Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ Ο ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Όπως γράψαμε και πριν λίγο οι εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων είναι ραγδαίες. Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα το απόγευμα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Αγράφων, ο Χρήστος Δημητρόπουλος από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ και ο κ. Χαλιμούρδας από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων. Προ ολίγου ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι. Τα ονόματα και περισσότερα από το μείζον αυτό θέμα

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΤΑ (7) ΑΚΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τα Αιολικά Πάρκα σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα κατέθεσαν 8 Βουλευτές του ΣΥΖΡΙΖΑ. Οι κ.κ. Αποστόλου, Σταθάς Ιωάννης, Κυριακάκης Βασίλειος, Πετράκος Αθανάσιος, Αλεξόπουλος Απόστολος, Διώτη Ηρώ, Καφαντάρη Χαρά και Ουζουνίδου Ευγενία, “τονίζουν στην Ερώτησή του ότι η απόφαση αυτή οδηγεί μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή σε μαρασμό και περιβαλλοντική καταστροφή στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης και της «προστασίας» του περιβάλλοντος.

Το γλέντησαν στην κοπή της Βασιλόπιτας οι Σιβιστιανοί της Αθήνας

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Απανταχού Σιβιστιανών Ευρυτανίας «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» που εδρεύει στην Αθήνα.  Το ξεχωριστό αυτό γιορτάσι, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι το Δ.Σ. του Συλλόγου, έλαβε χώρα στο μεζεδοπωλείο – ουζερί ΟΑΣΙΣ, στις 9 Φεβρουαρίου 2014, στην Ηλιούπολη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι γλέντησαν με τη ψυχή τους, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Ξεχωριστή τιμή για τον ομογενή μας Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο, επί πολλά χρόνια Πρόεδρο του Συλλόγου «Παναγία η Προυσιώτισσα» και εκ των αρχαιοτέρων αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων

Σημαντική εκδήλωση με την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της, πραγματοποίησε στις 8 Μαρτίου 2014, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Η πολύ ωραία αυτή γιορτή έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο (22-51 29 Street ) και κατά την διάρκειά της τιμήθηκε ο γνωστός Ευρυτάνας Ομογενής μας Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, εκ των αρχαιοτέρων αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία από τον σύλλογο «Παναγία η Προυσιώτισσα».

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου στο Δήμο Αγράφων… Πάλι δεν ψηφίστηκε ούτε ο Προϋπολογισμός ούτε το Τεχνικό πρόγραμμα…

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ “Η ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ” Πανηγυρικά επανεξελέγη Πρόεδρος ο Χαρίλαος Χρήστου

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, στο σύλλογο Ευρυτάνων Ναυπακτίας. Οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό αρχαιρεσίες έγιναν στα Γραφεία του Συλλόγου που εδρεύει στην Ναύπακτο και μετά το πέρας αυτών εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει τον Σύλλογο για τα επόμενα χρόνια. 

Εντυπωσιακό το All day event στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχιού

Με ξεχωριστή επιτυχία και κάτω από μοναδικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στο Βελούχι το ολοήμερο all day event. Την ίδια μέρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου εκτός από το All Day Event διεξήχθησαν και αγώνες σκι για το 3ο Κύπελλο Α-Γ FIS.

Επιτυχές το 16ο Συνέδριο της ΟΕΣ Πρώτη σε ψήφους η Αγγελική Σκοτίδα


Η Ο.Ε.Σ. στις  16-03-2014  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας  50, πραγματοποίησε το 16o Τακτικό  Συνέδριο της και συγχρόνως έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού  Συμβουλίου για την διετία 2014-2016.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΑΣΙΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Γεννήθηκα το 1976. Κατάγομαι από τους Δομιανούς Ευρυτανίας και διαμένω μόνιμα στο Καρπενήσι. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες. Έχω σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με ειδίκευση στο Τουριστικό Μάνατζμεντ και υποψήφιος διδάκτωρ στο University of Salford με διδακτορική μελέτη στη δημόσια διοίκηση.  

ΣΟΚ στο Κρίκελλο - Τέσσερις ψόφιες αγελάδες πέριξ του χωριού

Σοβαρή εστία μόλυνσης -
 Τί έδειξαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης 


Τέσσερις ψόφιες αγελάδες και κατασπαραγμένες από άγρια ζώα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο Κρίκελλο. Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό μετά και την ανακάλυψη της τελευταίας αγελάδας που βρέθηκε από κτηνοτρόφο πριν δέκα ημέρες περίπου λίγο έξω από το χωριό. «Δεν πάει άλλο με τις εγκαταλειμμένες αγελάδες», κατήγγειλε στον ΕΠ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κρικέλλου κ. Δημήτρης Πανάρας.

Η 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ - Βάσω Φεγγούλη Αντιδήμαρχος Αγράφων: «Παραμένω μάχιμη στο Δήμο Αγράφων»

Συμπατριώτισσα , Συμπατριώτη .  
Φίλες και Φίλοι του Δήμου Αγράφων.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 , σηματοδότησαν μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση. Μια εποχή με κύρια χαρακτηριστικά ένα νέο καταστατικό Χάρτη , αυξημένες αρμοδιότητες, νέους θεσμούς και όργανα, πρόσθετους πόρους, μεγαλύτερη συμμετοχή του Πολίτη.
Στις εκλογές αυτές με τιμήσατε με την ψήφο σας , συμμετείχα με όλες μου τις δυνάμεις  από όποια θέση κατείχα  για το καλό του τόπου μας, όμως ομολογώ ότι τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα , δεν ήρθαν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΛΑΩΡΑΣ Μια υπέροχη βραδιά από υπέροχες γυναίκες



Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, η δυναμική Πρόεδρος Κική Κλεφτοσπύρου - Κουτσοκώστα, εκπαιδευτικός και το Δ.Σ. του

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ - ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ

Στις επόμενες ώρες αναμένονται δυο σημαντικές ανακοινώσεις για τον Δήμο Αγράφων που θα κάνουν αίσθηση. Σε πρώτη φάση ανακοινώνεται μια ακόμη υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο και θα ακολουθήσει ανακοίνωση εν ενεργεία αυτοδιοικητικού που θα συζητηθεί. 

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄

*Ευτυχώς που ήλθε στο Καρπενήσι η γνωστή αστρολόγος Λίτσα Πατέρα, ως επίσημη καλεσμένη του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και πληροφορήθηκα κι εγώ σημαντικά θέματα που με απασχολούσαν το τελευταίο διάστημα.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ποιοι είναι οι αντιπεριφερειάρχες του Κ. Μπακογιάννη.

Ο Άρης Τασιός Γενικός Γραμματέας του δήμου Καρπενησίου, στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Δημάρχου Καρπενησίου είναι τελικά ο εκλεκτός του Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με βάση τον πρόσφατο Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφέρειας Στερεάς, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο από τον Κλέαρχο Περγαντά και σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και από την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 29η Ιανουαρίου 2014, στην Π.Ε. Ευρυτανίας, το χρονικό διάστημα 2011-13, έγιναν 87 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ.

Η ηρωίνη δεν κάνει ήρωες - kostasmitsios@yahoo.gr

Ακούμε συχνά για ήρωες στον πόλεμο, ήρωες του καθήκοντος, κοινωνικούς ήρωες, ήρωες της βιοπάλης και μας εντυπωσιάζει ο ηρωισμός των νέων που αντιστέκονται στα θέλγητρα της αμαρτίας και των παντοειδών προκλήσεων, για να επιβεβαιωθεί το αξίωμα ότι τα νιάτα είναι πλασμένα για τον ηρωισμό.

Αφ’ ετέρου, μας θλίβει αφάνταστα η δουλεία των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των νέων μας στα πάθη και στα ναρκωτικά.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Εργαστηριού Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)  Καρπενησίου, ευχαριστούν το κρεοπωλείο  Ε. Μαυραγάνη

Εκπαιδευτικά προγράμματα 2014 στα Κ.Δ.Β.Μ του δήμου Αγράφων

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) Δήμου Αγράφων  ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι προγραμματίζει να υλοποιήσει τα ακόλουθα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εθνικής Εμβέλειας των Κ∆ΒΜ κατά την εαρινή εκπαιδευτική περίοδο έτους 2014 στις ακόλουθες θεματικές ενότητες.

 Τα  προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.