Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Παρασκευή 5 Ιουλίου η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας υπό την τεχνική ηγεσία του Ευρυτάνα κορυφαίου Έλληνα προπονητή Σάκη Τσιώλη. Η ομάδα διαμένει στο Hotel Spa Montana,
οι προπονήσεις διεξάγονται στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και η προετοιμασία στην ευρυτανμική πρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου. Η ομάδα της Τρίπολης θα συμμετάσχει για δεύτερη σερί περίοδο στην ιστορία τηςστο Europa League. Κατάφερε να πραγματοποιήσει την κορυφαία σαιζόν της: Τερμάτισε στην 3η θέση της Super League και αναδείχτηκε φιναλίστ κυπέλλου. Στο διάστημα της παραμονής της στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα δοθούν δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Super League. Παίχτης του Αστέρα είναι ο Ευρυτάνας Δημήτρης Ρούσσης, που εκπροσωπεί μαζί με τον Γιώργο Γεωργίου του Λεβαδειακού τον νομό μας στην μεγάλη κατηγορία. Έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα 4 αρκετά καλές μεταγραφικές κινήσεις (Ζαραδούκας, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Μουνάφο) με κύριο στόχο την ετοιμότητα των παιχτών στις αρχές Αυγούστου, όπου θα «ριχτούν» στην Ευρωπαϊκή μάχη (Γ΄ προκριματικός γύρος). Ο Αστέρας έχει πλέον καταξιωθεί στην μόλις 7χρονη ιστορία της ομάδας στην Super League.
Η αποστολή του Αστέρα
Ο Σάκης Τσιώλης συμπεριέλαβε στην αποστολή τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Λαδάς, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Λισγάρας, Ζαραδούκας, Κοντοές, Ρούσσης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο (Θα ενσωματωθεί την Δευτέρα, καθώς παντρευόταν ο αδερφός του), Μουνάφο, Σέτι, Κάφα, Ουρτάδο, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ζησόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαϊδατζής, Τογρού, Βελισσάρης, Γογωνάς, Κυριακόπουλος, Καρυδόπουλος, Παπουτσής, Τσιώλης και Καστριτσέας. Αρχηγός αποστολής είναι ο Μπάμπης Σκορπίδας.
Στην αποστολή υπάρχουν και φέτος αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων. Πρόκειται για τους: Σταμάτη Τογρού(1994), Παναγιώτη Λαδά(1994), Γιώργο Κυριακόπουλο(1996), Λεωνίδα Καστριτσέα(1996), Λάζαρο Βελισσάρη(1996), Μανόλη Γογωνά(1996/Φωτογραφία), Απόστολο Τσιώλη(1996), Νίκο Γκαϊδατζή(1994), Χρήστο Καρυδόπουλο(1995) και Άρη Παπουτσή(1996).
Ο αμυντικός Δημήτρης Κουρμπέλης και ο επιθετικός Τάσος Μπακασέτας θα ενσωματωθούν στις 15 Ιουλίου, καθώς συμμετείχαν με την Εθνική Κ20 στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο.
Λατρεία Τσιώλη για την Ευρυτανία
Η αγάπη του Σάκη Τσιώλη για τον τόπο καταγωγής του είναι γνωστή πανελληνίως. Ο Έλληνας επιτυχημένος τεχνικός κατάγεται από τα Βραγγιανά Ευρυτανίας, αν και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Προπονεί ομάδα στο Καρπενήσι για άλλο ένα καλοκαίρι. Είναι γεννημένος στις 30-6-1959 και από το 1996 και ύστερα έχει προπονήσει αρκετές ομάδες και συγκεκριμένα τον Αστέρα Αμαλιάδας, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον ΠΑΣ Πρέβεζα, τον Πανηλειακό (Έκανε 2 θητείες στην ομάδα της Ηλείας), τον Πανελευσινιακό, τον Ναυπακτιακό Αστέρα, τον Πατραΐκό, την Καλαμάτα, τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, τον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη. Ως ποδοσφαιριστής το διάστημα 1977-1997 έπαιξε σε: Αναγέννηση Καρδίτσας, Λάρισα, Ιωνικό, Πανηλειακό και Αστέρα Αμαλιάδας, έχοντας 4 διεθνείς συμμετοχές και 1 γκολ. Συνεχίζει για 3η συνεχόμενη σαιζόν στο «τιμόνι» των Αρκάδων, οδηγώντας τους σε σπουδαίες επιτυχίες. Ο 54χρονος θεωρείται από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες προπονητές.
Βοηθοί προπονητή είναι οι: Λάζαρος Κυριλίδης και Στάικος Βεργέτης, προπονητής τερματοφυλάκων ο Τζέρι Ούγκεν, γυμναστές ο Κοσμάς Στράτος και ο Λευτέρης Ρουμπής, φυσιοθεραπευτές οι: Γιώργος Μουστογιάννης και Κώστας Διαμαντόπουλος και επικεφαλής του ιατρικού τιμ ο Κώστας Δημητρακόπουλος. Παρελθόν αποτελεί ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή Γιώργος Χερίδης.