Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρέμει ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία  με τους κυβερνώντες που μπλέξαμε. Κανένας δεν  είναι σίγουρος  για την δουλειά του. Κοιμάται εργαζόμενος και το πρωί  ξυπνάει απολυμένος. Οι κοινωνικές δομές  και το κοινωνικό κράτος έχει αρχίζει να ξηλώνετε.
Η κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας στέλνει ανθρώπους στην ανεργία και την απόγνωση. Εάν στην περίπτωση της ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός  επιχειρηματολογούσε για αμαρτωλή ΕΡΤ ,για συντεχνία και συνδικαλισμό που εμπόδιζε την ορθή λειτουργία της και άρα κατά την λογική του έπρεπε να κλείσει  ώστε να πάρει άφεση αμαρτιών και να επιστρέψει  ξανά ανανεωμένη για την περίπτωση  της δημοτικής αστυνομίας , των καθαριστριών στα σχολεία, τους   σχολικούς συμβούλους και του καθηγητές τι έχει να πει? Και αυτοί είναι αμαρτωλοί ? Συμμετέχουν  σε συνεχιζόμενες απεργίες? Δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους ? Δεν πρόσφεραν? Αλήθεια έχει δει κανείς  την Καρπενησιώτη και πέριξ της πλατείας ο χαμός και το μπάχαλο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες που δεν υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία. Αυτοκίνητα παρκάρουν όπου θέλουν πάνω στα πεζοδρόμια, για όσο θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο. Το σώμα που έκανε ότι μπορούσε για την καθημερινή λειτουργία της αγοράς και ακόμη έφερνε έσοδα στον Δήμο από τις παραβάσεις που βεβαίωνε έτσι απλά με απόφαση των  Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών ύστερα από υπόδειξη της  Τρόικας   δεν υπάρχει πια. Όπως και οι σχολικοί φύλακες. Ο Πρωθυπουργός  οι Υπουργοί του και οι Βουλευτές μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.  Τα παιδιά τους τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία και εκεί ο χώρος φυλάσσετε από ιδιωτικές εταιρίες. Τα παιδιά των κοινών θνητών όσα ακόμη δεν πεινάνε και πηγαίνουν στο σχολείο τους θα κάθονται στα παγκάκια γεμάτα από χρησιμοποιημένες   σήραγγες ναρκωτικών ουσιών. Βλέπετε αυτά για τους κυβερνώντες είναι παιδιά ενός κατώτερου εχθρού και δεν αφορά αυτή την κυβέρνηση.

Τα πάντα έχουν την τιμή τους και όλα θα πρέπει να περάσουν σε ιδιωτικές εταιρίες που θα δίνουν στους εργαζόμενους τα μισά χρήματα από ότι έπαιρναν  οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εργοδότες θα απολαμβάνουν αρκετό κέρδος ώστε να αλωνίζουν το Αιγαίο και το Ιόνιο με  τα πανάκριβα σκάφη τους. Για αυτό φροντίζει η σημερινή κυβέρνηση. ‘Όσο πιο γρήγορα ανατραπεί και φύγει τόσο το καλύτερο για την χώρα και τους ανθρώπους της.

Όταν γράφαμε ότι βαδίζουν χωρίς σχέδιο και απλά κάνουν βεβιασμένες κινήσεις το καταλαβαίνει ακόμη και ο μέσος πολίτης . Δεν χρειάζεται να είναι ούτε ειδικός επιστήμονας ούτε οικονομολόγος. Σκεφτείτε το απλά.   Ας υποθέσουμε  ότι θέτει σε οκτάμηνη διαθεσιμότητα 12.500 ανθρώπους που λάμβαναν από 1.000 ευρώ έκαστος το μήνα 12.500χ1000χ8μήνες μας κάνει 100.000.000. (εκτατό  εκατομμύρια ευρώ) το όφελος από την οκτάμηνη διαθεσιμότητα θα είναι 25.000.000 (είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ)  μιας και αυτοί θα αμείβονται με το 75%  των αποδοχών τους. Και ρωτάει κάποιος άσχετος αξίζει τον κόπο για 25.000.000 να μην έχεις αυτές τις υπηρεσίες  τουλάχιστον για το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας. Η λογική θα έλεγε ότι εάν θες πράγματι να κάνεις αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τις κρατάς ανοικτές και εν λειτουργία κάνεις σχέδια, βλέπεις που είναι παραπάνω εργαζόμενοι, που υπάρχουν ελλείψεις και κάνεις το σχεδιασμό που πρέπει χωρίς να αναστατώσεις την ζωή τόσων ανθρώπων αλλά να έχεις και τις υπηρεσίες που παρείχαν. Τόσο απλά. Οι ζημιές που θα προκληθούν στους Δήμους από την απώλεια εισόδων αλλά και οι  καταστροφές των σχολικών κτιρίων μήπως έχουν περισσότερο κόστος από αυτό που γλιτώνουν?

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβουν σοβαρή δράση οι Δήμαρχοι και σαν πρώτη αντίδραση  να παραδώσουν την κομματικής τους ταυτότητα είτε στην Ν.Δ. είτε στο ΠΑΣΟΚ που ανήκουν μιας και το 90% περίπου εκλέχτηκε  κάτω από αυτές τις κομματικές σημαίες?   

Φήμες που θέλουν τον μεγάλο βουλευτή μας αφού πρώτα ψηφίσει τα παραπάνω μέτρα να ζητήσει εξαίρεση για τον νομό Ευρυτανίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί .   Πάντως για καλό και για κακό ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας άρχισαν είδη να τρέμουν από ενδεχόμενη παράσταση διαμαρτυρίας από τον βουλευτή του νομού μας.      

Για να σοβαρολογήσουμε θυμώσατε τους όρκους και τα κροκοδείλια δάκρυα ότι ο εν λόγω βουλευτής μας δεν ξαναψηφίζει νέα μέτρα? Ερώτηση κρίσεως κύριε βουλευτά εάν και ξέρουμε ότι απαξιείτε να μας απαντήσετε. Οι απολύσεις των εργαζομένων που θα έρθουν ξανά στην βουλή σύντομος με ένα  νόμο και σε ένα άρθρο δεν είναι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και μάλιστα πολύ σκληρά καθότι στέλνει στην ανεργία τόσο κόσμο? Πάλι θα γίνετε επίορκος? Αμαρτία κύριε βουλευτά  να λέτε τόσα ψέματα. Για την διοικητική  διάλυση του νομού που έρχεται και αυτή η βόμβα θα εκραγεί στα χέρια σας τι έχετε να πείτε? Ξανά θα ζητήσετε εξαίρεση ή αυτή την φορά θα αντιδράσετε διαφορετικά?