Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

* Σε υψηλά στάνταρ κινήθηκε και η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Αγράφων. Όλα λειτούργησαν σε πολιτισμένο επίπεδο και η συνεδρία θύμιζε τελετουργικό συνεδριάσεων από την χρυσή εποχή του Περικλέους!!!.
Κύριοι ελάτε στα λογικά σας και αλλάξτε τακτική γιατί τα όσα διαδραματίζονται στην αίθουσα του ιστορικού αυτού Σχολείου, όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν σας τιμούν και προκαλούν αιτιολογημένα ερωτηματικά. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο και να μην σέβεστε τίποτε. Αυτά που γίνονται και κυρίως αυτά που λέγονται από συγκεκριμένα πρόσωπα στα Δημοτικά Συμβούλια, είναι ανεξήγητα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε αιρετούς που εκλέχτηκαν για να διαχειριστούν τις τύχες των Αγραφιωτών. Αν κάποιος σας ακούσει στο βίντεο που έχει καταγράψει τις συμπεριφορές σας και τα όσα έχετε εκστομίσει, θα σας στείλει αδιάβαστους.  Φοβάμαι όμως ότι κάτι τέτοιο δεν σας ενδιαφέρει ούτε φυσικά και το τι θα γίνει με τον Δήμο και γι΄ αυτό λειτουργείται έτσι. Λοιπόν όποιος από σας τους σκληρούς και γενναίους του Δ.Σ. δεν μπορεί να λειτουργήσει και να συμπεριφερθεί όπως προβλέπει ο Νομοθέτης, ας παραιτηθεί η ας παραμείνει στο σπίτι του όταν συνεδριάζει το Όργανο, γιατί η υπομονή του κόσμου έχει στερέψει.

*Την έκανε την “πατάτα” ο γνωστός Δ.Σ. και σε αυτή την συνεδρίαση. Είπε την κοτσάνα του, ότι έχει στοιχεία για «παράνομη» μετακίνηση αυτοκινήτου του δήμου σε γειτονική πόλη κλπ, κλπ και όταν τον εξέθεσαν με στοιχεία, τα πήρε πίσω και έκανε τον τουρίστα. Έτσι είναι αυτά. Όταν δεν έχεις προσωπική άποψη γιατί είσαι αλλού, τις περισσότερες φορές μένεις εκτεθειμένος. Το είπαμε και το ξαναλέμε, με τουρίστες ο Δήμος Αγράφων δεν σώζεται...

*Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διορθωθεί η κατάσταση με τον τρόπο που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν δεν προχωρούν βασικά θέματα στον Δήμο, γιατί οι εισηγήσεις δεν είναι εντάξει και γιατί οι περισσότεροι Σύμβουλοι ψάχνουν ψήλους στ΄ άχυρα, πως περιμένεις να πάει μπροστά ο Δήμος και να πληρωθούν όλοι εκείνοι που περιμένουν τόσο καιρό, μήπως και πάρουν κανένα φράγκο. Η Δημοτική αρχή λέει ότι αυτή προσπαθεί να φέρει το μείζον αυτό θέμα προς ψήφιση για να αρχίσουν οι πληρωμές αλλά δεν προχωράει η διαδικασία γιατί την μπλοκάρει η αντιπολίτευση με συνεχείς εκτός ημερήσιας διάταξης παρεμβάσεις και η αντιπολίτευση με τους «αντάρτες» από την άλλη μεριά ισχυρίζεται ότι η Δημοτική αρχή δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη της όπως πρέπει και γι΄ αυτό βρίσκει συνεχώς τρόπους και δικαιολογίες. Απ΄ ότι κατάλαβα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναζητεί την ορθή λύση για να λυθεί το θέμα. Αν υπήρχε διάθεση και από τις δυο πλευρές τώρα όλα θα είχαν δρομολογηθεί σωστά και οι συνεδριάσεις του Οργάνου θα απασχολούνταν με άλλα θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του Δήμου. Δυστυχώς έτσι είναι…

*Την πάτησαν οι “αντάρτες” αλλά και η αντιπολίτευση με το θέμα της οικονομικής Επιτροπής. Γενικά ο τρόπος που κινήθηκαν ήταν ατυχής και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Οργάνου, όταν γνωστοποιήθηκε στο Σώμα η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152. Εμείς από αυτή εδώ τη στήλη, από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι η προσφυγή αυτή δεν έχει τύχη και δικαιωθήκαμε. Βέβαια ο Νομοθέτης δίνει το δικαίωμα της προσφυγής ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, όμως τέτοιου είδους προσφυγές, αφ΄ ενός αργούν να συζητηθούν και αφ΄ ετέρου, συνήθως, πέφτουν στο κενό. Τέλος πάντων, η απόφαση πάρθηκε και ότι δρομολογηθεί θα πρέπει να γίνει σεβαστό. Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στην συζήτηση για το θέμα αυτό, ήταν η ανεξήγητη αντιμετώπιση του ζητήματος από κορυφαία μέλη του Δ.Σ. που έκαναν λόγο για «περίεργη» απόφαση της Επιτροπής και το βασικότερο, η παρερμηνεία του αριθμού 7/12/2013, που είναι ο αριθμός της αποφάσεως, σε ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, με επεξήγηση στο Σώμα «ότι η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν.3463/2006,είναι λάθος γιατί φέρει ημερομηνία έκδοσης την 7η Δωδεκάτου 12ου , δηλ. Δεκεμβρίου του 2012.  Το γεγονός ότι δεν μπορούν κάποιοι να ξεχωρίσουν το αριθμό μιας απόφασης, από την ημερομηνία έκδοσης ενός εγγράφου, φανερώνει αδυναμία και πάνω απ΄ όλα ανικανότητα.