Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Περιοδεία Κουίκ & Ραχήλ στην Ευρυτανία


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ 
Σάββατο 13 Ιουλίου 2013
•10:00 Κερασοχώρι: Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγράφων στην Έδρα του Καλλικρατικού Δήμου.
Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.
•11:30 Κρέντη: Ανοιχτή πρόσκληση στους νέους και στους πολίτες του χωριού και το δραστήριο σύλλογο τους για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων.
•12:20 Δυτ. Φραγκίστα: Επίσκεψη και επιτόπια καταγραφή ελλείψεων και δυσλειτουργιών του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
•.13.00 Λίμνη Κρεμαστών: Eπίσκεψη στην «Θέση γέφυρα επισκοπής» (δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά πως η υφαρπαγή της Λίμνης Κρεμαστών δεν θα περάσει) εκκρεμεί απάντηση για πιθανή περιήγηση στην Λίμνη με πλεούμενο.
•13:50 Αγ. Γεώργιος: Eπίσκεψη στο χωριό ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του χωριού για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων.
•14:00 Δυτ. Φραγκίστα : Επίσκεψη-ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του χωριού και τους δραστήριους συλλόγους Γυναικών Φραγκίστας και Νέων Φραγκίστας για συνάντηση και καταγραφή ζητημάτων-αιτημάτων και γεύμα στο χωριό.
•16:00 Ανατολική Φραγκίστα : Επίσκεψη στο Πνευματικό κέντρο Γεώργιος Καφαντάρης (πρωθυπουργός της Ελλάδος και βουλευτής Ευρυτανίας στα 33 του χρόνια το 1906, καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών της επανάστασης του 1821) όπου φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό .
Προσκύνημα στον Ναό του Σωτήρος Ανατολικής Φραγκίστας(Θέση Σωτήρα) του οποίου εκκρεμεί η συντήρηση και ανάδειξη του και ίσως χρειαστεί κοινοβουλευτική παρέμβαση
20:00 Καρπενήσι Πλατεία: Eπίσκεψη στο κέντρο Καρπενησίου και επικοινωνία με το κόσμο στην πλατεία της πόλης.
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
09:45 Επίσκεψη στην Μονή Προυσού και στο μουσείο της Μονής
10:30 Κεφαλόβρυσο: Εκδήλωση για τα 25 χρόνια παρουσίας της ΟΕΣ στα Ευρυτανικά δρώμενα  καθώς και τους όπου γης Ευρυτάνες στο Κεφαλόβρυσο Ευρυτανίας, το πρόγραμμα όπως το δίνει η ΟΕΣ έχει ως εξής :
Παρουσίαση  του Λευκώματος και των δραστηριοτήτων των
πολιτιστικών συλλόγων της ΟΕΣ.
Βράβευση των παιδιών που εισήχθηκαν σε σχολές
της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Χοροί με τοπικά χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λειβαδιάς <<ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ>>.
Χορός με ντόπιους παραδοσιακούς καλλιτέχνες  έως αργά το απόγευμα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας πιστοί στον όρκο τιμής που έδωσαν στους Ευρυτάνες πολίτες πριν από ένα χρόνο για συνεχή και αδιάκοπη παρουσία στην αδούλωτη και ελεύθερη Ανταρτομάνα Ευρυτανία ξεκινούν το κύκλο των επισκέψεων τους στο νομό Ευρυτανίας με 2ήμερη επίσκεψη το Σαββατοκύριακο 13&14 Ιουλίου στην ξεχασμένη και εγκαταλελειμμένη Δυτική Ευρυτανία αναδεικνύοντας και δηλώνοντας απερίφραστα την άρνηση τους και την αρχή του Αγώνα σε όποια προσπάθεια υφαρπαγής της λίμνης Κρεμαστών και συνεχίζουν με την παρουσία τους στο ετήσιο Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ στηρίζοντας εμπράκτως κάθε προσπάθεια φορέων και συλλόγων του Νομού μας.    
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας , ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Νικόλαος Κουίκ, η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπερτομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ραχήλ Μακρή ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των   Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος  Ι. Μπακόλας καλούν τους Ευρυτάνες στα χωριά που θα περιοδεύσουν σε ανοιχτή επικοινωνία, καταγραφή και ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν το τόπο μας .
Οι περιοδείες θα συνεχιστούν στο σύνολο του Νομού όλο το καλοκαίρι.