Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τέρενς Κουίκ: “Θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ευρυτανία; Τα Μνημόνια διαλύουν τα πάντα. Τώρα ήρθε η σειρά της Εφορίας”

Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για τη σταδιακή διάλυση της Εφορίας Καρπενησίου και τη μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην Εφορία Λαμίας


Τη σταδιακή διάλυση της Εφορίας Καρπενησίου, με τη μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην Εφορία Λαμίας Φθιώτιδος, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Ευρυτανίας. Μετά την κατάργηση του ΣΕΠΕ και των Τμημάτων Ασφαλείας / Υγείας και Κοινωνικής Επιθεώρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Μετά την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπου ακόμα και το ακτινολογικό μηχάνημα ευρίσκετο εκτός λειτουργίας για 2,5 μήνες.
Τώρα έφτασε η ώρα της σταδιακής διάλυσης της Εφορίας Καρπενησίου.
Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος  Μπακόλας, «η τοπική κοινωνία είναι ήδη ανάστατη καθώς καταργήθηκε το τμήμα Δικαστικού και Ελέγχου που αποτελεί την καρδιά του συστήματος της μοναδικής Εφορίας στον ορεινό και δύσβατο Νομό Ευρυτανίας, της Εφορίας Καρπενησίου, μεταφέροντας τις υπηρεσίες της στη Λαμία Φθιώτιδος και κατά πάσα πιθανότητα με το προσωπικό που αυτές στελέχωναν».
Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να ζητείται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Νομού Ευρυτανίας, να μεταβούν στην Εφορία Λαμίας για την εξυπηρέτησή τους,  με κόστος δυσβάσταχτο οικονομικά για το σύνολο των πολιτών και επιχειρήσεων σ’ ένα Νομό ορεινό και απομακρυσμένο από υπηρεσίες οι οποίες ενσυνείδητα αποψιλώνονται και καταργούνται.
«Επιβεβαιώνετε το κλείσιμο των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Εφορίας Καρπενησίου και μεταφορά αυτών στην Εφορία Λαμίας; Υπάρχει σχέδιο οριστικής μεταφοράς της Εφορίας Καρπενησίου Νομού Ευρυτανίας στη Λαμία Φθιώτιδος;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εγγυήσεις από το Γιάννη Στουρνάρα για τη μη διατάραξη του συνόλου των παρεχομένων υπηρεσιών τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις του Νομού Ευρυτανίας από την εν λόγω μεταφορά.
 
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΘΕΜΑ: ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΑΜΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κύριε Υπουργέ,
Μετά την κατάργηση του ΣΕΠΕ και των Τμημάτων Ασφαλείας / Υγείας και Κοινωνικής Επιθεώρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας το οποίο και ανέδειξα κοινοβουλευτικά με Ερώτησή μου (6684/05.02.2013) στον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση.
Μετά την πρόσφατη διαρροή του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό χάρτη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα ο οποίος προβλέπει την κατάργηση 3 σχολείων στο Νομό Ευρυτανίας (Δημοτικό Σχολείο Βίνιανης, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κερασοχωρίου και Δημοτικό Σχολείο Τρίδενδρου).
Μετά την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπου ακόμα και το ακτινολογικό μηχάνημα ευρίσκετο εκτός λειτουργίας για 2,5 μήνες ενώ όλος ο ακτινοσκοπικός έλεγχος διενεργείτο ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά με ένα πεπαλαιωμένο ακτινοσκοπικό μηχάνημα (ζήτημα που ανέδειξα κοινοβουλευτικά και έδωσα λύση).
Μετά την αδυναμία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ορίσει επιτέλους ένα Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου που λειτουργεί προσωρινά με αναπληρωτή εκτελώντα χρέη Διοικητού.
Μετά την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας στο Δήμο Αγράφων.
Μετά το κλείσιμο του στρατολογικού γραφείου Ευρυτανίας...
Τώρα έφτασε και η ώρα της σταδιακής διάλυσης της Εφορίας Καρπενησίου.
Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Μπακόλας, «η τοπική κοινωνία είναι ήδη ανάστατη καθώς καταργήθηκε το τμήμα Δικαστικού και Ελέγχου που αποτελεί την καρδιά του συστήματος της μοναδικής Εφορίας στον ορεινό και δύσβατο Νομό Ευρυτανίας, της Εφορίας Καρπενησίου, μεταφέροντας τις υπηρεσίες της στη Λαμία Φθιώτιδος και κατά πάσα πιθανότητα με το προσωπικό που αυτές στελέχωναν».
Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να ζητείται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Νομού Ευρυτανίας, να μεταβούν στην Εφορία Λαμίας για την εξυπηρέτησή τους,  με κόστος δυσβάσταχτο οικονομικά για το σύνολο των πολιτών και επιχειρήσεων σ’ ένα Νομό ορεινό, δύσβατο και απομακρυσμένο από υπηρεσίες οι οποίες ενσυνείδητα αποψιλώνονται και καταργούνται.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.Επιβεβαιώνετε το κλείσιμο των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Εφορίας Καρπενησίου και μεταφορά αυτών στην Εφορία Λαμίας;
2. Υπάρχει σχέδιο οριστικής μεταφοράς της Εφορίας Καρπενησίου Νομού Ευρυτανίας στη Λαμία Φθιώτιδος;
3.Είστε σε θέση να μας διαβεβαιώσετε (και με ποιόν τρόπο) πως δεν θα διαταραχτεί το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις του Νομού Ευρυτανίας από την εν λόγω μεταφορά;
4.Πώς θα καλυφθούν οι επιπλέον δαπάνες που θα χρειαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να έχουν πρόσβαση στις απομακρυσμένες πλέον προς αυτούς υπηρεσίες στη Λαμία Φθιώτιδος;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ