Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σκοτώθηκε η γυναίκα, βαριά τραυματίας ο σύζυγός της στην Καλιακούδα


Με την ζωή της πλήρωσε τελικά την ανάβαση στην Καλιακούδα μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Συγκρέλο  που ανέβηκαν στο βουνό με τον άνδρα της για να μαζέψουν τσάι. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η άτυχη γυναίκα όπου και αργότερα ανασύρθηκε νεκρή, από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρπενησίου, της ομάδας διάσωσης Καρπενησίου και της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας.

Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένο ζευγάρι που μάζευε τσάι

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού για να συλλέξει τσάι στην περιοχή της Καλιακούδας. Το ζευγάρι που αγνοούνταν από χθες εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία.

Ενέργειες Καραμπά για την μη περικοπή του επιδόματος προβληματικών περιοχών Από το Φεβρουάριο με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα η Ευρυτανία να παραμείνει στις δυσπρόσιτες περιοχές.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την παραμονή του Νομού Ευρυτανίας στο νόμο περί επιδόματος προβληματικών περιοχών, ύστερα από το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, και μετά τις ενέργειες του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, με νέα επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ζητά την εξέταση του θέματος και τη θετική εισήγηση της στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η 2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Την κατανόηση και την ανοχή των εμπόρων της πόλης του Καρπενησίου για όσο καιρό διαρκέσουν τα έργα της αναβάθμισης του Κέντρου που ξεκινούν στις αρχές Ιουλίου, ζήτησε ο Δήμαρχος.

Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ξεχωριστή γιορτή επί τη λήξη του δικαστικού έτους

Με επιτυχία και την συμμετοχή πάνω από 100 στελεχών του χώρου της δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά η υπαίθρια ετήσια συνάντηση – συνεστίαση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας στη λήξη κάθε δικαστικού έτους και έλαβε χώρα στο εξοχικό κέντρο «Η Χελιδώνα» στο Παλαιό Μικρό Χωριό, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία των δικαστικοί λειτουργοί που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν στα Δικαστήρια της Ευρυτανίας, μετά των οικογενειών – συνοδών των.
Ειδικότερα παρευρέθησαν:

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ - ΜΙΚΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Τσιαμάκης Δημοσθένης πρώην Νομάρχης & Βουλευτής Ευρυτανίας

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μέσα από τους ελέγχους που διενήργησε και συνεχίζει να διενεργεί στο «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» των αρχόντων της χώρας (Δημάρχων, Νομαρχών, Βουλευτών, Υφυπουργών, Υπουργών, Πρωθυπουργών και λοιπών αξιωματούχων της Δημόσιας Διοίκησης), εντόπισε την περασμένη εβδομάδα κάποιον Αντιδήμαρχο στην δική μας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει καταθέσεις σε τράπεζα 3 εκ ευρώ, ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από τα οικογενειακά του εισοδήματα.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Βγαίνει από την φυλακή ο Σάββας Ξηρός - Το δικαστήριο αποφάσισε 5μηνη διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας


Την πεντάμηνη διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για τον Σάββα Ξηρό που είχε καταδικασθεί για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Ο Σάββας της 17Ν θα οδηγηθεί πίσω στις φυλακές και από εκεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου θα νοσηλευεται φρουρούμενος.
Όπως δήλωσε στο Newsit, ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης, μετά την παρέλευση του 5μηνου θα ζητήσει να αποφυλακισθεί πλήρως.

Με επιτυχία το Τουρνουά 5Χ5

Απόλυτα πετυχημένο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το  τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διεξήχθη στο γήπεδο του Kasmir λίγα χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, το οποίο διοργάνωσε το ΤΕΙ Καρπενησίου.
Νικήτρια ομάδα μεταξύ των 9 που συμμετείχαν στο τουρνουά αναδείχτηκε το Camelot.
Την Πέμπτη 28/4 οι αγώνες ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν στις 9.30 το βράδυ.

Ο καθηγητής κ. Ανδρ. Καμπιζιώνης σε εκδήλωση για την ανάπτυξη της Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 το απόγευμα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων  διάλεξη από τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιτέκτονα και ζωγράφο Καθηγητή Ευθύμιο Βαρλάμη, με θέμα: «ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ»

Στις φυλακές Άμφισσας ο 3ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση χασισοφυτείας


Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 36χρονος που παραδόθηκε στην αστυνομία τη Δευτέρα μετά τη σύλληψη του την Κυριακή των δυο συνεργών του, καθώς καλλιεργούσαν φυτεία με 101 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στο Καρπενήσι.

ΣΟΚ: Η τρόικα θέλει να ρίξει τον βασικό μισθό στα 390 ευρώ!

Άγριες διαθέσεις φαίνεται πως έχουν οι Τροϊκανοί, όσον αφορά το όριο των κατώτατων μισθών.
Πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, αναφέρουν πως το κλιμάκιο της τρόικας θα ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο τον βασικό μισθό (σήμερα μετά τις περικοπές που προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο είναι στα 580 ευρώ), ρίχνοντάς το στα 450 ευρώ μικτά.

Στο χείλος του γκρεμού Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ Οι λυκοσυμμαχίες, οι αντιδράσεις, οι πολιτικές κινήσεις και ο «επίμονος κηπουρός»

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν στο ΠΑΣΟΚ, με τους κορυφαίους να γυρνούν την πλάτη στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την σχέση τους να οδηγείται σε οριστική ρήξη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚαναμένεται να ανακοινώσει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τη δική του «σκιώδη κυβέρνηση» η οποία θα έχει όπως όλα δείχνουν ηχηρές απουσίες.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


* Βλέπω η πρόταση του Ευρυτανικού Παλμού για να πραγματοποιείται το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων στη Σωτήρα της Ανατολικής Φραγκίστας αρχίζει να πιάνει τόπο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΟΕΣ διοργανώνει την κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ από το Δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, τη διανομή ελαιολάδου στο πλαίσιο της δράσης «Λάδι χωρίς Μεσάζοντες». Συγκεκριμένα, διατέθηκαν συνολικά 8 τόνοι  κρητικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στους δημότες μας, στο χώρο που πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

Με αφορμή  τις συνεχόμενες ζεστές ημέρες και την ξηρασία που επικρατεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και πάλι στους καταναλωτές μας τα εξής:
1.Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν βρίσκεται όμως σε πλήρη επάρκεια και αφθονία. Παρόλο που η φετινή χρονιά φαίνεται καλή  υδρολογικά, η αλόγιστη χρήση νερού μπορεί να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα διακοπές υδροδοτήσεων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Ευρυτάνες της Αμερικής στο Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρέθηκε στο Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1 Ιουλίου 2012, προκειμένου να λάβει μέρος στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι” .
Ο Δήμαρχος ήταν ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου. Τόσο στην ομιλία του όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους Έλληνες ομογενείς ενημέρωσε για το έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο.

Ξεχωριστές τιμές στον Οικ. Πατριάρχη, σε Κοζάνη & Καστοριά παρουσία του Μητροπολίτου Καρπενησίου

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι κατά την επταήμερη επίσκεψη του σε Κοζάνη και Καστοριά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Κοζάνης και της Καστοριάς, κατά την επταήμερη επίσκεψη του στη Δυτ. Μακεδονία. 

Στις 29 Ιουλίου στη “Σωτήρα” το Πανευρυτανικό Αντάμωμα

Με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, το Πανευρυτανικό Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη θέση «Σωτήρα» στην Ανατολική Φραγκίστα του Δήμου Αγράφων, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ

ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ ΚΛΕΑΝΘΗ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Κάτοικος: Αγρινίου
Οδός: Αργυροκάστρου 22
Τηλ. 6978381163
Προς
Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Κα Γερακούδη Καλλιόπη
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΙΝ:
1. Περιφερειακό Δ/ντή Ευρυτανίας  κ. Τσίγκα Παναγιώτη
2. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας
3. ΜΜΕ Ευρυτανίας

Ες αύριον τα σπουδαία στο Δήμο Αγράφων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, οι απαντήσεις του Δημήτρη Τάτση στα όσα κατήγγειλε με πολυσέλιδη επιστολή της η Δημοτική Σύμβουλος Κλεάνθη Φουρλίγκα

Σχέδιο για εξόφληση φόρων σε εννιά δόσεις


Διαβάστε τα σενάρια που εξετάζει η νέα κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινήματος "Δεν δηλώνω". Αναλυτικά το σχέδιο δράσης. Πόσα εκατ. ευρώ έφτασαν στα κρατικά ταμεία από την εξόφληση των φορολογικών δηλώσεων

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων πανελλαδικών εξετάσεων


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από 02/07/2012 να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Καρπενήσι Ευρυτανίας Κατασχέθηκαν συνολικά – 101 – καλλιεργούμενα δενδρύλλια


Συνελήφθησαν, χθες (01-07-2012) το μεσημέρι στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη ένας 36χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

ΡΟΔΟΣ Απόφαση δικαστηρίου διαγράφει χρέος 322.000 ευρώ


Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου, ύστερα από προσφυγή 45χρονης Ροδίτισσας, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ 110 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ


ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 
ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...
ΣΤΑ «ΧΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 2 ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ   

ΣΟΚ στο Αγρίνιο: 19χρονος παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 2χρονο ξάδερφό του!


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα παιδάκι μόλις δύο ετών σημειώθηκε την Κυριακή σε οικισμό Ρομά στο  Αγρίνιο.

Αρχίζει σήμερα η απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ - Πως θα γίνει


Αρχίζει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ, μέτρο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.