Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καθιερώθηκε από την ΟΕΣ ο εορτασμός των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Ο.Ε.Σ
Κλεισθένους 17                                               Αθήνα 5-10-2012
 Τ.Κ. 105-52                                                    Αρ. Πρωτ.30/5-10-2012
Αθήνα                                                                        
                    
Αγαπητοί Πρόεδροι και Δ.Σ. των Ευρυτανικών Συλλόγων :

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Σ.) ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της ‘’Αδελφότητητας Γρανιτσιωτών’’ κυρίου Γιώργου Μουρτζιάπη  στην Συνεδρίαση της 12η Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με τον εορτασμό των Ευρυτάνων Αγίων στην Αθήνα.

Αποφασίστηκε στη συνέχεια ο εορτασμός να γίνεται κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, για εφέτος ορίστηκε στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στο μικρό εκκλησάκι που έχει κτίσει η ως άνω ‘’Αδελφότητα’’ προς τιμήν του εκ Γρανίτσης Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ, στην Ι.Μ. Ζωοδόχου πηγής, στον Βύρωνα. Η Ο.Ε.Σ., ως εκ τούτου, καλεί τους συλλόγους να παρευρεθούν στο κορυφαίο αυτό αντάμωμα, να γνωριστούμε και να ανταλάξουμε απόψεις που αφορούν τους Συλλόγους μας, τις δραστηριότητές τους και γενικώς θέματα που άπτονται της Ευρυτανίας μας. Το πρόγραμμα της 3ης Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει την Θεία Λειτουργία, την περιφορά της εικόνας, καθώς και την καθιερωμένη αρτοκλασία. Στην συνέχεια θα συζητηθούν τα προαναφερθέντα θέματα και θα ακουστούν θέσεις και απόψεις.
Σας Υπενθιμίζουμε  δε, οτι  εχει προγραματισθεί  η έκδοση των Πρακτικών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων που απαρτίζουν την ΟΕΣ.
Σε όλους τους  Συλλόγους και τα Δ.Σ  δίνεται η δυνατότητα να συμπεληφθούν  στον τόμο,   αρκεί να αποστείλουν έως 31-12-2012 τις δραστηριότητες τους, φωτογραφίες ή ότι άλλο κρίνουν σκόπιμο για την ανάδειξη του τόπου και του Συλλόγου που εκπροσωπούν ή  όπως επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Γραμματέα της ΟΕΣ κ, Αγγελική Σκοτίδα κιν. 6980764652 mail.aggelikiskotida@gmail.com
Με την έκδοση ενός Συλλεκτικού τόμου για την ΟΕΣ, πιστεύουμε οτι  γίνεται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που αναδεικνύονται τα τοπικά ήθη και έθιμα, η  λαϊκή παράδοση, ιστορικά στοιχεία για τις αρχαιότητες και τα μοναστήρια, Λαϊκή τέχνη, Λαϊκή Μουσική και πολλές άλλες δραστηριότητες  των πολιτιστικών  συλλόγων. Παρακαλούνται οι Σύλλογοι που διαθέτουν mail. να μας το αποστείλουν,   όπως επίσης την Σύνθεση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των αντιπροσώπων για την ΟΕΣ, για την πιο εύκολη και οικονομικότερη επικοινωνία μεταξύ μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση του καλέσματος και την καθολική συμμετοχή σας σε αυτό.

Με ιδιαίτερη τιμή
Ο Πρόεδρος της ΟΕΣ                                                                     Η Γενική Γραμματέας
          ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ                                                             ΝΙΚΗ ΡΕΚΚΑ - ΤΖΑΝΑΚΟΥ