Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Β΄548


*Προηγούμενο σχόλιό μου, έμαθα πως ακόμα βασανίζει έναν
κύριο, ο οποίος δεν μπορεί να κλείσει μάτι τις νύχτες,

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Ο.ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Ο.Καρπενησίου έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση μέσα στο σπίτι του και απέδειξε ότι όλοι οι αθλητές του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στους Περιφερειακούς Αγώνες που έγιναν στον Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου το περασμένο Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τα ≪δελφίνια≫ του ΚΟΚ κατέκτησαν 40 μετάλλια (21 χρυσά, 14 ασημένια, 5 χάλκινα).

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Η τελική βαθμολογία


Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18η αγωνιστική
Άγραφα-ΑΠΟΚ                      0-3
Μυρίκη-Κρέντη                      3-0
Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος     1-1
Παλαιοκατούνα-Φραγκίστα   1-4
Ρεπό: Απεραντιακός

Μυρίκη-Κρέντη & ΑΠΟΚ-Άγραφα οι ημιτελικοί των play off


Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 18η αγωνιστική, στην οποία σημειώθηκαν 13 τέρματα, ενώ υπήρξε και μια αποβολή.
Το νήμα έκοψε πρώτη η Μυρίκη, η οποία επικράτησε με 3-0 της αδιάφορης Κρέντης. Με το ίδιο σκορ νίκησε και ο ΑΠΟΚ τα Άγραφα, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου Άξιος εργάτης του Ευαγγελίου ο π. Νικόλαος Ριζογιάννης


Σε κλίμα έντονης λατρευτικής κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας 24 Μαρτίου 2013, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Ριζογιάννη στον ιερό Ναό της Κοιμ. Θεοτόκου στην Επισκοπή.

Με λαμπρότητα και τιμές η 25η Μαρτίου σε όλη την Ευρυτανία


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα αλλά και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Ευρυτανία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Διαχρονική η προσφορά στα Ευρυτανόπουλα από το Ίδρυμα ΓΑΖΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

       Εντυπωσιακή η εκδήλωση του Γ. Λυκείου 
Καρπενησίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Μια εξαιρετικά ποιοτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου, συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου και του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.

2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου - Βραδιά με άρωμα Επανάστασης


Την Τετάρτη το απόγευμα στις 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.30 στο 2ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καρπενησίου, τα νήπια παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην επέτειο της 25ης Μαρτίου με τραγούδια, ποιήματα, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικά δρώμενα.
Δημιουργήσαμε, απολαύσαμε τους καρπούς μας και συνδημιουργήσαμε με το κοινό μας, σεβόμενοι το όραμα της επανάστασης του ’21, σεβόμενοι τις ρίζες μας, σεβόμενοι το μέλλον μας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Α΄ ΜΕΡΟΣ


*Έχει μαυρίσει η ψυχή μου και άλλο κακό δεν θέλω να
ακούσω ξανά. Λες και έπεσε κατάρα και ένα μαύρο πέπλο έχει

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΥΣΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΣΙΩΤΙΣΣΑ» ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ ΜΑΖΙ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών «Παναγία η Πουσιώτισσα», σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα.
Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Προυσιώτες όλοι μαζί στο χωριό τους συγκεντρώθηκαν να
γιορτάσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με βραδυνό χορό που δόθηκε στο
οικογενειακό κέντρο του πρώην τουριστικού περιπτέρου.

Καταγγελία Βαγγέλη Κατσιφού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας για σοβαρέςδιοικητικές παρανομίες & διαπλοκές του Δήμου Αγράφων και όχι μόνο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, για σοβαρές παρανομίες και διαπλοκές, όπως ισχυρίζεται, ζητά με καταγγελία του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός. Ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων, ζητά την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τον «Γενικό Διαχειριστικό Έλεγχο των χρήσεων 2011-2012, και των πρώην πέντε (5) Καποδιστριακών Δήμων» αλλά και να γίνει έλεγχος «του πότε & πως έσχες» ημών των αιρετών και των οικογενειών μας σε ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, αλλά και όλων των αιρετών της Ευρυτανίας. (Δήμαρχοι και Νομάρχες από 1995). Αυτά και άλλα πολύ σημαντικά στην καταγγελία που ακολουθεί. 

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Περασμένα μεγαλεία  για τους Υπουργούς οι παρελάσεις. Εκεί που φιγούραραν πρώτη μούρη τώρα δεν τολμούν  να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Θρηνεί η Ευρυτανία - Δύο ακόμη νεκροί - Φρικτό θάνατο βρήκαν μέσα σε ένα 24ωρο δύο ακόμη συνάνθρωποί μας Ο γνωστός ορειβάτης Κώστας Χουλιάρας έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων στο Βελούχι και 82χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο


Σαν σε κακό όνειρο φαντάζουν τα δυσάρεστα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο νομό μας. Έναν μικρό νομό που δυστυχώς δεν αντέχει να σηκώσει στις πλάτες της κι άλλες απώλειες συνανθρώπων μας.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «έφυγαν» από τη ζωή αγαπημένα πρόσωπα, αναπάντεχα και με τραγικό θάνατο. Τα χτυπήματα επανωτά και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το ένα, ο πόνος, η θλίψη και η απώλεια ξανά χτυπά την πόρτα μας.

ΚΡΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Γράφει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Καρφής


Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι κάποιοι Δήμοι λειτουργούν κοινωνικές δομές με σκοπό την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των κοινωνικά και οικονομικά εξαντλημένων δημοτών και όχι την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Και δεν αναφέρομαι στις θεσμοθετημένες κοινωνικές δομές (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, κδαπ κ.λπ.) που έχει προσδιοριστεί επακριβώς το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το δρόμο ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑ – ΑΓΡΑΦΑ και άλλα 26 θέματα

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 11.30 π.μ. στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με δυο σημαντικά ευρυτανικά θέματα που αφορούν την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου «ΟΔΟΣ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑ – ΑΓΡΑΦΑ» και 26 ακόμη ζητήματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 27  Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων με 42 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Ο Κλέαρχος Περγαντάς στην 24η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς ως επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας, συμμετείχε στην 24η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Μαρτίου 2013 στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

ΟΑΕΔ: Εργασία σε δήμους για χιλιάδες ανέργους με 427 ευρώ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΑΕΔ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα υφιστάμενα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα για τις περίπου 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, κάνοντας στην ουσία πράξη την παλιότερη «εξαγγελία» του Γ. Παπανδρεόυ ότι κάθε οικογένεια θα έχει έναν εργαζόμενο*.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ. ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ Γεωργίου Ιωάννου ΣΤΟ Δ. Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ 09-03-2013


Γάκιας: «Στον Δήμο Αγράφων ανεβαίνουμε μια δύσκολη ανηφόρα, θα την βγάλω ακούραστα. Όσο για την κατηφόρα 
όταν έρθει θα την πάρω πέρα – κατ»

Σας παραθέτουμε την ομιλία του Προέδρου του Τ.Σ. Επινιανών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων στις 9 Μαρτίου 2013.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Παγκόσμια μέρα της Ποίησης Ο Ευρυτανικός Παλμός συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της ποίησης με το παρακάτω άρθρο του συνεργάτη μας, Ηλία Μπουμπουρή


1931: Η «Συνομιλία» του Κωστή Παλαμά με τον νέο-τότε- ποιητή Γιώργο ΣΕΦΕΡΗ με αφορμή την έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής με τίτλο «ΣΤΡΟΦΗ».                                
(Του Ηλία Α. Μπουμπουρή  eliasb56@otenet.gr).


Στις 11 Φεβρουαρίου του 1925, μετά από πάμπολλες παλινωδίες, δισταγμούς και ακόμα ουσιαστικά αναποφάσιστος,  ο 25χρονος  Γιώργος Σεφέρης,  αφήνει οριστικά πίσω του τη Γαλλία , τα φοιτητικά του χρόνια, τούς φίλους του, τον πρώτο του μεγάλο έρωτα,  την Ζακλίν  Πουγιολόν, επιβιβάζεται σε πλοίο στη Μασσαλία και μετά από ταξίδι πέντε ημερών, φτάνει στον Πειραιά.

«Φύλλο και φτερό»τα πόθεν έσχες αιρετών της τελευταίας 10ετίας


ME ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ - ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Θα ελεγχθούν και 
οι Δήμοι της Ευρυτανίας