Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ - ΚΑΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

Από θαύμα γλίτωσε μια οικογένεια στην Κρέντη όταν σήμερα το πρωί προκλήθηκε πυρκαγιά από το τζάκι και η οποία επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι. Στο πάνω όροφο που καταστράφηκε ολοσχερώς την ώρα της φωτιάς κοιμόνταν ακόμη η μητέρα με τα δυο ανήλικα παιδιά της, ενώ στο ισόγειο διέμειναν οι γονείς του ζεύγους. Γείτονες που αντιλήφθηκαν πρώτοι την μεγάλη φωτιά, πήγαν στο σπίτι και ειδοποίησαν για την πυρκαγιά που είχε ήδη επεκταθεί στην κουζίνα.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Μοναδικά παιδικά μηνύματα ζωής με πολλούς αποδέκτες

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Καρπενησίου μας στέλνουν το πιο ελπιδοφόρο, διαχρονικό, επίκαιρο και απόλυτα εναρμονισμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων μήνυμα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές της πόλης μας να  εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών. Τους έδωσε επίσης το έναυσμα να σκεφτούν, να κατανοήσουν και να εκφραστούν υπέρ των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της δύναμης που διαθέτει η συγκεκριμένη ομάδα των συνανθρώπων μας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΡΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκαν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές των Δημοτικών Σχολείων Κρέντης και Αγίου Γεωργίου του Δήμου Αγράφων. Την περασμένη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, οι δασκάλες και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, παρουσιάζοντας ένα υπέροχο εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια των Χριστουγέννων και σκετς.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑ -Του Ηλία Προβόπουλου

Ένας σπουδαίος Ευρυτάνας τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου, στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η οποία γέμισε με κόσμο, συμπατριώτες του κυρίως αλλά και από αρκετούς δημοσιογράφους που ήρθαν να τιμήσουν το Δημήτρη Πουρνάρα (1900 – 1986), έναν «Απόστολο της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηρίστηκε από τους σύγχρονούς του, αφού με την πέννα του και με τους συνεχείς αγώνες του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πατρίδας μας, σε περιόδους λίαν κρίσιμες και πολυτάραχες…

“Μάθημα Ανθρωπιάς” από τους μαθητές της Νοσηλευτικής Σχολής Καρπενησίου

Ένα ξεχωριστό «μάθημα» ανθρωπιάς έδωσαν οι μαθητές τη Νοσηλευτικής Σχολής Καρπενησίου, οι οποίοι πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου τρόφιμα και ρούχα, με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. 
Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας της Σχολής κ. Σταυρούλας Καυκιά, οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα και ρούχα και την περασμένη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου τους υποδέχτηκαν οι εθελοντές και τους ευχαρίστησαν θερμά για την ευγενική προσφορά τους. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Κοντά στα περήφανα γηρατειά

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας βρέθηκε κοντά στους τροφίμους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων το περασμένο Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να τους ψάλουν τα κάλαντα, αλλά και να τους μοιράσουν χριστουγεννιάτικα κουλούρια.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λίτσα Πετροπούλου, ντυμένη «Άγιος Βασίλης», για ακόμη μια χρονιά, πέρασε απ’ όλα τα δωμάτια ψάλλοντας, τα κάλαντα, μοιράζοντας τα «δώρα» της και δίνοντας τις πιο θερμές ευχές της στις γιαγιάδες και στους παππούδες.