Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ψήνονται αλλαγές στις αντιδημαρχίες


Σίγουροι (3) νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αγράφων καμία αλλαγή στο Δήμο Καρπενησίου 


Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις άρχισαν προ ημερών στους δήμους της χώρας και όπως είναι φυσικό και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας. Ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται και στις αιρετές περιφέρειες ενόψει του γενικευμένου ανασχηματισμού που επιτάσσει ο «Καλλικράτης» στις αντιδημαρχίες και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Παρέμβαση Κοντογεώργου για Αυτοδιοίκητο Γηροκομείο


Να εξαιρεθεί των συγχωνεύσεων το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας το οποίο παραμένει Αυτοδιοίκητο, για λόγους αποτελεσματικής λειτουργίας και παραδειγματισμού συνεισφοράς και συνεργασίας πολιτών, φορέων, κράτους και ομογενών, ζητά με τροπολογία- προσθήκη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας. 

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ανασκόπηση: Η Ελλάδα του 2012 2 Μνημόνια, 2 Εκλογές, 2 Κυβερνήσεις, αμέτρητη μιζέρια και κατάθλιψη Ξαναθυμόμαστε τα γεγονότα που σημάδεψαν την πιο σκληρή χρονιά για τους Έλληνες


Ιανουάριος
Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα για το PSI και την... δόση της. Συμφωνίες και διαφωνίες, διαρροές για (πάντα επίπονα) μέτρα, διαψεύσεις, προσδοκίες, απογοητεύσεις, ελπίδες. Μια διαδοχή σκηνικών και συναισθημάτων που θα συνεχιστεί για ολόκληρη τη χρονιά. Σαν τρενάκι Λούνα Παρκ η ψυχολογία των Ελλήνων ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις φήμες που διαρρέουν από κάποια σύσκεψη. Όπως ξεκίνησε η χρονιά, έτσι και θα τελειώσει...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Συζητήθηκε η εκδίκαση ενστάσεων και η κατακύρωση δημοπρασίας του Ά τμήματος του δρόμου Κρέντης - Βαρβαριάδα πρ/σμού 6.350.000,00 € Εγκρίθηκε η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας Τυµφρηστού


Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα στη Λαμία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για συζήτηση 23 θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, εκ των οποίων 4 Ευρυτανικού ενδιαφέροντος.
Όλα τα θέματα ήταν τα εξής:
 ΘΕΜΑ 1 ο : Έγκριση πρακτικού 43/20-12-12, της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 ΘΕΜΑ 2 ο : Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκτέλεσης του έργου: «Εργασίες μόνωσης δώματος αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ∆ιοικητηρίου στη Λιβαδειά», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 45.000.00 € µε Φ.Π.Α..
 ΘΕΜΑ 3ο : ∆ιορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο ∆ιοικητικό Εφετείο Πειραιά.
 ΘΕΜΑ 4 ο : Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Συντήρηση και λειτουργία σήραγγας Τυμφρηστού στην ΕΟ 38 Λαµίας - Καρπενησίου –Αγρινίου».

Χριστουγεννιάτικος Παπαδιαμάντης - Ὅπου καὶ νὰ σᾶς βρίσκει τὸ κακό, ἀδελφοί, ὅπου καὶ νὰ θολώνει ὁ νοῦς σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμὸ καὶ μνημονεύετε Ἀλέξανδρο Παπαδιαμάντη. (Οδυσσέας Ελύτης, Tό Άξιον Εστί, εκδόσεις Ίκαρος Αθήνα) - Του Ηλία Α. Μπουμπουρή eliasb56@otenet.gr


Εντάξει,  το «κακό» δεν μας βρήκε – ελπίζω και εύχομαι  να μη μας βρει ποτέ- αλλά ο νους μας θόλωσε τα τελευταία χρόνια. Και κατά την προτροπή του Ελύτη,  ας αναζητήσουμε «την κορυφή των κορυφών»  όπως  αποκαλούσε ο Κωνσταντίνος Καβάφης τον άγιο των Ελληνικών γραμμάτων, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τα διηγήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα  θέση στα νεοελληνικά γράμματα.

Νίκος Στουπής Περιφερειακός Σύμβουλος: “Η Ευρυτανία ζώνη χωρίς ΑΠΕ προς επιχειρηματική αξιοποίηση”


Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειάς μας, σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Στουπή, με τον οποίο κουβεντιάσαμε σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο την Περιφέρεια Στερεάς, όσο και την Ευρυτανία. 

Βέττα Καρφή πρ.Γραμματέας ΝΕ: “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συσπειρώσει, τη βάση του και να ξεκινήσει μια καινούργια πορεία”

Η Βέττα Καρφή είναι από τα πρόσωπα εκείνα που στην πολιτική τους διαδρομή,  διακρίθηκαν για την σοβαρότητά τους και τα μετρημένα λόγια τους. Για 4 και περισσότερα χρόνια, υπηρετώντας το κόμμα της από την νευραλγική θέση της Γραμματέως, κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες και σε γενικές γραμμές η παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα της Ευρυτανίας χαρακτηρίζεται θετική.

Ολοσχερής καταστροφή αυτοκινήτου από φωτιά στο δρόμο από Χρύσοβα–Βελαώρα



Στάχτη έγινε ΙΧ, πριν τα Χριστούγεννα, που πήγαινε από Χρύσοβα προς Βελαώρα, κοντά στην διασταύρωση για Βούλπη.  Ο οδηγός του Ι.Χ., αντιλήφθηκε εγκαίρως καπνό στο καπό του αυτοκινήτου και βγήκε αμέσως έξω προσπαθώντας να περιορίσει την φωτιά που συνεχώς μεγάλωνε. Δυστυχώς δεν κατάφερε τίποτε με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γάιδαρος: Είδος προς εξαφάνιση Ο «Κυρ Μέντιος» επιστρέφει στη ζωή μας



O γάιδαρος, γάδαρος ή γαϊδούρι, στο θηλυκό γένος γαϊδάρα, γαϊδάρα ή γαϊδούρα και στην καθαρεύουσα όνος, είναι κατοικίδιο εξημερωμένο θηλαστικό ζώο που ανήκει στην τάξη περισσοδάκτυλα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας κοντά στους παππούδες του Θ.Χ.Π

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας βρέθηκε κοντά στους τροφίμους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων το περασμένο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012, προκειμένου να τους ψάλουν τα κάλαντα, αλλά και να τους μοιράσουν χριστουγεννιάτικα κουλούρια.

Έπαινος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στη “δικιά μας” Ράνια Μπουμπουρή

Το σπουδαίο έργο της Ράνιας Μπουμπουρή, αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά και τιμήθηκε με τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Μετά τη βράβευση, ο ΕΠ ζήτησε ένα σχόλιο από τη συγγραφέα για τη βράβευσή της,  που με μεγάλη χαρά το δημοσιεύουμε.

Η αναζήτηση της χαράς - Γράφει ο Κων/νος Μήτσιος

Η χαρά είναι ο δεύτερος καρπός, μετά την αγάπη, του Αγίου Πνεύματος. Είναι η αγάπη το πιο έντονο χρώμα στη χριστιανική ζωή. Και επομένως για τους χριστιανούς «ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς την μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς» (δεν είναι άξια όσα πάσχουμε και υποφέρουμε στη γη σε σύγκριση προς τη δόξα που πρόκειται να μας αποκαλυφθεί).

Ευχές από την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισών

Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΩΝ ”ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ”
Η Πρόεδρος  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Εύχονται σε όλους τους Ευρυτάνες & Ευρυτάνισες τις οικογένειες τους καθώς και τους Απανταχού Ευρυτάνες & Ευρυτάνισες ,

1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” από παιδικά στόματα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΤΑ SUPER MARKET : ΑΒ Βασιλόπουλου,
SPAR Βερόπουλος, Χορμόβα και Κουκούτση
Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Καρπενησίου ευχαριστούν  θερμά  όλους τους συμπολίτες τους που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους γέμισαν πολλές φορές τα κουτιά συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρεία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς - Καλή Χρονιά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Γιώργος Αθανασιάς Διοικητής Θ.Χ.Π.Ε. “Αξεπέραστη η κοινωνική προσφορά του Γηροκομείου”



Ο Γιώργος Αθανασίας, Διοικητής εδώ και δυόμισι χρόνια του Γηροκομείου Ευρυτανίας, σπάνια μιλάει στα ΜΜΕ και πολύ σπανιότερα θυμώνει. Όταν όμως, συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και στα μέσα ομιλεί και αυστηρό λόγο χρησιμοποιεί. Γνωρίζοντας χρόνια τώρα, πολύ καλά τον ήρεμο εκπαιδευτικό,

Και με τη βούλα!!! Αυτονομία στο Νοσοκομείο Καρπενησίου από 1/1/2013

Ένα μεγάλο «λάθος» που έγινε πριν χρόνια στο χώρο της υγείας, μετά τη συνένωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου με εκείνα της Λαμίας και της Άμφισσας, επιτέλους διορθώθηκε.

Την άρση της ασυλίας του Βουλευτή Ευρυτανίας αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής Κώστας Κοντογεώργος:“Ζήτησα ο ίδιος την άρση της ασυλίας μου για την πλήρη εκκαθάριση παλιάς δικαστικής διένεξης όταν ασκούσα τα καθήκοντα του Νομάρχη Ευρυτανίας”

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της ΝΔ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ αυτών και του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου.

Αλλαγές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νέος Πρόεδρος ο Στέφανος Γιαννιώτης μετά την παραίτηση Μπίκα

Αλλαγές είχαμε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, μετά την παραίτηση, του επί πολλά χρόνια προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μπίκα. Ο κ. Μπίκας για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε, ενώ παραμένει στο ΔΣ της Ένωσης, προκειμένου να δώσει τα «φώτα» του, αλλά κυρίως να δώσει τον πρώτο ρόλο στους νεότερους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο

Ευρυτάνισσες Ευρυτάνες , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εδώ! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας είναι εδώ ήρθαν για να μείνουν για να τους χαλάσουν τα σχέδια , για να δώσουν πνοή σε τούτο το τόπο!
Μας έριξαν τόνους λάσπη μόλις ξεκινήσαμε, είπαν απίστευτα

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Κωστή Χατζηδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους,

Ο Δήμος Καρπενησίου πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έδωσε έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών πιστεύοντας βαθιά ότι μέσω αυτών προωθείται η διαφάνεια, η εξωστρέφεια αλλά και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου Καρπενησίου.

Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις από το Δήμο Καρπενησίου

Μια υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καρπενησίου, αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει με το δικό τους τρόπο στην Ευρυτανία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Αποπροσανατολισμός των Χριστιανών και αποχρωματισμός των Χριστουγέννων - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

Στο βωμό της διασφάλισης της θρησκευτικής ελευθερίας θυσιάζονται γιορτές, έθιμα, ήθη, ιστορία, τελετές, μυστήρια, πίστη. Με συντονισμένη προσπάθεια, μεθοδικότητα και παραπληροφόρηση επιχειρούν τελευταίως να μας αποπροσανατολίσουν, να μας κλέψουν τα Χριστούγεννα, να μεταβάλουν το χριστιανικό, το πνευματικό περιεχόμενο, το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.