Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή της Βουλής για θέματα της Ευρυτανίας

Κατά την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα της περιοχής της Ευρυτανίας και ειδικότερα η ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών και η σύνδεση του οδικού δικτύου με άλλους νομούς.

Νέες θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών “Ξυπνάει ο γίγαντας”

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, για να «ξυπνήσει» η αν θέλετε να ενεργοποιηθεί ευεργετικά για μια ολόκληρη περιοχή, ο μεγαλύτερος κοιμούμενος τουριστικός γίγαντας του τόπου μας, όμως με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αρχίζουμε πλέον να πιστεύουμε βάσιμα ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και πολύ σύντομα ο πολύχρονος αγώνας, του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας Δημοσθένη Τσιαμάκη αλλά και άλλων προσώπων, θα δικαιωθεί και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Η κοπή της πίττας των Ευρυτάνων Επιστημόνων στην Αθήνα ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ...

Τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρή η αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια που επιλέχθηκε για να χωρέσει την Κυριακή το πρωί όλους τους προσκεκλημένους στην κοπή της πίττας της «Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων» και στην απονομή βραβείων από μέρους της Εταιρείας σε συντοπίτες μας που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς της ζωής.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σεισμική δόνηση 3,8 στο Καρπενήσι

Για τα καλά «κουνήθηκε» το Καρπενήσι
Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησαν την Ευρυτανία, στις 3.41 τα ξημερώματα με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα Βόρεια, Βορειοανατολικά του Καρπενησίου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΤΑΡΝΑ Ιερόσυλοι “χτύπησαν” και την Ιερά Μονή Αγάθωνος

Μετά την Ιερά Μονή Τατάρνης ιερόσυλοι διέρρηξαν και την Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη. Οι θρασύτατοι χτύπησαν την ώρα που στο διπλανό παρεκκλήσι τελούνταν η Θεία Λειτουργία.

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες από αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Σουλιώτης και αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες από 28 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου 2012, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες, δίκτυα και άλλους φορείς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών, τη συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τη διερεύνηση λήψης άμεσων χρηματοδοτήσεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συνεδρίασε στη Λαμία στις 20-01-2012  η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από τη συζήτηση των θεμάτων από πλευράς του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Τσιτσάνη έγινε και πάλι λόγος για το χωροταξικό των απορριμμάτων.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πρόσφατα ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία τα πόλης και αξίζει να αναφέρουμε τρεις φράσεις της ακυρωτικής απόφασης που αποτελούν κόλαφο για την Δημοτική Αρχή δεδομένου ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, παράλληλα όμως δίνουν και το στίγμα μιας διοίκησης στο Δήμο Καρπενησίου που αποδεικνύεται καθημερινά επικίνδυνη.

Προσφορές της Πανευρυτανικής Ένωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανευρυτανικής Ένωσης, στην πρώτη συνεδρίασή του κατά το έτος 2012, αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων,  όπως, αντί για κοπή βασιλόπιτας κατά τον τρέχοντα μήνα Ιανουάριο,  διατεθεί:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έγκριση Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης των Προτάσεων του Δήμου Καρπενησίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ» Έρχονται στο Δήμο 490.000 ευρώ

Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προτάσεων που έκανε ο δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ» που έχουν ως στόχο την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος.
Μέσω του προγράμματος αυτού, ο Δήμος Καρπενησίου

Μετά από δυναμική παρέμβαση ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

 Αν πετύχει το πείραμα, θα εξαπλωθεί στις δυσπρόσιτες περιοχές ολόκληρης της χώρας

Νέα τροπή παίρνει το ζήτημα της ευρυζωνικότητας και του γρήγορου διαδικτύου στην περιοχή της Ευρυτανίας και ιδιαίτερα στα θέματα της Παιδείας. Συγκεκριμένα, μετά την αρνητική απάντηση σε σχετική ενέργεια του Βουλευτή Ευρυτανίας προς τον ΟΤΕ, ο κ. Καρανίκας προχώρησε σε κατάθεση Ερώτησης με αριθ. 2699/12-12-2011 προς τέσσερις συνολικά Υπουργούς, των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Παιδείας, και Πολιτισμού.

Στις 5 Φεβρουαρίου στην Κρέντη η κοπή της Πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ευρ/νίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Φραγκίστας, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνει την κοπή της πίτας του, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο χωριό Κρέντη Ευρυτανίας. Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου προσκαλούνται να παρευρεθούν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης, για να γλεντήσουμε όλοι μαζί σε παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς.

Ημερίδα για τον οδικό άξονα Καρδίτσα – Καρπενήσι – Αγρίνιο Από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Η Πορεία των τεχνικών του εναπομείναντος τμήματος ΝΕΡΑΙΔΑ – Όρια νομού Καρδίτσας – Μαυρομάτα Ν. Ευρυτανίας, του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καρπενήσι – Αγρίνιο και η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα». 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. στην Καρδίτσα, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ (Αβέρωφ).

Η κρίση μας κάνει καλό - Γράφει ο Γ. Σταυράκης

Κάθε κρίση είτε πρόκειται για τα οικονομικά, την υγεία και ότι άλλο έχει και την καλή της πλευρά. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας το είπαν με έναν δικό τους τρόπο, «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό έχει και μια φιλοσοφική βάση.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. για το κλείσιμο του ΧΑΔΑ και τη μεταφορά των μαθητών

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη και κυρίαρχα αυτών, την Λήψη απόφασης για το κλείσιμο ΧΑΔΑ Καρπενησίου και την Έγκριση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης  με υποψηφίους αναδόχους για την υπηρεσία «Μεταφορά Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου». Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα εξής:

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 13η αγωνιστική ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
13η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αίολος-Άγιος Προκόπιος 9-1
Φραγκίστα-Απεραντιακός 1-2
Ποταμιά-Κρέντη 3-2
Άγραφα-Κεράσοβο 6-0
Ραπτόπουλο-Μυρίκη 0-1

ΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΡΕΝΤΗ 3-2 Την πήρε το ποτάμι, την πήρε η Ποταμιά… Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Σπύρου Κολόκα, που επικράτησε δίκαια της αγνώριστης Κρέντης, που κατρακύλησε στην 4η θέση


Την ήττα γνώρισε η Κρέντη από την μαχητική Ποταμιά, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ψυχή και πάθος σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ήταν μάλλον σε άλλο … γήπεδο.
Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, καλά διαβασμένο και με περίσσιο τσαμπουκά, μπήκε αποφασισμένο στο γήπεδο να χτυπήσει το ματς και στο τέλος δίκαια πανηγύρισε μια πέρα για πέρα καθαρή και λεβέντικη νίκη, επί της Κρέντης, που προβλημάτισε με την τραγική της αγωνιστική παρουσία.

Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0 Ισοπαλία χρυσάφι

Με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του, επέστρεψε στο Καρπενήσι από την Νέα Αγχίαλο ο ΑΠΟΚ. Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση, παίζοντας έξυπνα και έχοντας την τύχη με το μέρος της, στάθηκε όρθια, απέναντι στον Πύρασο που ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και άσφαιρος.

Μέχρι 20.000 προσλήψεις ανέργων μέσα στο Φεβρουάριο από τους δήμους


Την έναρξη των προγραμμάτων αυτεπιστασίας σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα,  για την απασχόληση 120.000 άνεργων έως το 2014 ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.Η πρώτη προκήρυξη θέσεων αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και οι πρώτες 15.000- 20.000 προσλήψεις αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Δημοσκόπηση VPRC: Στην ...5η θέση το ΠΑΣΟΚ, όλες μαζί οι δυνάμεις του Μνημονίου με ...50%!

Μόνο με την πολιτική «σύμπραξη» Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση που θα στηρίξει τις δεσμεύσεις της χώρας μας για το Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς όλα παραπάνω κόμματα μαζί (εφόσον η ΔΗ.ΣΥ μπει στη Βουλή) δεν ξεπερνούν το ...50%! Η Ν.Δ, ...18,5 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατρακυλά στην 5η θέση, κάτω από ΔΗ.ΜΑΡ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ! Τα στοιχεία της εντυπωσιακής αυτής δημοσκόπησης  της εταιρείας VPRC δημοσιεύονται στο περιοδικό  «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη.
Ως προς την πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:
- ΝΔ: 30,5%
-Δημοκρατική Αριστερά(ΔΗΜ.ΑΡ): 13%
- ΚΚΕ: 12,5%
- ΣΥΡΙΖΑ:12,5%
-ΠΑΣΟΚ: 12%

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στα χέρια της Αστυνομίας μετά από άγρια καταδίωξη στη Γέφυρα Τατάρνας 2 Ευρυτάνες, αναζητούνται άλλοι 2 Συνελήφθησαν έμποροι ναρκωτικών με 112 κιλά χασίς

Άψογος ο συντονισμός από τον Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου κ. Φώτη Ντζιμάνη και καθοριστική η συμμετοχή της Αστυνομικής Διέυθυνσης Ευρυτανίας από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΛΙΓΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΛΙΓΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ  - ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ- ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας θα προσφύγει ο Δήμος για να ακυρώσει την απόφαση της Γερακούδη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Δημοτική αρχή η απόφαση της κ. Γερακούδη να ακυρώσει την απόφαση εγκατάστασης του παγοδρομίου στην Κεντρική Πλατεία της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.  Ο Δήμος Καρπενησίου, χωρίς να κοινοποιεί επίσημη ανακοίνωση, εκφράζει την έκπληξη του για την απόφαση της κ. Γερακούδη, κι αυτό γιατί, θεωρεί ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ακυρώθηκε και νέα απόφαση του Δήμου Καρπενησίου Έβαλε “πάγο” η Γερακούδη στο Δήμο για το παγοδρόμιο


Ακυρώθηκε ως μη νόμιμη η υπ. αριθμ.529/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Επίσης με την υπ.  αριθμ. 69/5313- 11-01-2012 απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του αυτεπάγγελτου ελέγχου ακυρώθηκαν ακόμη η αριθμ. 449/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του οικείου Δήμου καθώς και η αρίθμ.24038/06-12-2011 απόφαση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Φυματική η Εξουσία

μου η φυματίωση θέριζε στην Ελλάδα. Τα βουνά της Πατρίδας μας φιλοξενούσαν τα σανατόρια για την αναχαίτιση της αρρώστιας, μετά το 1950 χρησιμοποιήθηκαν νέα δραστικά φάρμακα κατά της φυματίωσης και η αρρώστια αναχαιτίσθηκε.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ Διακίνηση χασίς μέσω... Ευρυτανίας Ένας 38χρονος συλληφθείς και ένα αυτοκίνητο κατασχεμένο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Αγρίνιου στην Ευρυτανία - Σε λίγο νεότερα για το συμβάν

Τεράστια ποσότητα χασίς. Ένας 38χρονος συλληφθείς και ένα αυτοκίνητο κατασχεμένο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της μεγάλης επιχείρησης που έκανε το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών Αγρίνιου στην Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Λογγίτσι του Δήμου Αγράφων.

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Άγνωστοι φορώντας κουκούλες εισέβαλαν σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου, την ώρα που ήταν παρούσα η Ντόρα Μπακογιάννη και έριξαν πέτρες, αυγά, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα.