Σάββατο 3 Μαΐου 2014

"Στηρίζουμε,να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται...!"

Η τραγωδία που ζει η χώρα μας εδώ και μια τετραετία και συνεχίζεται ακάθεκτη με την Συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ,δεν έχει σταματημό.Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικές οντότητες ομάδων ζουν μεγάλες τραγελαφικές και  ζοφερές τραγωδίες.Από αυτή την δραματική σκηνή δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω και οι Ευρυτάνες,που εδώ και χρόνια ρημάζεται η ζωή τους.Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δουλεύουν από επιχειρηματικά,οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο,να προπαγανδίζουν και να φοβίζουν το λαό.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΟΓΕΩΡΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ - ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ - Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βόμβα μεγατόνων μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Ευρυτανίας που ακύρωσε  
ως απαράδεκτη την δήλωση του συνδυασμού του Χρήστου Δημητρόπουλου. Η αιτία απόρριψης του συνδυασμού αφορά όπως φαίνεται στην απόφαση τις δηλώσεις  των υποψηφίων συμβούλων στις τοπικές κοινότητες.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ... ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ - ΑΚΥΡΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Ποιος το περίμενε. Κανένας ή ελάχιστοι... Είναι όμως μια πραγματικότητα που συζητείται σε όλη την Ελλάδα. Ο Συνδυασμός του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ εκτός εκλογικής μάχης, με απόφαση του Δικαστηρίου Ευρυτανίας, η οποία μάλιστα δεν θεραπεύεται!!! Τι λέει η απόφαση και ποιος ευθύνεται για την βόμβα αυτή σε λίγο και πολλά περισσότερα στην έντυπη έκδοσή μας την ερχόμενη Τετάρτη με πλούσιο ρεπορτάζ και ντοκουμέντα που θα κάνουν πάταγο!!!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Οι εκλογές είναι απρόβλεπτες, όσον αφορά το αποτέλεσμα, έλεγαν κάποτε και δεν είχαν άδικο. Ωστόσο όμως αδέλφια οι επερχόμενες εκλογές στην Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας είναι ανοιχτό βιβλίο και ας λένε κάποιοι ότι θα γίνει μάχη που θα κριθεί μάλιστα στις λεπτομέρειες.

Ο απολογισμός της περιοδείας Άρη Τασιού στο Δήμο Καρπενησίου

Την περιοδεία του στο Δήμο Καρπενησίου συνέχισε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού.  Επισκέφτηκαν κατά σειρά τα χωριά Άμπλιανη, Στάβλους, Μεσοκώμη, Σκοπιά, Καστανούλα, Ροσκά, Δομνίστα και Κρίκελλο (Παρασκευή 25 Απριλίου), Συγγρέλο, Ανιάδα, Μουζίλο, Κλαυσί,

Παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Μπακογιάννη - Σουλιώτη

Δυναμικό ήταν το μήνυμα νίκης που έδωσαν οι Καρπενησιώτες στους Συνδυασμούς του υποψηφίου Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, στα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Καρπενήσι.

"Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, βρίσκεται για μια ακόμη φορά κοντά στο κοινό της Πόλης του Καρπενησίου, αλλά και γενικότερα στο Ευρυτανικό κοινό, πιστό πάντα στο ραντεβού του με το εκείνους που το αγάπησαν, το ανέδειξαν, και το έκαναν να μεγαλουργήσει.

Πρόσωπα και προσωπεία - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος, γράφει ο νομπελίστας Κόνραντ Λόρεντς. Ό,τι δεν κάνουν κανένα από τα έμβια ζώα για τον εαυτό τους, το κάνει ο άνθρωπος χωρίς να νιώθει το παραμικρό για τον πόνο που προκαλεί σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ» στο Καρπενήσι

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ», την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 μμ, επί της Δημητρίου Κοτσιμπού 4 (1ος όροφος) στο Καρπενήσι .

Μετά τα εγκαίνια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιος Γιαννόπουλος και η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλανού θα παρουσιάσουν τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Ευρυτανίας


Μήνυμα Κωνσταντίνου Μπακόλα Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό του Θανάση Γιαννόπουλου ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ

Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες,κατά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 είχα την τιμή να είμαι  Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας του κινήματος που πιστεύω, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μέχρι και σήμερα έκανα πράξη την υπόσχεση που έδωσα στους όπου γης Ευρυτάνες το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Ο αγώνας τώρα αρχίζει». Πολλοί πίστεψαν πως η αυλαία έπεφτε κάπου εκεί. Όφειλα και οφείλω ν’ αγωνιστώ μέχρι να καταφέρω να δω μαζί με τους όπου γης συμπατριώτες μου την Ευρυτανία μεγάλη και ισχυρή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΥΣΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΘΙΔΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - Της Λεωνής Θανασούλα Προέδρου της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών «Παναγία η Προυσιώτισσα»

Ένα από τα σημαντικότερα κληροδοτήματα της Ευρυτανίας καταγράφεται, προστατεύεται και ερευνάται, στα πλαίσια της ανάδειξης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού Προυσού, που υπήρξε το μεγαλύτερο οικονομικό και πνευματικό κέντρο της Ευρυτανίας για δύο περίπου αιώνες.

Λίγες ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών, ολοκληρώθηκε η ψηφιακή καταγραφή της Αγαθιδείου Βιβλιοθήκης του Προυσού.

Ανάσταση ... στον Αϊ-Λιά

Αναδημοσιεύουμε  -χωρίς σχόλια-  άρθρο του πολιτικού επιστήμονα Λευτέρη Κουσούλη,   το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το Μεγάλο Σάββατο  19 Απριλίου 2014.. Ευχαριστούμε τον κ. Κουσούλη για την παραχώρηση του άρθρου. Ο Αηλιάς του Πάρνωνα μπορεί να  είναι  οι δικοί μας Αηλιάδες ,  της Ευρυτανίας μας  . Να μην τους ξεχνάμε…

Στον Προφήτη Ηλία η σκέψη ήταν πάντα δίγνωμη. Μπροστά στον ερειπωμένο ναό, πάνω στη γραμμή της κορυφής του Πάρνωνα, προτού σβήσει στον Κάβο Μαλιά, σε καλούσε το Μυρτώο, σε μάγευε ο Λακωνικός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΥΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την περασμένη Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου 2014, κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας τα ονόματα των υποψηφίων όλων των Συνδυασμών, που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, στα πλαίσια την ενημέρωσης των αναγνωστών του, δημοσιεύει σήμερα, αναλυτικά τα αποτελέσματα των προηγούμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 στην Ευρυτανία, καθώς και τους σταυρούς προτίμησης των τότε υποψηφίων.

Βασίλειος Παπαροϊδάμης Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου - “Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο το καλύτερο για το λαό”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον ΕΠ ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Βασίλης Παπαροϊδάμης.
Ο κ. Παπαροϊδάμης, εκτός των ιδεών και των προτάσεων του για το Δήμο Καρπενησίου μας έκανε γνωστό και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, έτσι όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας.
Η συνέντευξη και αναλυτικά όλα τα ονόματα έχουν ως εξής:

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ…ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - Γράφει ο Βαγγέλης Καρφής Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου

Οφείλω να συγχαρώ την ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ ΤΣΙΜΑΚΗ που διεύθυνε την ημερίδα  (αρχές Απριλίου) στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, η οποία μετά τις επισημάνσεις μας σχολίασε από  μικροφώνου με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο την συμπεριφορά του κ. Μπακογιάννη και απέδειξε (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κίνησης πολιτών) ότι αγωνίζεται πραγματικά για το Ευρυτανικό Περιβάλλον.

1Η Μ Α Η 2014 Μήνυμα από τον πρόεδρο του Εργατ/κου Κέντρου Νομού Ευρυτανίας

Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,

Η 1η Μάη, αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα για τους καταπιεσμένους και αδικημένους του πλανήτη, που 128 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου το 1886, συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια αιτήματα.
Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους και βροντοφωνάζουν όλοι μαζί : φτάνει πια η φτώχεια, η αδικία, η καταπίεση ,η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, οι πόλεμοι και η τρομoϋστερία, η οικολογική καταστροφή. Παλεύουν για τα άμεσα αιτήματά τους με στόχο την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Έφυγε ένα ς λεβέντης - Ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγράφων Θανάσης Μπακούσης

Πρόωρα, σε ηλικία μόλις 61 ετών ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγράφων Θανάσης Μπακούσης, χάνοντας την μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο.
Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών, όπου και νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα.
Ο Θανάσης Μπακούσης, πατέρας 5 τέκνων, γεννήθηκε το 1953 στην Βελαώρα, διακόνησε τον πρώην Δήμο Απεραντίων για 30 και πλέον έτη ως ταχυδρόμος και τα τελευταία χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Ντόρα Ράπτη-Υποψήφια Δ.Σ. με τον Θ. Μπαμπαλή: "Θεωρώ επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση πλέον όλων των νέων να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο μας"

Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης του εγχειρήματος, αποδέχθηκα την πρόσκλησή του Κου Μπαμπαλή Θεόδωρου, να θέσω υποψηφιότητα  Δημοτικού Συμβούλου στο συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου...
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζεται, τα πράγματα δυσκόλεψαν κι ο τόπος μας – περισσότερο από κάθε άλλη φορά – χρειάζεται την προσπάθεια όλων, πόσο μάλλον νέων επιλογών με όρεξη να προσφέρουν στα κοινά.

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΣ Απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ στην Δ.Ε Φραγκίστας, με τον συνδυασμό <<ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ>> του Θεόδωρου ΜΠΑΜΠΑΛΗ είναι ο Ταξιάρχης Δ.ΧΡΥΣΙΚΟΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. από την Ανατολική Φραγκίστα.
Ο Ταξιάρχης ΧΡΥΣΙΚΟΣ γεννήθηκε το 1953 στην Ανατ.Φραγκίστα . Γονείς του ο Δημήτριος Τ.ΧΡΥΣΙΚΟΣ από το Μοναστηράκι Αγράφων και η Ιουλία ΧΡΥΣΙΚΟΥ το γένος Θεμιστοκλή ΣΑΡΡΗ από την Ανατ.Φραγκίστα.

Η ΕΛΛΗ ΓΑΤΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Έλλη Γατή γεννήθηκε το 1987 και κατάγεται από το χωριό Άγραφα Ευρυτανίας.
Είναι απόφοιτος των  Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος ¨Διοίκηση Μονάδων Υγείας¨ στο C.N.A.M. HELLAS. Εκτός των άλλων σπουδών της,  έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από το Τμήμα Διαιτολογίας του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Παρακολούθησε σεμινάρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με θέμα "Δείκτες ερευνητικής Δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για την Έρευνα , την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία" καθώς και ποικίλα σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχετικά με θέματα υγείας.

Κατατέθηκε η “Δυναμική Συνεργασία” από τον Χρήστο Δημητρόπουλο



Το  ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον δήμο Αγράφων  με επικεφαλή τον κ. Χρήστο Δημητρόπουλο, έχει ως εξής:

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων
Δημητρόπουλος Χρήστος του Δ.

Ανανεωμένο και με προοπτική το ψηφοδέλτιο του Θ. Μπαμπαλή

Την Κυριακή 27-4 -2014 ο Θεόδωρος Μπαμπαλής  συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Καρπενησίου την επίσημη δήλωση του Συνδυασμού "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"
Με αφορμή την κατάθεση του συνδυασμού ο Θεόδωρος Μπαμπαλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το ψηφοδέλτιό αντανακλά το ήθος και τις αξίες του συνδυασμού μας, αφού απαρτίζεται από πρόσωπα που προέρχονται από την ίδια την κοινωνία, προϋπόθεση που θεωρούμε απαραίτητη προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. 

Γιάννης Δημ. Σταμάτης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αθανασία (Νάνσυ) Ντζιώρα, "Αλλάζουμε"


Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου και η παρουσίαση του Συνδυασμού του Γιάννη Σταμάτη

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Καρπενησίου κ. Γιάννη Σταμάτη,