Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δωρεά Συλλεκτικού Ιστορικού Λευκώματος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής στο Μάραθο Γράφει ο Ηλίας Α. Μπουμπουρής

Συγκλονιστική Επιστολή προς τους Μαραθιώτες  , του συγχωριανού τους και προέδρου της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής  ,  Γιάννη Πεσλή και δωρεά στο χωριό του ,  σπάνιου , μοναδικού και συλλεκτικού Λευκώματος της Ένωσης ,  που εκδόθηκε στα 1952.

Ο Δικηγόρος Δημήτρης Καρφής αντί του ΚΑΡΑΝΙΚΑ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Πρώτος στη λίστα ο Λάμπρος Τσιτσάνης με 2ο τον Ι. Σταμάτη

Με Κώστα Κοντογέωργο πρώτο στη λίστα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ο Χρήστος Δημητρόπουλος και ο Βασίλειος Βλάχος στις θέσεις των Φ. Κουλαρμάνη, Χρ. Αρμάγου. Πολλές και σημαντικές αλλαγές υποψηφίων και στα άλλα κόμματα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Νέος Μειοδότης η Εταιρεία ΣΤΑΜΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κερδισμένος κατά 800.000,00 ευρώ αναμένεται να είναι ο Δήμος Καρπενησίου και η Περιφέρεια από την καθυστέρηση δημοπράτησης της ...ανάπλασης του κέντρου της ευρυτανικής πρωτεύουσας.
Με βάση το νέο διαγωνισμό, ο Δήμος Καρπενησίου βγήκε κερδισμένος κατά 820.000 ευρώ.

Μετακόμισαν οι υπηρεσίες του Δήμου Καρπενησίου στο Νέο Δημαρχείο στον Ξηριά

Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών του Δήμου, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Δημαρχιακού Μεγάρου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ανακαινίζοντας το κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που παρέμενε για πολλά χρόνια σε αχρηστία.

Εκδηλώσεις μνήμης για την Μάχη της Τατάρνας

Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτ/νιας διοργανώνουν την εκδήλωση μνήμης για τα 191 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές: Πάνω από 80% των γραπτών Φυσικής κάτω από τη βάση


Στο 6 και 7 κυμαίνεται η πλειονότητα των γραπτών
« Έκαψε» τους υποψηφίους το ερώτημα Γ4
Απογοητευτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τα γραπτά των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεκριμένα στο μάθημα της Φυσικής.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πρωτιές και Μετάλλια για τους αθλητές του Κ.Ο.Καρπενησίου στα “7α ΠΡΩΤΕΙΑ”

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του Κ.Ο.Καρπενησίου στα ¨7α  ΠΡΩΤΕΙΑ¨  που πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του ΚΟΚ, κατέκτησαν 20 μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα και δύο μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα, αποδεικνύοντας ότι ο σύλλογος κάθε φορά γίνεται καλύτερος  και αυτό οφείλεται στην καθημερινή προσπάθεια τον κολυμβητών και των προπονητών τους.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τις αποδώσεις των παιδιών με τις ανάλογες επιτυχίες, ευχόμενοι πάντα τέτοια και ανώτερα.  

Έπεσαν οι υπογραφές για (14) επενδυτικά σχέδια της "Τριχωνίδα Α.Ε" εκ των οποίων (3) προϋπολογισμού 1.192.589,00 ευρώ θα γίνουν στην Ευρυτανία

Υπογράφτηκαν από τον ∆ήμαρχο Αγρινίου και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «ΤΡΙΧΩΝΙ∆Α Α.Ε.», κ. Παύλο Μοσχολιό, oι συμβάσεις για την υλοποίηση των πρώτων δέκα τεσσάρων (14) επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγιση Leader της ΤΡΙΧΩΝΙ∆Α Α.Ε. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.349.170,01€ και δημόσιας δαπάνης 2.756.421,63€ στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης. Τρία από τα έργα αυτά θα γίνουν στην περιοχή της Ευρυτανίας και πρόκειται για τρεις υποδομές διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας συνολικού προϋπολογισμού 1.192.589 ευρώ περίπου.

Από 1 μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καρπενησίου

Καλούνται οι γονείς οι οποίοι επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καρπενησίου, να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά 2012 – 2013 από 1- 6 - 2012 έως 30 - 6 - 2012 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο του Α΄ Παιδικού Σταθμού.

Ο Βοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο γίνεται πραγματικότητα

Ο Δήμος Καρπενησίου πρωταγωνιστεί στη νέα περιβαλλοντική δράση του φυσικού μεταλλικού νερού «Αύρα» που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης.
Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αρκτούρος», η εταιρία πραγματοποίησε ένα μεγάλο διαγωνισμό μέσω Facebook, όπου δέκα περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα διεκδικούσαν την υλοποίηση μιας περιβαλλοντικής δράσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σημαντικές αποφάσεις για το ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ και τον δρόμο των Αγράφων


Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 30 Μάη 2012 και ώρα 11.30 π.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με δυο σημαντικά θέματα που αφορούν την Ευρυτανία. Πιο συγκεκριμένα το Π.Σ. θα συνεδριάσει για την Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας για την υλοποίηση της πράξης: «Ανάδειξη του Φαραγγιού Πανταβρέχει του Νομού Ευρυτανίας» και για την Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου « Οδός Βαρβαριάδα – Άγραφα – Ν.Α. Ευρυτανίας». Κατασκευή Β’ τμήματος από Βαρβαριάδα έως Άγραφα.
Όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:

Νέα Δημοκρατία – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέσεις – Αντιθέσεις σε 10 Βασικά Ζητήματα Πολιτικής


1. ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ;
«Ο εφιάλτης που μας φέρνουν όσοι μιλάνε για «μονομερή καταγγελία της σύμβασης»:
·         Θα σταματούσαν οι δανειστές μας να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου.
·         Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαζόταν να βγει από το ευρώ.
·         Η νέα δραχμή θα υποτιμούνταν τουλάχιστον στο μισό!
·         Οι αποδοχές θα έπεφταν κι αυτές στο μισό.
·         Οι τιμές θα εκτοξεύονταν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα.
·         Στο μεταξύ, θα έπεφτε στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες.
·         Αλλά και η αξία των ακινήτων.
·         Το χρέος θα διπλασιαζόταν!
Η Ελλάδα θα ζούσε ολοκληρωτική καταστροφή», ομιλία Α. Σαμαρά στην νέα Κ.Ο., (17.05).

·         «Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ», Μ. Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 (16.05).
·         «Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ. Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές και τεκμηριωμένα να αντικρούσουμε και να εκθέσουμε τα θετικά επιχειρήματα της εξόδου από το ευρώ»,  Π. Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. www.syn.gr (09.01).
·         «Τί θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;», Α. Θεοπεφτάτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ΒΗΜΑ FM» (14.05).

Εξελέγη το πρώτο Δ.Σ στον Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου


Μετά  από τις αρχαιρεσίες  της Γενικής Συνέλευσης του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο με την παρακάτω  σύνθεση:

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Η λειτουργία στην Αγία Σοφία το 1919

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να πιστεύουμε πως η τελευταία Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά πραγματοποιήθηκε το 1453, λίγο πριν την άλωση της Πόλης, ωστόσο η αλήθεια δεν είναι αυτή.

Σαν σήμερα 559 χρόνια πριν 29 Μαϊου 1453: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης


29 Μαϊου: Η «αποφράς ημέρα» που η Κωνσταντινούπολη, η «βασσιλίς των πόλεων» κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Ήταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων.  Ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις Εάλω» και η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΝΔ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Κοντογεώργος θα είναι όπως άλλωστε αναμένονταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία. Δεν θα είναι όμως στο ψηφοδέλτιο οι κ.κ. Φ. Κουλαρμάνης και Χρήστος Αρμάγος. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου τον Κώστα Κοντογεώργο θα πλαισιώσουν οι  Χρήστος Δημητρόπουλος που στις εκλογές της 6ης Μάη ήταν υποψήφιος με την ΔΗΣΥ και ο Στρατηγός Κ. Βλάχος από το Κάτω Ραπτόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ

Η Ντόρα προετοιμάζει περιοδείες σε Κρήτη και Ευρυτανία Θα μιλήσει σε φίλα προσκείμενα στην ίδια στελέχη, υπογραμμίζοντας τους λόγους που επιβάλλουν την πανστρατιά της Κεντροδεξιάς

Περιοδείες σε Κρήτη και Ευρυτανία ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να ενισχύσει τους κεντροδεξιούς πυρήνες στις εν λόγω περιοχές όπου ως γνωστόν διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρούς πυρήνες.

Κλειστά τα δικαστήρια από 14 έως 19 Ιουνίου λόγω εκλογών


Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών, ενώ για το Πρωτοδικείο Αθηνών η αναστολή των εργασιών παρατείνεται μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Ο Δημήτρης Καρφής το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία


Ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Καρφής είναι το νέο πρόσωπο που θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, στη θέση του παραιτηθέντος Ηλία Καρανίκα.

Ποιο είναι τελικά το τρίτο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ;


Χθες αργά το βράδυ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός για το ποιο τελικά θα είναι το νέο πρόσωπο που θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Προβάδισμα της ΝΔ σε 4 δημοσκοπήσεις


Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θέλουν οι πολίτες

- Από 1,1 έως 5,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί
- Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
- Οι 6 στους 10 έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν
- Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των 4 δημοσκοπήσεων

Η Ευρυτάνισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ράνια Μπουμπουρή στον Ευρυτανικό Παλμό

Γράφει η Βάσω Φεγγούλη

Δύο ακόμα παιδικά βιβλία της Ευρυτάνισσας συγγραφέως κυκλοφόρησαν φέτος από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Μεγάλες  εκδηλώσεις στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στο Χαλάνδρι τον περασμένο μήνα και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στις αρχές Μαΐου για τη συγγραφέα και τα βιβλία της. «Οφείλω πολλά στους γονείς και στους δασκάλους μου» μας δήλωσε η συγγραφέας.

Σημαντικές δραστηριότητες από τον Σύλλογο Νέων Κρέντης

 Ένας νέος Σύλλογος ιδρύθηκε στο Δήμο Αγράφων με την επωνυμία Σύλλογος Νέων Κρέντης. Ένα από τα πιο «ζωντανά» χωριά της Ευρυτανίας, έκανε αισθητή την ύπαρξή του κι αυτή τη φορά με το πιο «δυνατό χαρτί του», τους νέους του. Οι νέοι της Κρέντης, οι οποίοι δεν είναι λίγοι και αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε επέλεξαν να παρέμειναν στον τόπο τους,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μες του Αιγαίου τα νησιά…


Μάγεψαν το κοινό, οι μικροί χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, για να παρακολουθήσει την παιδική παράσταση παραδοσιακών χορών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Goodbye Doctor

Εκτός της πολιτικής σκηνής του τόπου μας έθεσε εαυτόν ο Γιατρός
Σε ανοιχτή επιστολή του τονίζει ότι πήρε την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου “καθότι η ψήφος και η κρίση των συμπολιτών του είναι ακόμα νωπή”.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση – βόμβα της παραίτησης του Ηλία Καρανίκα από την θέση του υποψηφίου Βουλευτή Ευρυτανίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αθλητές από το Δήμο Καρπενησίου στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Συμμετοχή Αθλητών από τον Δήμο Καρπενησίου στη Λαμπαδηδρομία (για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012), στη Λαμία την προηγούμενη εβδομάδα:

Παρνασσός Αράχωβας-Αίολος 4-0


Και νέα βαριά ήττα για τον πρωταθλητή

Την Τρίτη συνεχόμενη βαριά ήττα γνώρισε ο πρωταθλητής Ευρυτανίας στα Play Off Ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα του 7ου Ομίλου. Πιο συγκεκριμένα ο Αίολος, χωρίς αντίσταση ηττήθηκε με σκορ 4-0 από τον ανώτερο Παρνασό Αράχωβας και τώρα έχει λίγες ελπίδες για την συνέχεια, στην οποία όμως έχει 2 ματς στο γήπεδό του.

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου στην ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2012


 Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει για φέτος τον νομό Ευρυτανίας στην 10η πανελλήνια σχολική  Μαθητιάδα που έγινε στην Πρώτη Σερρών από 11/5-15/5/2012 με συμμετοχή 430 μαθητών. Πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο αθλητικό θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δίνει την δυνατότητα σε μαθητές γυμνασίων από όλη την Ελλάδα αλλά και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού να συναγωνιστούν μεταξύ τους στα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΟΥ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος


Τα χρόνια που βαδίζω στις «Μικρές Πατρίδες», είτε στα βουνά είτε στα νησιά, έχω γνωρίσει κάποιους μοναδικούς ανθρώπους που ενώ πίστευα πως αυτοί είναι τα αθάνατα στοιχειά της πατρίδας τους και ότι θα τους έβλεπα πάντα μπροστά μου όταν επισκεπτόμουν ένα τόπο, έρχεται η στιγμή που κι αυτούς τους κατευοδώνουμε  στο τελευταίο ταξίδι τους…
Έτσι έγινε και το περασμένο Σάββατο με τον μπάρμπα Πάνο Κουτσιούμπα (1915 - 2012) από την Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας, ένα δυνατό σαν έλατο γέροντα που “έφυγε” μια μέρα νωρίτερα πλήρης ημερών και με το μυαλό να τριγυρίζει ως την τελευταία στιγμή, στα βουνά που περπάτησε, στις πλαγιές που βόσκησε τα κοπάδια του και στο χωριό του που ποτέ δεν εγκατέλειψε.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου το 2ο Ράλλυ Σπριντ Καρπενησίου


Η Αγωνιστή Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου διοργανώνει το 2ο Ράλλυ Σπρίντ 2012 την Κυριακή 3-6-2012 στην δοκιμασμένη από την προηγούμενη χρονιά διαδρομή της Παλαιάς Εθνικής οδού ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – ΛΑΜΙΑΣ στην ΡΑΧΗ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ. Η Διαδρομή του αγώνα είναι 8,25 χλμ και ο αγώνας θα γίνει σε  (3) τρία σκέλη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 17,05 χλμ.