρηφάνεια
Αγαπητέ κύριε βουλευτά. Όλα καλά με τα γενικόλογα σας προς τον Ευρυτανικό λαό. Μπορείτε όμως να μας πείτε  πως μπορούν  να συμβούν όλα αυτά  στηρίζοντας μια κυβέρνηση  που σε λίγες ημέρες  θα φέρει προς ψήφιση στην Βουλή δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα  που εάν περάσουν και μ ε την δική σας  ψήφο θα  καταστήσουν  τους  πολίτες χωρίς  καθόλου νομίσματα η χώρα  είναι και θα εξακολουθήσει να είναι  ανυπόληπτη  καθώς  φίλοι και εχθροί δεν την υπολογίζουν  και οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης θα αυξάνονται καθημερινά όσο μεγαλώνει  η ανεργία και άνθρωποι  της μαζεύουν  φαγητό από τα σκουπίδια και  στην καλύτερη τα απομεινάρια  στους  πάγκους  των λαϊκών. Ποιες δημιουργικές δυνάμεις να απελευθερώσει ποιες να εμπιστευτεί? Αυτές  που φορολογεί από το πρώτο ευρώ  και τις  επιβαρύνει  με δυσβάστακτα χαράτσια  και έκτακτες εισφορές?  Όταν λέτε για κρατικοδίαιτη  χώρα μήπως με την ψήφιση αυτών των μέτρων και την  απαξίωση φτάσουμε  ακόμη  και βασικά  κοινωνικά  αγαθά  (νερό-  ηλεκτρικό   ρεύμα, -συγκοινωνίες κλπ) θα πωλούνται από τους ιδιώτες  πανάκριβα και εμείς θα τα στερούμαστε?   Αλήθεια  κύριε Βουλευτά  όταν  λέτε  ότι  η χώρα δεν πρέπει να εξυπηρετεί τις συντεχνίες τι ακριβώς εννοούσατε? Μήπως  και η συντεχνία των  εφοπλιστών,  των μεγαλοεργολάβων,  των ισχυρών  και των πλούσιων δεν πρέπει  να εξυπηρετούνται όπως συμβαίνει σήμερα και με τα νέα μέτρα  αποτελειώσουν τους  συνανθρώπους μας? Η χώρα  μας δεν είναι  απλώς  ξεγραμμένη από  εχθρούς και φίλους . Είναι ανελέητα  λεηλατημένη   από τους φερόμενους  ως φίλους και εταίρους  και σε λίγο  με την ταφόπλακα που θα μπει  πιθανόν και με την δική σας  ψήφο θα καταστεί  ξεπουλημένη  και αφανισμένη.
Αλήθεια κύριε  Βουλευτά πόση ευαισθησία χρειάζεστε  για  να ψηφίσετε το κόψιμο των  δώρων  στην  σύνταξη του Ο.Γ.Α.  που λαμβάνουν οι απόμαχοι και ταλαίπωροι  συμπατριώτες μας  που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά του νομού μας? Πόσο φόρο πρέπει  να πληρώσει κάποιος  τρίτεκνος που έχει υποστεί και μείωση αποδοχών ?  Περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές ? Εδώ καλά -καλά  δεν μπορεί   να θρέψει την οικογένεια του. Φόρο και χαράτσια θα πληρώσει ? Πετρέλαιο  δεν μπορεί να βάλει για να ζεσταθεί και θα ξεπαγιάσει  αυτός και η οικογένεια  του . Τις απαιτήσεις  και  τους εκβιασμούς των τροϊκανών  θα σκεφτεί?
Πόσο  κοινωνικά ευαίσθητα  θα σηκώσετε το χέρι σας  και θα πείτε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ?  Φαντάζομαι τόσο όσο  και  ένας σφάχτης  λυπάται  το ζώο του πριν το σφάξει. Γιατί εάν δεν είναι σφαγή ανθρώπινων ψυχών και θυσία προσφορά στους  τραπεζίτες και  στους  μεγαλοεργοδότες  αυτά τα   μέτρα  τότε τι είναι?  Με 580 ευρώ μισθό παγωμένο χωρίς κανένα εργασιακό  δικαίωμα, κανένα επίδομα,  εάν έχεις εργασία ζεις ?  Όχι κύριε βουλευτά, φυτοζωείς. Γιατί εάν είσαι  άνεργος  όπως το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας  τότε πεθαίνεις.   Και στον νομό μας  η ανεργία σαρώνει ειδικά στα οικοδομικά επαγγέλματα. Αλλά και  τα καταστήματα  σιγοσβήνουν  καθημερινά μη αντέχοντας  τα δυσβάστακτα βάρη και την αναδουλειά
Αγαπητέ κύριε  Βουλευτά  αυτά που στο εισαγωγικό σημείωμα της ανοικτής επιστολής προς τους Ευρυτάνες συμπατριώτες μας  γράψατε  με ένα σήκωμα του χεριού σας  και ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ  τα στέλνετε στο καλάθι των αχρήστων.
Όσο αφορά  τους  15 στόχους  που  θέσατε  μάλλον απευθυνόσασταν  σε άλλο λαό. Εάν  καταφέρετε όπως γραπτώς  υποσχεθήκατε  το 2013 να αυξήσετε το αφορολόγητο  από τα 5000 ευρώ στα 8000 ευρώ και το 2014 στα 10.000 ευρώ τότε  και εγώ  σαν εκδότης του Παλμού υπόσχομαι  σε κάθε έκδοση  να βάζω την φωτογραφία σας  εξώφυλλο  και να γράφω για εσάς  μόνο  θετικά και κολακευτικά σχόλια.
Άλλος στόχος σας  είναι  η  επαναδιαπραγμάτευση  του μνημονίου. Αλήθεια  είδατε εσείς καμία διαφορά από τις δυο  προηγούμενες  κυβερνήσεις και δεν μπορεί να την αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός?
Αγαπητέ  κύριε Βουλευτά. Ας  υποθέσουμε  ότι  οι ενδοιασμοί και ενστάσεις που προανέφερα  είναι αίολες , αβάσιμες  και  αδόκιμες και η οπτική γωνία που εσείς και η κυβέρνηση  βλέπετε  τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα και πορεύεστε είναι η σωστή.  ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΗΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΤΙ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ,ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ  ΤΟΠΟ? ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΗΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ  ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΗΤΕ ΟΤΙ  ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΙ Η Ε65 ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ) ΚΑΙ  ΑΚΟΜΗ  ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ  ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ  ΒΑΘΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΓΓΥΥΗΘΕΙΤΕ  ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ  ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ  ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ  ΣΙΓΟΥΡΟΣ  ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΟΤΕ  ΚΑΙ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ  ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  ΚΑΡΑΝΙΚΑ  ΠΡΑΞΤΕ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΣΤΟ  ΟΠΟΙΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ  Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΗΣΥΧΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΟΣ.  Η  ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΜΗΝ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ.

Υ.Γ 1 Εάν  κύριε  Κοντογεώργο  θέλετε  να ακούσετε πως ψηφίζει κανείς για τα συμφέροντα του λαού και όχι των τραπεζιτών  δεν έχει παρά να ρωτήσει  όχι τους πολιτικούς του αντιπάλους  αλλά τον κ. Σταυρογιάννη  μέχρι πρότινος συνάδελφο σας βουλευτή από την γειτονική Φθιώτιδα αλλά  και  να ρωτήσει τους πραγματικούς λόγους  παραίτησης  του πρώην προέδρου της  ΝΟΔΕ Ευρυτανίας κυρίου Κολοκύθα Δημήτρη.

Υ.Γ. Σε  κάποια ηλεκτρονικά μέσα  εγράφησαν  για κάποιους ενδοιασμούς που είχατε σχετικά με την ψήφιση των μέτρων . Ελπίζουμε να  είναι πραγματικοί και όχι πυροτεχνήματα  εντυπωσιασμού.