Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμικό “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Καρπενησίου - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των  πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων, αφού μετά από σχεδόν τρία χρόνια εφαρμογής αυτής της πολιτικής, η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μείωση πάνω από 60% των θεσμοθετημένων πόρων της και έχει οδηγηθεί σε πραγματική οικονομική ασφυξία. Επί πλέον,  με την  αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»,   απομακρύνεται διαρκώς και  αποξενώνεται από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας

Δεν θα μπορούσε να έλειπε από το σημερινό μας ρεπορτάζ και η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας. Ο δραστήριος αυτός σύλλογος έκανε για ακόμη μια φορά το «θαύμα» του με την Πρέοδρο κ. Λίτσα Πετροπούλου να κλέβει πάλι τις εντυπώσεις.

'Εκοψε Βασιλόπιτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Παναγία” Καρ/σίου

Την πίτα του έκοψε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία» Καρπενησίου, την περασμένη Πέμπτη. Η ωραία αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα στην ταβέρνα «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», ενώ την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος.

Η Κοπή πίτας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος στο ΜΟΝΤΑΝΑ


Ξεχωριστή εκδήλωση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η Κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας συγκεντρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2014, στην δικαστική αίθουσα του Πρωτοδικείου Ευρυτανίας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Γκαρίλας, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι, οι εισαγγελείς και ο Πρόεδρος, μετά από τον αγιασμό που τέλεσε ο π. Ευάγγελος Πλατής, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Στην 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 23/5/2012 εγκρίθηκε η σύσταση επταμελούς επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο είχε συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/9/2011.
Πιστεύουμε ότι σε κοινωνικά θέματα και σε θέματα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής πρέπει να υπάρχει συγκερασμός απόψεων, αφού τους πολίτες και κυρίως αυτούς που υφίστανται σήμερα τις αδυσώπητες επιπτώσεις της οικονομικής λαίλαπας δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές αντιπαλότητες και διαφορές.

Δήμος Καρπενησίου Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ καλεί όλους τους Συλλόγους, τις επιχειρήσεις εστίασης-διασκέδασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες-ξενώνες να εντάξουν στο πρόγραμμά του τις εκδηλώσεις που πρόκειται να οργανώσουν στο πλαίσιο των Αποκριών.
Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να διοργανώσουν εκδηλώσεις  και επιθυμούν να τις προβάλουν μέσω του Αποκριάτικου Προγράμματος του Δήμου να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2237021227, 2237350043, μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Ευρυτανία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT στην Κωνσταντινούπολη

Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤ από Πέμπτη 30-1-14 έως και Κυριακή 2-2-14. Η έκθεση αυτή είναι σε μέγεθος η 4η σε Παγκόσμιο επίπεδο ενώ συμμετείχαν πάρα πολλές χώρες. Η εκπροσώπηση της Ελλάδας ήταν πολύ ισχυρή με το μεγαλύτερο χώρο περιπτέρων από όλες τις χώρες καθότι υπάρχει έκδηλο το ενδιαφέρον Τούρκων τουριστών να επισκεφθούν την χώρα μας.

Τσούκα: Ένα ζωντανό χωριό που έχει τα δικά του προβλήματα

Η Τσούκα είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Αγράφων, με μεγάλη ιστορία, ξακουστή για το Κάστρο της, αλλά και για τους λεβέντες κατοίκους της.
 Στο χωριό όπως μας είπαν κάτοικοι που προχθές συναντήσαμε στο καφενείο, διαμένουν μόνιμα περί τα 120 άτομα και είναι από τα λιγοστά χωριά του τόπου μας με νέες οικογένειες και μικρά παιδιά.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Στο  προηγούμενο φύλο μας και από αυτή εδώ τη στήλη μεταξύ άλλων σχολιάσαμε και την πρόσφατη δήλωση του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, για τα τεκταινόμενα στο  Δήμο Αγράφων.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

87 έργα προϋπολογισμού 51.5 εκ €. στην Περιφ. Ενότητα Ευρυτανίας

Η ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, µέσα στην τριετία 2011-2013, ολοκλήρωσε, συνεχίζει και έχει σε εξέλιξη, δηµοπράτησε, συµβασιοποίησε και έχει προς υπογραφή σύµβασης 87 έργα και µελέτες κυρίως οδικών και κτιριακών υποδοµών, συνολικού προϋπολογισµού 51.598.000 €".


Κλέαρχος Περγαντάς: "Tο ταξίδι μου στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε" Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της τετραετίας 2011-14

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της τετραετίας 2011-2014. της Περιφερειακής Αρχής, στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία στην Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Περγαντάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για μένα έκλεισε ο κύκλος της αυτοδιοίκησης», αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το πολιτικό του μέλλον.

Στην αυγή του νέου χρόνου με πικρία ή πόνο; Του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου

Δεν μοιάζει η ανατολή του νέου έτους με παλαιότερες εποχές. Παρόλο τον καθιερωμένο εορτάσιμο εξωτερικό διάκοσμο και τις προσπάθειες να δοθεί ένας αισιόδοξος και ελπιδοφόρος τόνος η σύγχρονη δυσοίωνη πραγματικότητα δεν επιτρέπει να ανθίσουν ελπίδες και όνειρα σήμερα, στην αυγή του νέου έτους. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, περιουσίες χαμένες, χρέη, νέοι εκπατρισμένοι, ταπείνωση. Ένα τοπίο ομιχλώδες, σκοτεινό, που μαραίνει κάθε πανηγυρική διάθεση υποδοχής του νέου έτους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Έχουμε καταγγείλει την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και άλλων κοινωνικών δομών στο Δήμο Καρπενησίου και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την εύρυθμη, ορθολογική και διαφανή λειτουργία της δομής,  η οποία όμως με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου απορρίφθηκε.
Τα μέλη της παράταξής μας που συμμετείχαν στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οδηγήθηκαν σε παραίτηση αφού η επιτροπή ενώ είχε εκ του Νόμου (4071/2012) την υποχρέωση ανά εξάμηνο να παρουσιάσει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό όχι μόνο δεν το έπραττε αλλά δεν συνεδρίαζε ποτέ.

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ” ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Όσο η καταστροφική εφαρμογή των μνημονίων θα οδηγήσει στη σωτηρία της χώρας μας, άλλο τόσο η δρομολογημένη ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα οδηγήσουν στη σωτηρία του περιβάλλοντος. Και οι δύο όμως επιλογές οδηγούν αδιαμφισβήτητα στη σωτηρία και τη διαιώνιση μιας επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας που μας κυβερνά και πρέπει να τους ανατρέψουμε.

ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

Με πλειοψηφία έδωσε η Επιτροπή Ελέγχου την απιτούμενη άδεια για τα γήπεδα Κερασοχωρίου και Φραγκίστας. Η άδεια παραχωρήθηκε μέχρι 30 Ιουνίου 2014 και μετά η Επιτροπή θα προβεί σε νέο έλεγχο για τα περαιτέρω. Οι παρεμβάσεις της Αντιδημάρχου φαίνεται πως έπιασαν τόπο και ένα μεγάλο ζήτημα έστω και προσωρινά λύθηκε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Στερεάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, πως «το ταξίδι του στην Τ.Α. ολοκληρώθηκε».

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Β. Αποστόλου υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς από τη Λαμία: Οι εκλογές είναι σύγκρουση δύο κόσμων. Ξεκινώ τη μάχη με κέφι



Από την Λαμία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
Έχοντας δίπλα του τους συναδέλφους του στη Βουλή Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά ο κύριος Αποστόλου τόνισε πως οι εκλογές του Μαΐου είναι δημοψήφισμα και ο λαός έχει την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ομιλία κ. Κώστα Μπακογιάννη κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Φίλοι, Ευρυτάνες, Συμπατριώτες, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.  
Είμαστε συγκεντρωμένοι σήμερα εδώ, ψηλά – στα 1.250 μέτρα – στους πρόποδες του Βελουχιού, του βουνού που ορίζει τον τόπο μας και τις ζωές μας, για να μιλήσουμε με καθαρότητα για το αύριο. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, της πραγματικής ζωής, χωρίς κομματικά γυαλιά, χωρίς πολιτικαντισμούς.
 Βιώνουμε τον έκτο χρόνο μιας πρωτοφανούς κρίσης. Μπορεί η κρίση να μετριέται με οικονομικούς δείκτες, όμως όλοι – πιστεύω – γνωρίζουμε πως είναι πρωτίστως πολιτική. Δεν χρειάζεστε άλλωστε εμένα για να σας πω πόσο έχουν δυσκολέψει οι ζωές μας τα τελευταία χρόνια.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ



 Τη σκυτάλη στον Νίκο Σουλιώτη για τη διεκδίκηση του Δήμου Καρπενησίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε σήμερα το μεσημέρι από το ΜΟΝΤΑΝΑ ο Κώστας Μπακογιάννης.Ο κ. Μπακογιάννης, υποψήφιος πλέον Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κατά την παρουσίαση του προγράμματός του, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Καρπενήσι,

Ανακοίνωσε από το Καρπενήσι την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς ο Κώστας Μπακογιάννης



Ομιλία στην οποία ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε στις 12 μ. από το Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον λόγο του έκανε μία αναδρομή στους στόχους που πέτυχε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στα προβλήματα που έχει η Περιφέρεια και στην πρόθεσή του να συμβάλλει ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί. Αναλυτικά ένα απόσπασμα της ομιλίας του νεαρού πολιτικού: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Η κοπή πίττας της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Αδελφότητας στον Καρέα, πραγματοποιήθηκαν, μαζί με το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίττας και οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικ. Συμβουλίου.
Κόσμος πολύς, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Εντυπωσιακές ήταν και οι εκλεκτές παρουσίες με σημαντικότερες του συγχωριανού, δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και του αντιδημάρχου και ήδη υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα Χρίστου Γώγου. Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Παπαγεωργίου, Μάρω Αδαμοπούλου και Πολύκαρπος Αντωνίου.

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ - Του Ηλία Προβόπουλου

Θύματα της εξέλιξης της τεχνολογίας μεταξύ άλλων υπήρξαν και τα παλιά κουρδιστά, μεγάλα  ξυπνητήρια τα οποία σχεδόν εξαφανίστηκαν μετά τη διάδοση των ηλεκτρονικών στην αρχή τέτοιων και εσχάτως υποκαταστάθηκαν εντελώς από τις κάθε είδους τηλεφωνικές πολυσυσκευές. Με λίγα λόγια, η ανάγκη της υπενθύμισης του χρόνου ή της προειδοποίησης, είναι ένα τμήμα της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας που τοποθετείται σε κάθε σχεδόν μηχάνημα ανεξάρτητα αν αυτή είναι χρήσιμη ή όχι.

Οι ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας Στη Βουλή με Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ τα Αιολικά, σε Άμπλιανη και Επισκοπή Επιστολή Διαμαρτυρίας από τον Πολιτευτή του Νομού μας Κώστα Μπακόλα

Αναμενόμενο και συνάμα μη αποδεκτό χαρακτηρίζει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας στην επιστολή διαμαρτυρίας & εναντίωσης  του το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Ευρυτανία ως αποτέλεσμα διαχρονικών λανθασμένων πολιτικών επιλογών κρούοντας τον κώδωνα για το επόμενο υποψήφιο θύμα αυτών των επιλογών, την Λίμνη Κρεμαστών θέτοντας εαυτόν στις υπηρεσίες των Ευρυτάνων πολιτών προκειμένου να σταματήσει το επικείμενο περιβαλλοντικό-οικολογικό έγκλημα.


Το Ίδρυμα “Γεώργιος Καφαντάρης” ο Σιούφας και ο ... Γιατρός

Στις 19 Ιουνίου του 2010, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική Ανατολική Φραγκίστα τα εγκαίνια του «Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης» που ίδρυσαν οι συμπατριώτες του πενήντα χρόνια μετά το θάνατό του.



Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνέχεια της κοινωνικής πολιτικής του, καθώς και  της δράσης αλληλεγγύης: «Διανομή Πετρελαίου και καυσόξυλων» θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να στηρίξει οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, συνυπολογίζοντας  την ακριβή τιμή του πετρελαίου καθώς και τα πολλαπλά αιτήματα συμπολιτών μας.

Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον Βαγγέλη Κατσιάδα

Ως Πράξη έμπρακτης συνανθρωπιάς και αλληλεγγύης μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του  γνωστού επιχειρηματία από την Δυτ. Φραγκίστα Βαγγέλη Κατσιάδα να προσφέρει στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του 300 λίτρα πετρέλαιο σε μια εποχή που ο Δήμος έδειξε αδυναμία να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Ο κ. Κατσιάδας με την πράξη του αυτή απέδειξε πως η αλληλεγγύη στις μέρες μας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, πάνω στον οποίο μπορούμε να βαδίσουμε δημιουργώντας τις καλύτερες προοπτικές συνανθρωπιάς στα νέα δεδομένα της ζωής μας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Πολλά δάκρυα ρίχνουν τελευταία οι μνηστήρες του θρόνου στο Δήμο Αγράφων για αργοπορίες, ανικανότητα κλπ. Σιγά ρε παλληκάρια τώρα συμβαίνουν αυτά στο Δήμο, τώρα διαπιστώσατε τις αργοπορίες και την ανικανότητα, τώρα καταλάβατε ότι άργησε να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός

Την Τετάρτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης ο Μπακογιάννης

Από το Καρπενήσι την ερχόμενη Τετάρτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης ο Μπακογιάννης. Η σχετική ανακοίνωση θα λάβει χώρα, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ. 

Κίνδυνος λουκέτου στο Δήμο Αγράφων λόγω μη ψήφισης του προϋπολογισμού

Με λουκέτο απειλείται ο Δήμος Αγράφων και 23 ακόμη Δήμοι στην Ελληνική Επικράτεια.  Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, ο προϋπολογισμός του 2014 θα έπρεπε να είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ωστόσο μέχρι πριν από μερικές ημέρες όχι μόνο δεν είχε εγκριθεί και αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά δεν ήλθε ακόμη ούτε και προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Με βάση τον ίδιο νόμο, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει παρά μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του και καμία άλλη δαπάνη, όπως λειτουργικά έξοδα, προμήθειες, καταβολή προνοιακών επιδομάτων κλπ.

Κάηκε το πελεκούδι στο χορό των Ευρυτάνων της Ναυπακτίας

  διοργάνωσε μια άψογη εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των Ευρυτάνων της περιοχής αλλά και από το μοναδικό γλέντι που έγινε στο κέντρο που έλαβε χώρα το ξεχωριστό αυτό ευρυτανικό γιορτάσι.