Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ένας άλλος κόσμος - Του Μ. Κοπανάκη

Υπήρξε μία κινηματογραφική ταινία με το όνομα The Truman Show, όπου ο Τρούμαν, ζει από τη γέννησή του σε μια εντελώς κατασκευασμένη πόλη, το Sea haven (Σι χέιβεν) πάνω σε ένα τεράστιο πλατό και η οποία κατοικείται από τους ηθοποιούς και το συνεργείο του σόου. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί χωρίς να έχει ιδέα, στο δικό του σόου.

Η ληστεία…… της Αγροτικής - N.Ε. ΣΥΡIΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η παραχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας στον όμιλο της Πειραιώς του κ. Σάλλα, είναι μόνο η αρχή, η πρόγευση για το μεγάλο φαγοπότι, είναι το πρώτο μεγάλο δώρο της κυβέρνησης στην εγχώρια διαπλοκή και ακολουθούν τα επόμενα.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

2ο OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2012


Στο Καρπενήσι στις 31/8, 1/9, 2/9 & 3/9/2012, ο νεοσύστατος Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, διοργανώνει το 2o ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου,

Λιγοστέψαμε … Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ευρυτανίας Λιγότεροι στο μέτρημα στο Δήμο Καρπενησίου, μικρή μείωση και στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Νόμιμου Πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Μήνυση για τα απόβλητα στη λίμνη Λυσιμάχειας κατέθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου Ανάλογη κίνηση αναμένεται από φορείς για τα ανεξέλεγκτα απόβλητα που πέφτουν στη λίμνη Κρεμαστών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε την Τρίτη 1 Αυγούστου, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στον Εισαγγελέα Αγρινίου, σχετικά με την παράνομη εναπόθεση αποβλήτων στην περιοχή «Μαύρικας Παναιτωλίου».

Με τους υλοτόμους της Νεράϊδας - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Στη Νεράιδα Δολόπων (Σπινάσα παλαιότερα και έδαφος της Ευρυτανίας πριν ενσωματωθεί στον νομό Καρδίτσας), η υλοτομία είναι μια απασχόληση των κατοίκων της που η αρχή της χάνεται στο χρόνο καθώς όλος ο τόπος γύρω της είναι ένα απέραντο δάσος, από έλατα κυρίως αλλά και άλλα δασικά δέντρα, όπως βελανιδιές, καστανιές, πλατάνια, σφένδαμους.

Εντός του Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Καρπενησίου

Ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τόπο μας, όπως όλα δείχνουν έχει μπει στην τελική του ευθεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Ξεκινούν μέσα στον Αύγουστο με χρηματοδότηση 2.100.000 € από το ΕΣΠΑ, τα έργα για την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης στην Ευρυτανία.

Τιμήθηκαν τα νιάτα και η παράδοση...

 Τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου αλλά και όλους τους Κρεντιώτες που υπηρέτησαν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τίμησε η Ενορία Κρέντης σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Τουρισμός για όλους από τον ΟΑΕΕ

O Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών 2012-2013 το οποίο ισχύει από 3/8/2012 έως 31/5/2013.

Ευρωπαίος ο δήμος Αγράφων Η Βάσω Φεγγούλη και ο Χρήστος Δημητρόπουλος εκπρόσωποι του Δήμου στο Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες»

Να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013», αποφάσισε κατά την τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.  Εκπρόσωπος  του Δήμου στο πρόγραμμα αυτό ορίστηκε η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη με αναπληρωτή τον Νίκο Φούκα.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μπηχτές Μπαμπαλή σε Τάτση, Τσιτσάνη για τα Αιολικά στο Δήμο Αγράφων

Με σκληρά λόγια καταφέρεται κατά των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικά κατά του Λάμπρου Τσιτσάνη, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων για το μείζον θέμα των Αιολικών Πάρκων που έχουν εγκριθεί για περιοχές του Δήμου.

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ Παιδεία και Υγεία είχαν την τιμητική τους

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, σε μια λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου, απένειμαν Βραβεία με οικονομική υποστήριξη, σε ευρυτανόπουλα που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στα Λύκεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 
ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ