Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη που κάνει λόγο για Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου “Εγχειρισμένοι ασθενείς έμειναν χωρίς θέρμανση στους -10ο C!, τονίζει στην Ερώτησηή του ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ”

Για εγκληματική ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αποδώσει εγκαίρως τα οφειλόμενα ποσά στους προμηθευτές πετρελαίου του Νοσοκομείου Καρπενησίου, που οδήγησε στο απίστευτο μα πραγματικό και συνάμα τραγικό περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2012 όπου το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς θέρμανση ένα ολόκληρο βράδυ με τη θερμοκρασία να φτάνει τους  -10ο C, κάνει λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως κατέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας
προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο, τονίζει πως εγχειρισμένοι ασθενείς, προσωπικό και συνοδοί έζησαν εφιαλτικές στιγμές, εξαιτίας της άτυπης στάσης πληρωμών που φαίνεται να έχει κάνει το Δημόσιο στους προμηθευτές. Η έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής γίνεται από έναν και μόνο πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έρχεται μία φορά την εβδομάδα από τη Λαμία και είναι υπεύθυνος για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Ευρυτανίας.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσοκομείο, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές.
Παράλληλα, όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, αποφασίσθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να λειτουργεί μόνο μία μέρα της εβδομάδας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να περικοπούν τα λειτουργικά έξοδα, το ρεύμα και το πετρέλαιο. Όπως δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, στον αέρα μένουν ουσιαστικά 750 άτομα με ψυχικές διαταραχές που υποστηρίζονται από το εν λόγω κέντρο.
Είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2012 στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.  Επιπλέον, το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει να μεριμνήσει για  την ενίσχυση του εν λόγω Νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με τις απαραίτητες υποδομές. Τέλος, πρέπει να ληφθούν άμεσα όλες οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και η σωστή υποστήριξη των 750 ασθενών.