Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΛΛΗΛΟΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Παρακολουθούμε εδώ και μήνες όλα όσα διαδραματίζονται στους δήμους της Ευρυτανίας και ιδιαίτερα στο δήμο Αγράφων, όπου έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως ανάμεσα στους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Παρακολουθώντας  το σήριαλ των επιστολών και όλα όσα  καταλογίζει ο ένας στον άλλον, διερωτάται  κανείς τι ακριβώς συνέβη και άνθρωποι που  για χρόνια   διαχειρίζονταν από κοινού τις δημοτικές υποθέσεις, έχουν επιδοθεί σε αγώνα αλληλοεξόντωσης, με ζητήματα και  αφορμές που κατά βάση  δεν αφορούν τους δημότες τους.  Αφήνεται η εντύπωση ότι ο Δήμος λειτουργεί με νομιμοφάνεια , ενώ στη ουσία λειτουργεί με αδιαφάνεια και έλλειψη νομιμότητας.

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 23  Οκτωβρίου 2012 ημέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή παταριού στο δημοτικό Κοιμητήριο Καρπενησίου» προϋπολογισμού 55.300,00€
2.Κατάρτιση όρων διακήρυξης για « Προμήθεια αλατιού αποχιονισμού οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου» ποσό 46.612,50€
3.Κατάρτιση όρων διακήρυξης «Μίσθωση μηχανημάτων για τις ανάγκες  του Δήμου Καρπενησίου»ποσό 60.750,00€.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ στη Γρανίτσα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.μ. στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Χωριού. 
Λόγω της κακοκαιρίας Η ΓΙΟΡΤΗ θα λάβει χώρα σε αίθουσα του Γυμνασίου Γρανίστας.

Με εκτίμηση,
τα μέλη και το Δ.Σ.
του Π.Σ.Γ.Ε.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο




Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα  29 Οκτωβρίου  2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Προσωρινή ανάκληση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Π.Ε. Φωκίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε.Φωκίδας κ.Δημητρέλος Ηλίας.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ

*Δεν ήταν αποτελεσματικές, όπως αποδείχτηκε οι παρεμβάσεις που έγιναν για να μη μπει λουκέτο στα Ειρηνοδικεία Απεραντίων και Αγραίων. Το σύστημα όπως φαίνεται δεν πολυλογαριάζει, τους τοπικούς φορείς και τους Βουλευτές και γι΄ αυτό όπως αποδεικνύετε μας κάνουν όπως θέλουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την 28η Οκτωβρίου 2012 θα εορταστεί η ιστορική επέτειος του «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε η Ελλάδα, αρνούμενη να υποταχθεί στις επιταγές του Ιταλικού φασιστικού κράτους για παράδοση της χώρας.
Την ημέρα αυτή τιμούμε όλους εκείνους που ύψωσαν το ανάστημα τους και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στο φασισμό και την υποδούλωση, προσέφεραν τη ζωή τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία και έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στον Ελεύθερο Κόσμο.

Ενωτικό μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ από Σοφία Σακοράφα

Την Ευρυτανία επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τομεάρχης Εσωτερικών κ. Σοφία Σακοράφα με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος.
Το πρωί της Τετάρτης η κ. Σακοράφα συνοδευόμενη από τον πολιτευτή του Νομού κ. Θωμά Κώτσια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς και το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου και μετά συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη και με το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;



Ο βουλευτής Ευρυτανίας προβληματίζεται για την στάση που θα κρατήσει στην Βουλή.
Σύμφωνα με το www.parapolitika.gr/μετά τον Σταυρογιάννη ένας ακόμη βουλευτής φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Τι απαντά ο Βασίλης Καραμπάς στις Ερωτήσεις του Χρ. Μπούρα

Απαντήσεις στα Ερωτήματα του Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μπούρα, που υποβλήθηκαν αρμοδίω ς στις 26/92012, δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας. Ο κ. Καραμπάς, όσον αφορά το ερώτημα του κ. Μπούρα, που αφορά  την ένταξη δύο οδικών έργων στην Π.Ε. Ευρυτανίας, απαντά ότι “η ένταξη των δύο οδικών έργων έχει αποφασισθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι εγγεγραμμένα στον πίνακα (Α) του πέμπτου θέματος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27-09-2012 στο οποίο καταθέσατε την επίκαιρη ερώτηση.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Τριήμερες εκδηλώσεις στη γιορτή τσίπουρου

Μετά τις  πλούσιες και επιτυχημένες εκδηλώσεις και του φετινού καλοκαιριού (παραδοσιακούς χορούς των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου και party νεολαίας το Δεκαπενταύγουστο, καθώς και τη συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού των «Μηδέν άγαν»), η Δομνίστα με φθινοπωρινά χρώματα και άρωμα τσίπουρου, μας προσκαλεί να αναβιώσουμε την παράδοση αποστάζοντας τσίπουρο και κυρίως  να το γευτούμε.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Πάντα από αυτή τη στήλη σας προετοιμάζω για κάποιες σοβαρές εξελίξεις στον τόπο μας και δυστυχώς η ευτυχώς επιβεβαιώνομαι. Λοιπόν πολύ σύντομα αδέλφια μου θα σκάσει μαντάτο στον τόπο μας, που θα προκαλέσει πάταγο.

Τροχαίο ο Κώστας Μπακογιάννης στην είσοδο της Μακρακώμης!

Την ώρα που ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης έμπαινε στην Μακρακώμη  , ένα  ΙΧΕ έβγαινε από το Supermarket Γαλαξίας με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο αυτοκίνητο του ευρυτάνα Δημάρχου.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τροχαίο ο Κώστας Μπακογιάννης

Τροχαίο ατύχημα είχε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης σήμερα το μεσημέρι, κατά την επιστροφή του στο Καρπενήσι από την Αθήνα.

Μετρημένα στα δάχτυλα τα πρατήρια που έχουν πετρέλαιο θέρμανσης Στο 1,41 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου στο Καρπενήσι

Κάτι η καλοκαιρία, κάτι το εμπάργκο των πρατηριούχων που αντιδρούν στην εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης, αλλά κυρίως το μηδενικό ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι η αιτία που το πετρέλαιο δεν έχει φτάσει ακόμη στα βενζινάδικα της χώρας.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.μ. στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Χωριού. 

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Το Κέντρο Υγείας, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, ο γνωστός Καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε σε εκδήλωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Καρπενήσι, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπίκα και συνεργάτες του, είδε από κοντά τους γιατρούς του Κ.Υ.

Καθιερώθηκε από την ΟΕΣ ο εορτασμός των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Ο.Ε.Σ
Κλεισθένους 17                                               Αθήνα 5-10-2012
 Τ.Κ. 105-52                                                    Αρ. Πρωτ.30/5-10-2012
Αθήνα                                                                        
                    
Αγαπητοί Πρόεδροι και Δ.Σ. των Ευρυτανικών Συλλόγων :

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Σ.) ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της ‘’Αδελφότητητας Γρανιτσιωτών’’ κυρίου Γιώργου Μουρτζιάπη  στην Συνεδρίαση της 12η Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με τον εορτασμό των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα.

Στη Βουλή το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας με ερώτηση Αλέξη Μητρόπουλου

 Όλο και περισσότεροι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι άλλων Νομών και διαφορετικών κομματικών αντιλήψεων, δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την πορεία και το μέλλον του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας.