Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Έξι (6) υποτροφίες και δύο (2) βραβεία από το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου

Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ συνεχίζοντας την χρόνια προσφορά του στην ευρυτανική παιδεία και στηρίζοντας τα ευρυτανόπουλα, προκηρύσσει τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκ/σης Ν. Ευρυτανίας Νέος Πρόεδρος ο Σιδέρης Μοτσιόλας

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας εκλέχτηκε ο δάσκαλος Σιδέρης Μοτσιόλας.
Στις 2 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αγώνες δεξιοτεχνίας από την ΑΛΑΚ για φιλανθρωπικό σκοπό


 Έναν εκπληκτικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Καρπενησίου (ΑΛΑΚ) διοργάνωσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, αγώνα δεξιοτεχνίας, ο οποίος είχε φιλανθρωπικό σκοπό.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ

Με κάθε λαμπρότητα - και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν  -  γιορτάστηκε  κι εφέτος η Εθνική μας Επέτειος  του ηρωικού ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 στη σημαιοστολισμένη πλατεία του χωριού μας την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου και κάτω από μεγάλο σκέπαστρο που είχε τοποθετηθεί από τον Σύλλογό.

Άνοιξε τις πύλες του το bazaar ανταλλαγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, διοργάνωσε για ακόμη μια φορά bazaar ανταλλαγής ρουχισμού, υποδημάτων, βιβλίων, παιχνιδιών κ.α., στα πλαίσια της προσπάθειάς του προσφοράς και αλληλεγγύης.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7η αγωνιστική

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
7η αγωνιστική
Παλαιοκατούνα-Ποταμιά 1-4
Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-2
Άγραφα-Απεραντιακός 4-1
Φραγκίστα-Μυρίκη 1-2
Ρεπό: Άγιος Προκόπιος

Άγραφα-Απεραντιακός 4-1 Από Νοέμβριο πρωταθλητής Χειμώνα ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του τοπικού μας πρωταθλήματος, τα Άγραφα, αναδείχτηκαν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα μετά την νίκη τους επί του Απεραντιακού με 4-1 και την ισοπαλία στο ντέρμπι Κρέντη – ΑΠΟΚ.
Παρά το ευρύ σκορ, το ματς, για 60 λεπτά θύμιζε ντέρμπι, καθότι το ρευστό μέχρι τότε 1-0 και το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων στο τέλος του ημιχρόνου, έδειχναν ότι τοπ παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ωστόσο όμως μετά το 2-0 στο 66΄, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και μετέτρεπαν το ματς σε υγιεινό περίπατο.

Παλαιοκατούνα-Ποταμιά 1-4 Την παρέσυρε η «ποταμιά»

Τεράστιο διπλό πήρε η Ποταμιά εικρατώντας εκτός έδρας της Παλαιοκατούνας με σκορ 4-1. Οι γηπεδούχοι, παρότι προηγήθηκαν στο σκορ, δεν κατάφεραν στην συνέχεια να επιβάλλουν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα η διαβασμένη και καλοστημένη Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα, να επικρατήσει άνετα δημιουργώντας ταυτόχρονα και πολλές προσδοκίες για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Φραγκίστα-Μυρίκη 1-2 Δύσκολο τρίποντο τετράδας

Σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με μια θέση στην τελική τετράδα του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε η Μυρίκη, επικρατώντας της αξιόμαχης Φραγκίστας με σκορ 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση, κατάφεραν να φύγουν από την Δυτική Φραγκίστα με τους τρεις βαθμούς της νίκης, μια νίκη που τους ανέβασε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.
Από την άλλη η Φραγκίστα, στηριζομένη στον μεγάλο γκολτζή της, τον ακούραστο Δημήτρη Σερπάνο που ισοφάρισε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ σε 1-1 και έχοντας για μια ακόμη φορά στην σύνθεσή της, τον γερόλυκο Γιώργο Σερπάνο,

Αμπελωνιακός-Αίολος 2-0 Και όμως μπορεί για κάτι καλύτερο

Χωρίς βαθμό επέστρεψε από τον Αμπελώνα Λάρισας, οι πρωταθλητές Ευρυτανίας. Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, παρότι έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δεν μπόρεσε να αποσπάσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, από μια ομάδα που δεν έδειξε ανώτερη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ωστόσο όμως έπαιξε όσο έπρεπε για να κατακτήσει έστω και δύσκολα την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ 2-2 -“Εκλάπησαν” τρεις βαθμοί

Αδικούνται από το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι που στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και αντί να πετύχουν άνετα το 3-1, το ματς έληξε 2-2!!!
O «άρχοντας» της αναμέτρησης, περιέργως και προκλητικώς δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων μετά το 2-2, ενώ στο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Κρέντης, παραβιάζοντας τον κανονισμό που γνωρίζουν ακόμη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίχτη που υπέπεσε στην παράβαση, που θα ήταν η 2η και έτσι ο ΑΠΟΚ, θα έπαιζε με 9 παίχτες, καθότι με απευθείας κόκκινη είχε φύγει νωρίτερα ο Μπόνιας γιατί έβρισε τα θεία!!!.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες της ανάπλασης

Μια πρώτη γεύση πήραν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πόλης του Καρπενησίου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, καθώς περπάτησαν το πρώτο τμήμα της ανάπλασης, προκειμένου να βρεθούν στο χώρο της παρέλασης.

Πέρασε το Μνημόνιο 3 με 153 ψήφους, 128 όχι και 18 παρών, Διαγράφηκαν έξι βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΚΟ της ΝΔ

Με αναταράξεις στα κυβερνητικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που διέγραψαν με απόφαση των προέδρων τους βουλευτές τους, πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το μνημόνιο 3 με ψήφους 153 υπέρ, 128 «όχι» και 18 «παρών».

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από τη 48ωρη κινητοποίηση ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων – Τα πάντα κλειστά και στο Καρπενήσι

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε όλη η χώρα το προηγούμενο 2μερο και στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το Καρπενήσι, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που τέθηκαν για ψήφιση χθες Τετάρτη στη Βουλή.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 2Η ΔΟΣΗ

*Λύση δεν έχει δοθεί στο θέμα του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας και μεταξύ μας ούτε βλέπω να γίνεται, όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο πρόεδρος του χωριού και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αν δεν επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις… θα καρδιοχτυπάμε κάθε μήνα.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου στην συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου στην πλατεία Καρπενησίου



Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα  την  Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και ώρα 10.00π.μ.


                                                              Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Καρπενησίου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων να μη βγάλουν τα σκουπίδια τους στους κάδους την Τρίτη 6/11/2012 και την Τετάρτη 7/11/2012 γιατί δεν θα γίνει αποκομιδή λόγω της σαρανταοκτάωρης απεργίας των ΟΤΑ

Από το Σύλλογο
Εργαζομένων ΟΤΑ

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ 2-2 Αλλοίωση αποτελέσματος από τον Διαιτητή, που ήταν … σε άλλο αγώνα



Αδικούνται από το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι που στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και αντί να πετύχουν άνετα το 3-1, το ματς έληξε 2-2!!!
Περιέργως ο ρέφερυ της συνάντησης, δεν σφύριξε καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων μετά το 2-2, ενώ στο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Κρέντης, δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίχτη που υπέπεσε στην παράβαση, που θα ήταν η 2η και έτσι ο ΑΠΟΚ, θα έπαιζε με 9 παίχτες, καθότι με απευθείας κόκκινη είχε φύγει νωρίτερα ο Μπόνιας γιατί έβρισε τα θεία!!!. Ο ίδιος διαιτητής περιέργως ακύρωσε κανονικό γκολ της Κρέντης και στο παιχνίδι με τον Άγιο Προκόπιο.

Τροχαίο με τραυματίες, τον εφημέριο Κερασοχωρίου και τα δυο του παιδιά έξω από την Μακρακώμη. Παπα – Βασίλη, περαστικά



Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη τις 4 το απόγευμα στο 25ο χλμ του δρόμου  Λαμίας - Καρπενησίου κοντά στην Μάκρη.
Σε πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 ΙΧ Ε, τραυματίστηκαν 5 άτομα με πιο σοβαρά μια 17χρονη.

Την ώρα του τροχαίου έβρεχε έντονα και η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή.

Κομματική γραμμή ή πίστη στο Σύνταγμα

Συνηθίζεται οι υποψήφιοι βουλευτές προεκλογικά  στα πλαίσια της  επικοινωνίας  τους με  τους ψηφοφόρους τους  να στέλνουν  μέσω των τοπικών εφημερίδων ανοικτές  επιστολές. Και εάν δεν εκλεγούν  ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Τι γίνετε όμως εάν εκλεγούν και μάλιστα  με την σημαία του κόμματος  που θα κερδίσει  και θα σχηματίσει κυβέρνηση? Αυτή η επιστολή  ξεχνιέται στο  χρονοντούλαπο ή τον κείμενο της είναι πλοηγός στις αποφάσεις και ειδικά πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες?

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το Γηροκομείο

Γενικό ξεσηκωμό σε τοπικούς φορείς και παράγοντες έχει προκαλέσει η υπό διαβούλευση συγχώνευση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, βάσει του άρθρου 11 για το Νομοσχέδιο, που προβλέπει συγχώνευση Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε συνιστώμενα ανά Περιφέρεια Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11, 12, 13, 14, 15 και 16 του καταστατικού του Συλλόγου, καλούνται τα Μέλη του την Παρασκευή 2-11-2012 και ώρα 08:30 π.μ. στο Καρπενήσι (4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, Αθ. Καρπενησιώτη 103) σε Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση .

Τραγωδία στην Χελιδόνα Αυτοπυροβολήθηκε 24χρονος Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του στην Αθήνα.



Τέλος στην ζωή του έδωσε 24χρονος, την περασμένη Πέμπτη, στην Χελιδόνα του Δήμου Καρπενησίου που αυτοπυροβολήθηκε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πριν 10 χρόνια με τον ίδιο τρόπο, έδωσε τέλος στη ζωή του και ο πατέρας του νεαρού.  
Ο 24χρονος ήταν φοιτητής Θεολογίας και είχε πάει λίγες ημέρες στο χωριό του πατέρα του για διακοπές.
Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε στην Αθήνα μέσα σε πάνδημο πένθος, με τραγική φιγούρα την μητέρα του.Τα αίτια του συμβάντος εξετάζει η Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!



«Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι
 και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;»*
Το πολιτικό σκηνικό διεθνώς αλλά και στη χώρα μας απεικονίζει καθαρά την κρίση του καπιταλισμού. Με πρόσχημα την κρίση αυτή ο πλούτος συσσωρεύεται στα χέρια των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών και των κάθε είδους λαμογίων και υποτακτικών τους.