Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Καρπενήσι από 3 μέχρι 5 Νοεμβρίου Συνέδριο με θέμα "Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ NOMIKH ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ"

Το Τμήμα Νομικής των Πανεπιστημίων Αθηνών και το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή και στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΗΑΤΤΑ συνδιοργανώνουν με τη χορηγία της Νομικής Βιβλιοθήκης συνέδριο με θέμα "Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  NOMIKH  ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" στο Καρπενήσι 3-5 Νοεμβρίου 2011.

Επίσκεψη της τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο



Χθές Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
Τα παιδιά, στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με το Δήμαρχο.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με τροπολογία ρυθμίζονται οι οφειλές εργαζομένων


Ρυθμίζονται οι οφειλές των εργαζομένων  που τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις αποδοχών τουλάχιστον κατά 20% λόγω του ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και την οποία συνυπογράφουν σαράντα (40) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Ευρυτάνας Βουλευτής κ. Ηλίας Καρανίκας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ.

Στη συνεδρίαση της 21ης/10/2011 πέραν των οργανωτικών θεμάτων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε περιφερειακό επίπεδο, συζητήθηκε και το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του τέως Δήμου Καρπενησίου.   
Η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που παίρνει στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας,

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την αλλαγή του Γ.Π.Σ

Με σημαντικότερα θέματα τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2012 και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου.
Παρουσία αρκετών δημοτών συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης Καρπενησίου. Στην εισήγησή του τόσο ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης,

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

* Δύσκολες στιγμές περνάει το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας καθότι όπως έμαθα αδυνατεί να καταβάλλει ακόμη και την μισθοδοσία.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έως 9/11 η καταβολή έκτακτης εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος

Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση υποθέσεων (άρθρο 1 έως 13 του ν. 3888/2010) και οφειλόμενων δηλώσεων (άρθρο 18 του ν. 4002/2011), καθώς και για την καταβολή φόρου εισοδήματος που λήγει την 31η Οκτωβρίου 2011 και εκτάκτων εισφορών - τέλους επιτηδεύματος (άρθρα 29, 30 και 31 του ν. 3986/2011), ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.
Πιο αναλυτικά:

Συνάντηση με Κ. Παπούλια, συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, επικοινωνία με πολιτικούς αρχηγούς Μήνυμα στο λαό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (περίπου 4.30 μμ), προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.
Μετά τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στις 8.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς την ελληνικό λαό.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                                    Καρπενήσι 24 Οκτωβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει πάρει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει το 23%.
Η Στερεά είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό (22,7%), ενώ ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (18,5%), η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία (18,1%).

Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1 Έδειξε έτοιμος παρά την ήττα

Έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος που επιτέλους θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου, έδειξε ότι είναι ο ΑΠΟΚ, παρά την Φιλική ήττα με 2-1, που γνώρισε από τον «γείτονα» Αγρότη Λιανοκλαδίου.
Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 23/10 στο γήπεδο του Λιανοκλαδίου και άρχισε στις 4 μ.μ.

Οριστικά στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει η Δ’ Εθνική…

Στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ σήμερα Πέμπτη Οκτωβρίου θα γίνει η κλήρωση.
Τελικά θα γίνει μια κλήρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και για τους εννέα ομίλους, καθώς έχει ήδη γίνει η κλήρωση στον 10ο όμιλο.

Κρέντη-Ποταμιά 4-2 Κρέντη 4Χ4 με Turbo τον Κ. Μάκκα


Τέσσερα στα τέσσερα για την Κρέντη, τεσσάρα επί της Ποταμιάς, με τέσσερα γκολ του Κ. Μάκκα, συνθέτουν κάτι ξεχωριστό για την ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου, που με 12 βαθμούς συνεχίζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Ιστορική μέρα για την ομάδα της Κρέντης, καθότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε βρεθεί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας, ποτέ δεν είχε κάνει 4 συνεχείς νίκες και φυσικά ποτέ στην καριέρα του ο Κώστας Μάκκας, δεν πέτυχε 4 γκολ σε ένα αγώνα, μετά μάλιστα από χατ – τρικ.

Άγιος Προκόπιος-Αίολος 1-1 Άφησε βαθμούς στη Παλαιοκατούνα

Σκούρα τα βρήκε ο Αίολος απέναντι στον μαχητικό Άγιο Προκόπιο, που του έκοψε δυο βαθμούς, στην προσπάθειά του να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι μετά την ισοπαλία αυτή, ο Αίολος έμεινε στους 8 βαθμούς και το ξεπέρασε η Μυρίκη, που έφτασε στους 9 μετά την αγχωτική της νίκη επί της Δόξας με 3-2.

Απεραντιακός - Φραγκίστα 5-1 Εντυπωσιακή νίκη με 3 γκολ στο φινάλε

Πολύ δυσκολότερα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε της Φραγκίστας ο Απεραντιακός. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι και το 75΄, που τραυματίστηκε ο Αχιλλέας Λαθύρης, που είναι ένας πολύ καλός αμυντικός, ήταν μέσα στο παιχνίδι καθότι το σκορ, εκείνο το χρονικό σημείο ήταν 2-1 και όλα ήταν ρευστά. Ωστόσο, όμως οι γηπεδούχοι με πίεση στο τέλος, όχι μόνο πήραν την νίκη, αλλά έδωσαν και διαστάσεις

Μυρίκη-Ραπτόπουλο 3-2 Μίλησε η καρδιά της πρωταθλήτριας

Στο τέλος πήρε το χρυσό τρίποντο η Μυρίκη, από την μαχητική Δόξα που ισοφάρισε σε 2-2 στο 86΄, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε την ισοπαλία, καθότι οι γηπεδούχοι έφτασαν στην νίκη με γκολ του Κολόκα στο 89΄!!! Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, δείχνοντας στοιχεία μεγάλης ομάδας, σε καμία περίπτωση δεν παράτησε το ματς και σε κάθε ισοφάριση των φιλοξενούμενων είχε την λύση, φτάνοντας έτσι στο τελικό 3-2 και στους τρεις βαθμούς της νίκης που την εδραίωσαν στην 3η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Α΄ ΕΠΣΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 5η αγωνιστική - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α΄ ΕΠΣΝΕ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 5η αγωνιστική
Άγιος Προκόπιος-Αίολος        1-1
Απεραντιακός-Φραγκίστα       5-1
Κρέντη-Ποταμιά                     4-2
Κεράσοβο-Άγραφα                0-9
Μυρίκη-Ραπτόπουλο             3-2

Κεράσοβο-Άγραφα 0-9 !!! Ήττα βαριά και ασήκωτη

Μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του γνώρισε το Κεράσοβο την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα του Π. Βλάχου, συνετρίβη στο γήπεδό της από τα πρωτοπόρα Άγραφα με το εντυπωσιακό 9-0, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την αγωνιστική της συμπεριφορά. Βέβαια μεταξύ των δυο ομάδων, υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, ωστόσο όμως ένα τόσο βαρύ σκορ, λογικό είναι να δημιουργεί προβληματισμό, παρότι οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμη παιχνίδι κατέβηκαν να αγωνιστούν με πολλές και σημαντικές απουσίες. 

2η Συνάντηση για το Εργαστήρι Πολιτικής από το Δήμο Καρπενησίου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)»

Σκληρή απάντηση του Βουλετή Ευρυτανίας σε κριτική της ΔΑΚΕ

 Αξιότιμη κ. Διευθύντρια

Επειδή σε ανενδοίαστη επιστολή αντιπολιτευτικού μένους και ισοπεδωτικής κριτικής της ΔΑΚΕ Δ.Ε., με τίτλο «Αδιάβαστος o Βουλευτής Ευρυτανίας», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος της έγκριτης εφημερίδας σας, οι όποιες ενέργειές μου, απόψεις μου και παραστάσεις μου –ούτε λίγο ούτε πολύ –χαρακτηρίζονται ως ενέργειες «μόνο για το θεαθήναι» και ως προσπάθεια «προβολής» μου, ως Βουλευτής Ευρυτανίας και ως άνθρωπος, θεωρώ υποχρέωσή μου και καθήκον μου  να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας, να εκθέσω και την δική μου επί του δημοσιεύματος άποψη, χάρη της σφαιρικής ενημέρωσης  των Ευρυτάνων πολιτών.

Στο ΕΣΠΑ και με τη βούλα η ανάπλαση του παλιού ΚΤΕΛ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο των ολοκληρωμένων αστικών του Δήμου Καρπενησίου «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου», με το ποσό των 782.848 €.
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου»,

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ του Νάκου Μοτσεριώτη

Κακό μεγάλο έγινε
πάνω εκεί στη ράχη
εκεί που κάποτε ήτανε
τόσοι πολλοί οι βλάχοι

Τους λύκους κάποιος σκότωσε
έτσι είπανε όλοι
και το επιβεβαίωσαν
κι αυτοί οι οικολόγοι

Ποιος να ‘τανε δεν ξέρουμε
τέτοιο κακό να κάνει
που άλλος κάνει τη ζημιά
κι άλλους ο νόμος πιάνει

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Απόλυτη δικαίωση για τον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, αποτελεί η επίσημη αναγνώριση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Βαγγέλη Ξαρχά, ο αξονικός τομογράφος, που είναι εδώ και18 χρόνια εγκατεστημένος στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί

Μαθητικές παρελάσεις - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Μας θεωρούσαν οι γονείς μας «τυχερή γενιά» επειδή δεν γνωρίσαμε πόλεμο. Βλέπαμε, όμως, με ισχυρή δόση ζήλειας τα παράσημα των πατεράδων μας, που είχαν αποκτηθεί σε αληθινό πόλεμο και πραγματικά πυρά, παρατηρούσαμε φωτογραφίες και ακούγαμε με προσοχή τις περιπέτειές τους στα αλβανικά βουνά.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η αναβληθείσα Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα


ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΑΠΟ 28 ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ο Δήμος Καρπενησίου, o O.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ, το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή… το τσίπουρο.

Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την επικείμενη διακοπή μεταφοράς των μαθητών από τα ΚΤΕΛ


«Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και παρεμβάσεις μας, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Παιδείας και η κυβέρνηση δείχνουν να μην κατανοούν τη σημασία του προβλήματος που θα υπάρξει σε όλη τη χώρα από την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Εξελέγη το νέο Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν εξελέγη το νέο Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Πρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, Α’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Β’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Γενικός Γραμματέας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας και Ταμίας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης.