Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Περασμένα μεγαλεία  για τους Υπουργούς οι παρελάσεις. Εκεί που φιγούραραν πρώτη μούρη τώρα δεν τολμούν  να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης.
Παρακολούθησα το ρεπορτάζ γνωστού τηλεοπτικού καναλιού από την έδρα της Περιφέρειας μας και διαπίστωσα ότι σε όλη την Στερεά Ελλάδα την κυβέρνηση εκπροσώπησαν μόνο οι τοπικοί Βουλευτές συνοδευόμενοι από Γενικούς Γραμματείες Υπουργείων. Στο  Καρπενήσι  παρευρέθηκε  κάποιος  Γραμματέας που αν κατάλαβα  καλά ήταν από το Υπουργείο Ανάπτυξης  και η ειδικότητα του ήταν  οι στρατηγικές  και οι ιδιωτικές επενδύσεις.  Λέτε να  είναι τυχαίο ή να ήρθε να δει από κοντά  ποτάμια, λίμνες και βουνά που θέλει  να ξεπουλήσει σε ιδιώτες? Ότι και να είναι πάντως να του υπενθυμίσουμε τόσο σε αυτόν όσο και στους ντόπιους συνοδοιπόρους του ότι η Ευρυτανική  γη  δεν είναι προς πώληση και ότι και στο παρελθόν κάτι Μαντέληδες και κάτι Τσοχατζόπουλοι  προσπάθησαν  να πουλήσουν ότι μπορούσαν  και σήμερα γνωρίζετε πολύ καλά που βρίσκονται. Για διαφορετικούς λόγους αλλά δεν έχει καμία σημασία.  Άσε που σε λίγο διάστημα ούτε οι Γ.Γ. δεν θα τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους  εάν ακόμη υπάρχουν.

*Και μιας και μιλάμε για Γ.Γ. το σύστημα που παίζει σε διορισμένες  θέσεις είναι 5-3-1. Δηλαδή 5 από την Ν.Δ 3 από το ΠΑΣΟΚ  και 1 από την ΔΗΜΑΡ. Έτσι σύμφωνα με κάτι πληροφορίες που μας ήρθαν τόσο η τοπική ΝΟΔΕ όσο και ο βουλευτής  δεν παίρνουν καμία  απόφαση εάν πρώτα δεν συνεννοηθούν την γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και κάποιους  παράγοντες της ΔΗΜΑΡ στο νομό μας. Όλο αυτό βέβαια συντάσσεστε στα πλαίσια ανασύνταξης και αξιοκρατίας του κράτους…
Τώρα σε όσους  ρωτούν τι σημαίνουν τα αρχικά ΔΗΜΑΡ θα το εξηγήσω   αλλάζοντας το Η με ΕΙ. ‘Έτσι δημιουργείτε η Δ. ΕΙΜ. ΑΡ το ίδιο πράγμα δηλαδή, που σημαίνει ΔΕΝ  ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ….

*Δεν συμμετείχαν  στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Αγράφων τα μέλη της Αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με επιστολή που λάβαμε  αναφέρουν:  κ. Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, με δεδομένο ότι  δεν έχουμε παραλάβει καθόλου το σχέδιο να μελετήσουμε και να ψηφίσουμε δεν θα παραστούμε  καθόλου στην σημερινή Ο.Ε. . Η συζήτηση και η οριστική ψήφιση θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Εάν  έτσι είναι τα πράγματα η καταγγελία είναι σοβαρή καθότι κάποιος στο Δήμο θα έπρεπε να μεριμνήσει το σχέδιο του προϋπολογισμού να φτάσει έγκυρα σε όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης? Τα μέλη της Ο.Ε. που ανήκουν στην συμπολίτευση  ενημερώθηκαν  για το σχέδιο  του προϋπολογισμού ,  ψηφίσαν χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων, ‘η πρόλαβαν και ενημερώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο σωστά?  Εμένα πάντως κάτι μου λέει ότι μάλλον ανημέρωτοι πήγαν. Ο χρόνος θα δείξει καθότι κοντός ψαλμός αλληλούια και  την Κυριακή η μάχη αναμένετε  δύσκολη για όλες τις πλευρές.  

*Αυτή την ώρα δεν γνωρίζω τι θα πράξουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγράφων στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να είχε ήδη ψηφιστεί εδώ και 3 μήνες γιατί δεν είναι δυνατόν να προϋπολογίζεις έξοδα και έσοδα μηνών που έχουν περάσει. Για αυτούς τους μήνες δεν είναι προϋπολογισμός αλλά απολογισμός . Από την άλλη την αδυναμία της Δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα την γνωρίζουν οι πάντες . Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η θέση για ένα  απλό ναι ή όχι είναι δύσκολη. Κάθε τι έχει τα επιχειρήματα του . Ούτε η τυφλή υπάκουη στην ομάδα του ναι  είναι η σωστή ούτε το όχι χωρίς αντιπρόταση και αυστηρό  έλεγχο στην συνέχεια  ενδείκνυται.   Αυτές οι ώρες για το Δήμο  Αγράφων μοιάζουν με τις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας και της Κύπρου. Επιβάλλετε σύνεση, συνέπεια , σοβαρότητα και προπάντων υπευθυνότητα.

*Σε προηγούμενο τεύχος ο πολιτευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  Θωμάς Κώτσιας  στον νομό μας με άρθρο του στον Ε.Π  έκανε μια πλήρης και εμπεριστατωμένη ανάλυση για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.. Αρκετοί που ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά διάβασαν το άρθρο γιατί νόμιζαν ότι θα έλεγε για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συνδυασμούς και πρόσωπα στην Περιφέρεια και τους Δήμους.. Όταν σας δείχνουν το φεγγάρι μην κοιτάτε το δάκτυλο. Μείνετε στην ουσία των γραφομένων και όλα τα άλλα βρίσκονται στην πορεία..