Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογή νέου Δ.Σ. κοπή πίτας και βραβεύσεις στον Σύλλογο «Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με αθρόα συμμετοχή των μελών του πραγματοποιήθηκε στις 4 Φλεβάρη 2012 η γενική συνέλευση και η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ.
Σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ στην Ομόνοια στις 11:00 π.μ.

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η προγραμματική σύμβαση για μέτρα αποκατάστασης του Ασωπού

Υπεγράφη στις 15/2/2012 από τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά παρουσία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης η προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το πρόγραμμα «Χρώμιο στο υπόγειο υδάτινο σύστημα της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης».

Στις 7/3 ο ημιτελικός ΑΠΟΚ-Κρέντη

Για άλλη μια φορά προχώρησε σε ορισμό του ημιτελικού αγώνα κυπέλλου η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί στις 7 Μαρτίου την Κρέντη στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, για την ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότατα στις 3 το μεσημέρι και όχι στις 2.30. Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί εκ νέου και ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα σε Άγραφα και Μυρίκη. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας περιμένει πρώτα την ημερομηνία ορισμού της αναμέτρησης για το ενωσιακό πρωτάθλημα ανάμεσα σε ΕΠΣ Φθιώτιδας και ΕΠΣ Ευρυτανίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα διεξαχθεί ο 2oς ημιτελικός την ίδια μέρα με το ματς των μικτών, καθώς οι δυο ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην μικτή.

Έγκριση αποφάσεων για έργα Α.Π.Ε. προϋπολογισμού 70 εκ. €, εκ των οποίων τα δυο αφορούν την Ευρυτανία

Εγκρίθηκαν με απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, αποφάσεις, που αφορούν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου.

Αγία Γραφή 1.500 ετών βρέθηκε στην Τουρκία


Μία δερματόδετη Βίβλο κατέσχεσαν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές από λαθρεμπόρους... η οποία έχει «ηλικία» 1.500 έτη!

Η Βίβλος βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, είναι γραμμένη στη μητρική γλώσσα του Ιησού Χριστού, στην Αραμαϊκή, έχει αξία 17 εκατ. ευρώ και κατάφερε να διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου, διότι είναι φτιαγμένη από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα.

Σημαντικές δράσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου


Το περασμένο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 3:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  Εργαστήριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, με θέμα: «Παραδοσιακή μαγειρική της Ευρυτανίας».

H 1η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* «Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος αλλά και εκείνων που παρόλο που ήσαν εκτός, πίεζαν για ακόμη πιο λαϊκίστικες πολιτικές μας οδήγησαν στο σημερινό σημείο.

Είναι αργά για δάκρυα...Του Βασίλ. Κολημένου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
της Ελληνικής Δημοκρατίας


Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ελλ. Δημοκρατίας ζήτησε, ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, να παραιτηθεί της προεδρικής αποζημίωσης η οποία ανέρχεται στο ποσό των 300.000€ ετησίως.

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας – Οδηγίες με εικόνες

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο παραδοσιακός... και δεν εννοούμε “παίρνω το αμάξι, πάω στον πρώτο πλανόδιο και τον αγοράζω”
Τα υλικά:
Τρεις βέργες ή καλάμι (σχισμένο στη μέση) ή κάποιο ελαφρύ ξύλο (ως έσχατη λύση)
Σπάγκος
Κόλλα
Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
Λεπτό σύρμα
Κολλητική ταινία
Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απάτη σε βάρος συνταξιούχου Ιερέα στην Προυσιώτισσα

Προσποιούμενος 62χρονο ιερέα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των -30.650-  ευρώ από λογαριασμούς που διέθετε άλλος ιερέας σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου,

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη που κάνει λόγο για Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου “Εγχειρισμένοι ασθενείς έμειναν χωρίς θέρμανση στους -10ο C!, τονίζει στην Ερώτησηή του ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ”

Για εγκληματική ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αποδώσει εγκαίρως τα οφειλόμενα ποσά στους προμηθευτές πετρελαίου του Νοσοκομείου Καρπενησίου, που οδήγησε στο απίστευτο μα πραγματικό και συνάμα τραγικό περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2012 όπου το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς θέρμανση ένα ολόκληρο βράδυ με τη θερμοκρασία να φτάνει τους  -10ο C, κάνει λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως κατέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με επιτυχία οι διεθνείς αγώνες FIS ΑΓΕΝ "VELOUCHI ALPINE SKI CUP 2012"

Με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου από τον ΕΟΣ Καρπενησίου οι διεθνείς αγώνες FIS ΑΓΕΝ "VELOUCHI ALPINE SKI CUP 2012". Οι υψηλού επιπέδου αυτοί αγώνες καταβάσεων αλπικού σκι πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – Νεανίδων, ενώ ήταν οι δεύτεροι προκριματικοί για το πανελλήνιο πρωτάθλημα καταβάσεων.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ... ΠΟΛΙΤΩΝ

Στις 19 Φεβρουαρίου η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε «ΝΑΙ» στη νέα δανειακή συμβαση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά αυτό που είναι: Μια όλο και πιο υποβαθμισμένη επικυρωτική μηχανή, εφαρμοστική των αποφάσεων της πραγματικής εξουσίας του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου και των υπερεθνικών πολιτικών και οικονομικών ενώσεων του, όπως η ΕΕ ή το ΔΝΤ. Εμείς όμως τι είμαστε;

ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΛΟΚΑΤΗ - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Η οικονομική κρίση που δεν μας αφήνει να χαρούμε ούτε μια ώρα ζεστασιά λόγω της τιμής του πετρελαίου, εμένα τουλάχιστον με οδήγησε στο αναθεωρήσω και κάποια άλλα πράγματα, όσον αφορά και τα ρούχα που φοράμε αλλά κυρίως και τα σκεπάσματα από πρακτικής αλλά και από αισθητικής πλευράς σαν στοιχεία του σπιτιού.
Διαισθανόμενος θα έλεγα την κατάσταση με το κρύο αλλά και γιατί εκεί στα χωριά που γυρνάω βλέπω ένα σωρό φλοκάτες κουβέρτες στα σπίτια και στα σαλόνια, ρώτησα τη μάνα μου αν έχει να μου δώσει κάποια απ’ αυτές που είχε φτιάξει κάποτε η ίδια στα νιάτα της για την προίκα της. Μου απάντησε πως δεν μπορούσε πια να τις πλένει και να τις τινάζει και γι’ αυτό τις απέσυρε από την χρήση, τις έφαγε ο σκόρος και τις πέταξε κάποια μέρα.

Λίστα-φωτιά με πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη για τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ και που ακόμα αναζητούν ποιος είναι.

Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους σας!


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Διαφωνούν οι δάσκαλοι της Ευρυτανίας με τις προτάσεις του Προισταμένου Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για μεταβολές στα Σχολεία των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Διαφωνούν οι δάσκαλοι της Ευρυτανίας με τις προτάσεις του Προισταμένου Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για κατάργηση 2 σχολικών μονάδων, υποβιβασμό άλλων 4 με συνολική μείωση 6 οργανικών θέσεων.
Ιδιαίτερα δε, για τον προτεινόμενο υποβιβασμό του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, καλούν τον προϊστάμενο να λάβει υπόψιν του, την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που εξαιρεί από οποιαδήποτε μεταβολή όλα τα Ειδικά Σχολεία, άρα θα πρέπει όπως επισημαίνουν, να ανακαλέσει την απόφασή του.

Εκδηλώσεις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη 14-2-2012, στην Κρέντη και στην ταβέρνα «ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ευρυτανίας ενημερώνει τα μέλη του ότι σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου, τον σύλλογο ξενοδόχων Ευρυτανίας, τον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Ευρυτανίας και τον σύλλογο καφετεριών, μπαρ και συναφών επαγγελμάτων θα επαναλειτουργήσει το γραφείο πληροφοριών στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Οργανισμού Εργατικής Εστίας Καρπενησίου

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας απευθύνουμε παρούσα επιστολή, εκπροσωπώντας τον βρεφονηπιακό Σταθμό Εργατικής Εστίας Τμήμα Καρπενησίου και όλους τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς ανά την Ελλάδα, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων που ανακοινώθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κατάργηση του Οργανισμού.

Ευχαριστήριο

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καρπενησίου για την δημιουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ήταν πολύ θετική. Βοήθησε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ξενοδόχων για την κατάργηση του ΟΕΕ-ΟΕΚ

Στους όρους του νέου Μνημονίου περιλαμβάνεται η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Η ανάλγητη και καταστροφική αυτή απόφαση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αρνητικά το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ελλήνων εργαζομένων. Θα στερηθούν τις διακοπές τους, πολιτιστικές δραστηριότητες και διάφορες άλλες παροχές.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Αγράφων Ομόφωνα ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Σχολείων ΟΧΙ και στην αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημαρχείου, με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Κυρίαρχα αυτών ήταν ο καθορισμός των Δημοτικών τελών και πιο συγκεκριμένα των τελών καθαριότητας και φωτισμού, τελών βοσκής, τελών συντήρησης νεκροταφείων, τελών Ακίνητης Περιουσίας,

Ορίστηκαν τα μέλη του ΚΟΣΕ Δήµου Αγράφων

Τα Κομβικά Σημεία Επαφής» (ΚΟΣΕ) συγκροτούνται για την προμήθεια, τήρηση και επικαιροποίηση όλων των Γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου Αγράφων.
Σύμφωνα με την απόφαση 13/712 του Δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση, ορίστηκε το ΚΟΣΕ του Δήµου που είναι τριµελές (3) συλλογικό όργανο και αποτελείται από τους παρακάτω υπαλλήλους του Δήµου Αγράφων:

Ασθενοφόρο στα Άγραφα από το Πυροσβεστικό Σώμα

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι μετά από επικοινωνία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εγκρίθηκε εκ μέρους της Υπηρεσίας, η παραχώρηση ενός ασθενοφόρου που θα εδρεύει στα Άγραφα Ευρυτανίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Γραφείο ΟΑΕΔ στο Δήμο Αγράφων

Γραφείο ανταποκριτή ΟΑΕΔ στα Άγραφα φων εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αγράφων για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο δήμο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Τριάντα φορητά φαρμακεία για παροχή πρώτων βοηθειών στα παιδιά των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον Βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Ηλία Καρανίκα και μετά από συνεννόηση και αίτημά του προς την Φαρμακευτική Εταιρεία ELPEN ΑΕ, ολοκληρώθηκε η παραχώρηση τριάντα (30) φορητών φαρμακείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Ο κόσμος που αλλάζει Ζούμε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές βιώνοντας μία εποχή που αλλάζει

Οι περισσότεροι θα σας πουν ότι καταστρεφόμαστε.
Εμείς πιστεύουμε ότι απλά αλλάζουμε.
Ότι απλά φεύγουν ένα-ένα τα πέπλα που μας κρατούσαν στο σκοτάδι, και μισοκλείνουμε τα μάτια τυφλωμένοι από ένα φως, που δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε.

Τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά Ευρυτανίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της  Πανευρυτανικής Ένωσης και των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων  της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά, του Δήμου Καρπενησίου,  που εδρεύουν στην Αθήνα, στη Λαμία και στο Φουρνά,  αποφάσισαν ομόφωνα  την πραγματοποίηση  3ήμερου  Επιστημονικού Συνεδρίου  κατά το τρίτο δεκαήμερο του μηνός Ιουλίου 2012 σε Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Συμφωνώ με τον αγαπητό συμπολίτη καθότι αρκετοί ήταν αυτοί που αγανάκτησαν όλες αυτές στις μέρες με την κακοκαιρία και με τον χιονιά. Όμως παρά τα προβλήματα, πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι οδηγοί των δήμων, έδωσαν πολλές μάχες με τον χιονιά,

Σύσταση του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!! Ως εδώ και μη παρέκει

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο παρά την επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου εισήρθε από την περασμένη Κυριακή το βράδυ η χώρας μας. Κι αυτό γιατί προτού κάνεις φτάσει να εξετάσει την πιθανή η όχι επιτυχία της νέας συνταγής της τρόικας και της Μερκελ

Λάθος και αλήθεια - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Όσοι δημιουργούν, ασχολούνται με κάτι, κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει λάθη. Και επομένως καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του Πάπα ότι είναι αλάθητος. Δύο μεγάλες δυνάμεις κατευθύνουν τη ζωή μας: το λάθος και η αλήθεια.