Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ Παιδεία και Υγεία είχαν την τιμητική τους

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, σε μια λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου, απένειμαν Βραβεία με οικονομική υποστήριξη, σε ευρυτανόπουλα που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στα Λύκεια τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, για πρώτη φορά ο Διοικητής κ. Γιώργος Αθανασιάς και σύσσωμο το ΔΣ τίμησαν και τους γιατρούς εκείνους που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του Γηροκομείου.
Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο οποίος στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δράση, το μέγιστο έργο της Ένωσης και στην εν γένει προσφορά των αδελφών μας που διαμένουν στην Αμερική,  στην «μάνα» Ευρυτανία.
Στο σημαντικό και ποικίλο έργο της Ένωσης αναφέρθηκε και ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Γιώργος Αθανασιάς, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τα θερμά του συγχαρητήρια στους βραβευθέντες μαθητές, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους.
Παρόντες ακόμη στην πολλή σημαντική αυτή εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Μένιος Λάππας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα βασικά κριτήρια για να πάρει κάποιος μαθητής βραβείο είναι η οικογενειακή του οικονομική κατάσταση, η βαθμολογία του απολυτηρίου, καθώς και η οικογενειακή κατάσταση.
Το χρηματικό ποσό των 5000 δολαρίων ΗΠΑ, (κατανεμημένο ισόποσα) και οι επίσημοι έπαινοι απονεμήθηκαν αντίστοιχα στους εξής αποφοίτους των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του Νομού:
1. Βούρτσα Παναγιώτα του Χαραλάμπους του Γεν. Λυκείου Καρπενησίου.
2. Κατή Μαρία του Νικολάου του Γεν. Λυκείου Καρπενησίου.
3. Μπάζα Ελευθέριο του Θεοδοσίου των Λυκ. Τάξεων Φουρνάς.
4. Αγραφιώτη Σοφία του Γεωργίουτ των Λυκ. Τάξεων Γρανίτσας.
5. Κακού Χρυσούλα Θωμά των Λυκ. Τάξεων Ραπτοπούλου.
6. Πλαστήρη Χρυσάνθη του Στεφάνου του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
7. Τσιώτα Κωνσταντίνα του Σπυρίδωνα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου.
Οι γιατροί που τιμήθηκαν για την προσφορά τους είναι οι:
1.Βεκρή Ειρήνη
2.Πολύζου Λίντα
3.Χαραλάμπους Κων/νο
4.Παπαρούπα Φανή
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, προστάτου του Γηροκομείου Καρπενησίου.