Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ 2-2 -“Εκλάπησαν” τρεις βαθμοί

Αδικούνται από το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι που στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και αντί να πετύχουν άνετα το 3-1, το ματς έληξε 2-2!!!
O «άρχοντας» της αναμέτρησης, περιέργως και προκλητικώς δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων μετά το 2-2, ενώ στο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Κρέντης, παραβιάζοντας τον κανονισμό που γνωρίζουν ακόμη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίχτη που υπέπεσε στην παράβαση, που θα ήταν η 2η και έτσι ο ΑΠΟΚ, θα έπαιζε με 9 παίχτες, καθότι με απευθείας κόκκινη είχε φύγει νωρίτερα ο Μπόνιας γιατί έβρισε τα θεία!!!.
Ο ίδιος διαιτητής πάλι περιέργως ακύρωσε κανονικό γκολ της Κρέντης και στο παιχνίδι με τον Άγιο Προκόπιο.
Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, μεγάλη μπάλα από τους αήττητους γηπεδούχους στην επανάληψη που δικαιούνταν την νίκη και έστειλαν πολλά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Απαράδεκτοι οι μικροκαβγάδες μετά την λήξη του αγώνα και όσοι δυναμίτισαν το ματς πριν ξεκινήσει.
Σε ματς, πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο κοντραρίστηκαν δυο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το ποδόσφαιρο εντός αγωνιστικού χώρου με μεγάλους όμως ηττημένους, τον εκτός τόπου και χρόνου διαιτητή, που πρέπει να ξαναδιαβάσει τους κανονισμούς ποδοσφαίρου, αν ποτέ τους διάβασε και κάποιους ανεγκέφαλους, ευτυχώς λίγους, οι οποίοι, ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και όχι πόλεμος. Μάλιστα για κάποιους από αυτούς που διατυμπανίζουν ότι είναι και διοικητικοί παράγοντες, τότε η περίπτωσή τους χρίζει, άμεσης ιατρικής παρέμβασης ή ειδικής θεραπείας. 
Το Βελούχι, κατέβηκε αποφασισμένο για την νίκη και όχι ως θεριό που ξύπνησε και πήγε στο Σύνορο να μονομαχήσει με τους «τσοπάνηδες». Η ομάδα του Κρασιά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πολύ νωρίς έδειξε ότι ψάχνει το γκολ με τον κεραυνό του Μπόνια, που τράνταξε τα δοκάρια του Α. Ντάλλα. Μάλιστα, παρότι έμεινε και με 10 παίχτες λόγω της δίκαιας αποβολής του Μπόνια που έβρισε τα θεία, προηγήθηκε στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι στον αγώνα.  
Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε. Η κίνηση του Γ. Χρυσαφόπουλου να ρίξει στον αγώνα τον Γ. Βούρτσα, στη θέση του πολύ καλού Βαγγέλη Μάκκα, έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα, η οποία πίεσε δυναμικά για την ισοφάριση. Η πίεση έφερε νωρίς καρπούς, με τον Τύμπα να κερδίζει πέναλτι στο 52΄και να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα φέρνοντας το ματς στα ίσια. Σε αυτή τη φάση ο ρέφερι της αναμέτρησης, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δεν έδειξε ως όφειλε και ορίζει ο κανονισμός την 2η κίτρινη στον Ράπτη του ΑΠΟΚ, που θα σήμαινε και την αποβολή του !!!  
Η Κρέντη μετά την ισοφάριση κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο και πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήλθε στο 78΄με εκτελεστή τον έξοχο Πάτρου, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει ιδανικά τον πορτιέρο του Βελουχιού κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Και εκεί που όλοι περίμεναν να έλθει και το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δημιουργούσαν ευκαιρίες, ο Κουρλός εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια της αμυντικής γραμμής, ισοφάρισε σε 2-2.
Όμως η ολοκλήρωση της αλλοίωσης του αποτελέσματος στο παιχνίδι αυτό από τον διαιτητή ήλθε στο 92΄, όταν και πάλι περιέργως ο κ. Λάμπρου, δεν υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι εις βάρος του ΑΠΟΚ, πέναλτι που θα σφύριζε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων. 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Διοίκηση της Κρέντης θα ζητήσει από την ΕΠΣ, να μην ξανασφυρίξει παιχνίδια της ο εν λόγω διαιτητής, καθότι είναι η 2η φορά που τις στερεί 2 βαθμούς.  Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με 12 βαθμούς, στην 3η θέση.
Η Κρέντη την επόμενη (8η) αγωνιστική αντιμετωπίζει στο Καρπενήσι την Ποταμιά, ενώ ο ΑΠΟΚ θα παίξει ξανά στην Δυτική Ευρυτανία κόντρα στον Άγιο Προκόπιο.
Καλύτεροι από την Κρέντη οι Πάτρου, Ν. Βούρτσας, Γιάκος, Μπήρος και Γ. Βούρτσας. Από τον ΑΠΟΚ διακρίθηκαν οι Φλωράκης, Σαΐτης, Ζαχαρόπουλος, ενώ ξεχωρίσαμε την άψογη εν γένει συμπεριφορά και παρουσία του παράγοντα του Βελουχιού κ. Χρήστου Γιαννίτσαρη, που για άλλη μια φορά δίδαξε αθλητικό πολιτισμό.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Σουτ-«κεραυνός» του Μπόνια από μακρινή απόσταση και κεντρικά τράνταξε την συμβολή αριστερού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού των γηπεδούχων.
16΄: Χτύπημα φάουλ του Παπαναστασίου από δεξιά απέκρουσε ο Κόκκοτος, στην εξέλιξη της φάσης σουτ του Πάτρου από το ύψος της περιοχής και αριστερά μπλόκαρε εύκολα στην γωνία του ο πορτιέρο του Βελουχίου.
19΄: Απευθείας κόκκινη στον Μπόνια για εξύβριση (Σύμφωνα με το φύλλο αγώνος στα Θεία).
21΄: Εκτέλεση φάουλ του Παπαναστασίου από θέση δεξιά μάζεψε χωρίς δυσκολία ο γκολκίπερ του Βελουχίου.
25΄: Σουτ του Σαΐτη εκτός περιοχής μάζεψε εύκολα ο Ντάλλας.
27΄: Ωραία προσωπική προσπάθεια του Φλωράκη, ο οποίος με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σαΐτη, ο οποίος περίπου από το ύψος της περιοχής με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης έκανε το 0-1.
Β΄ Μέρος  - Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σέντρα του Κουρλού από δεξιά, ο Σαΐτης μετά από λάθος του Λάππα πλάσαρε ολομόναχος μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά ο Ντάλλας μπλόκαρε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
51΄: Ο Τύμπας κέρδισε πέναλτι μέσα από την περιοχή και αριστερά, ανατρεπόμενος από τον Ράπτη.
52΄: Ο παθών Τύμπας εκτέλεσε εύστοχα, σημαδεύοντας το κέντρο του τέρματος του Κόκκοτου (1-1).
55΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Βούρτσα Γ. από το ύψος της περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί «Γ» του Βελουχίου.
64΄: Γύρισμα του Φλωράκη στον Μπούκα, ο οποίος σε καλή θέση μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε υπό την πίεση του Παπαναστασίου έξω από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
69΄: Σέντρα του Ξαγάρα από αριστερά, κεφαλιά του Κουτσουπιά στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
72΄: Μπαλιά του Πάτρου στον Βούρτσα Γ., ο οποίος ξέφυγε από αριστερά, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.
76΄: Κεφαλιά-πάσα του Πάτρου στον Μάκκα Κ., γυριστό σουτ του τελευταίου μάζεψε ο Κόκκοτος.
78΄: Ο Ντάλλας Αθ. τροφοδότησε τον Μάκκα Κ., ο οποίος με την σειρά του έστρωσε στον επερχόμενο Πάτρου, που μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτου έκανε το 2-1.
83΄: Ο Μάκκας Κ. γύρισε από δεξιά στον Ντάλλα Αθ., ο οποίος αμαρκάριστος εξ επαφής και λίγο δεξιά πλάσαρε, με τον Κόκκοτο να αποκρούει, νέο σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή κατέληξε άουτ.
86΄: Από αδράνεια της αμυντικής γραμμή των γηπεδούχων και πάσα του Φλωράκη, ο Κουρλός έγινε κάτοχος της μπάλα μέσα από την περιοχή και δεξιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Κρέντης(2-2).
92΄: Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Συγκελόπουλου στον Μπαΐκούση.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε.(46΄ Βούρτσας Γ.), Γιάκος, Μπύρος Σ., Πάτρου, Βούρτσας Ν.(87΄ Μπαΐκούσης), Παπαναστασίου, Μάκκας Κ., Τύμπας Δ.(82΄ Βαρσαμογιάννης), Ντάλλας Αθ.(Ν)
ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος, Τσιλιμέκης Δ., Καπετανάκης(46΄ Μπούκας), Ζαχαρόπουλος, Ράπτης Μ.(60΄ Συγκελόπουλος), Ξαγάρας, Μπόνιας, Κουτσουπιάς, Σαΐτης, Κουρλός, Φλωράκης
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας),1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, 2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)