Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Ηλίας Καρανίκας

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ... 

 Με ανοιχτή του επιστολή που ακολουθεί ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας δηλώνει ότι μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισε «να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές καθότι η ψήφος και η κρίση των συμπολιτών του είναι ακόμα νωπή». Μάλιστα όπως αναφέρει στην ίδια επιστολή, για την απόφασή του αυτή, έχει ήδη ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα τα υπεύθυνα κομματικά όργανα και τον πρόεδρο του κινήματος. 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΩΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΣΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΛΟΒΡΑΧΟ


Στο προηγούμενο φύλλο του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, αναφερθήκαμε στον νεαρό Βουλευτή Αιτ/νιας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ξεχωριστή φυσιογνωμία του και ειδικά στο παρουσιαστικό του, που ομοιάζει με αυτό του σπουδαίου πολέμαρχου της Ελληνικής Επανάστασης Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Πράσινο για τον Παραμεγδόβιο κόκκινο για το Αιολικό στην Επισκοπή

Δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις, με τεράστιο Ευρυτανικό ενδιαφέρον πήρε η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που συνεδρίασε στις 10-05-2012.

Επικοινωνιακή πολιτική - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Τελευταίως παρακολουθούμε, δυστυχώς, τη χάραξη και άσκηση της πολιτικής με επικοινωνιακά κριτήρια. Εν πολλοίς να εκχωρείται στους επικοινωνιολόγους.

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Ο νεοϊδρυθείς Σκακιστικός  Όμιλος  Καρπενησίου καλεί τα ιδρυτικά του μέλη και  κάθε φίλο του σκακιού, σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα του, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 6:00 μ.μ..
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

Δημοσκόπηση της MARC: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, παραμένει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτη τη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ALPHA. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 23,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, το ΠΑΣΟΚ με 13,2% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το φιλανθρωπικό έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για μια ακόμη φορά οι κυνηγοί της Δυτικής Ευρυτανίας, οι οποίοι συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης  τα οποία σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη, θα διατεθούν σε αναξιοπαθούντες κατοίκους του νομού.

Τι συμφώνησε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά

Ποια είναι τα έξι στελέχη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» 
που επιστρέφουν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της Ν.Δ.

Η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης για την επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ οφείλεται σε ορισμένους λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να ολοκληρωθούν.

ΕΠΑΞΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ “TO ΒΕΛΟΥΧΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 6 Μαϊου στην Κολομβία, πρωτεύουσα πόλη της Νότιας Καρολίνας, σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 75 χρόνων της εκεί  ελληνικής  κοινότητας Αγίας Τριάδος, στον εξαίσιο νεόκτιστο Βυζαντινού ρυθμού Ναό της, έλαβε χώρα, μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, μεγαλειώδης αναγνώριση και επιβράβευση του φιλανθρωπικού, εκπαιδευτικού και πατριωτικού έργου της ιστορικής Ενωσης Ευρυτάνων Αμερικής “To Βελουχι” που εδρεύει στη πόλη Σάρλοτ της  Βόρειας Καρολίνας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 505 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε προχτές και ο Βενιζέλος «σάπισε» και χρειάζεται αναγέννηση. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αναμένουμε να δούμε την αναγέννηση αυτή. Όμως αν δεν παραμερίσουν πρόσωπα και πολιτικές τύπου Σηφουνάκη αναγέννηση δεν έρχεται.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Φήμες για επιστροφή της Ντόρας στη Ν.Δ. Καθοριστικός ο ρόλος του Δημάρχου Καρπενησίου στο θέμα αυτό


Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες που θέλουν την Ντόρα Μπακογιάννη να βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη Ν.Δ. Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές που έχουν ως στόχο την προσέγγιση των δύο πλευρών. Ενεργό ρόλο στις συγκεκριμένες επαφές παίζουν ο γιος της Ντόρας, δήμαρχος Καρπενησίου, Κωστής Μπακογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.

Ο γερο- πλάτανος «έπεσε» ζήτω ο νέος πλάτανος στην Δυτ. Φραγκίστα



Καυσόξυλα για τον επόμενο χειμώνα έγινε ο ιστορικός πλάτανος που βρίσκονταν στο κέντρο της Δυτ. Φραγκίστας εδώ και 130 χρόνια. Ως γνωστόν πριν δυο χρόνια, η τότε Δημοτική αρχή με το αιτιολογικό ότι ο πλάτανος έχει αρρωστήσει και συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών αφού μπορεί να πέσει, ομόφωνα είχε αποφασίσει να κόψει τον πλάτανο.

Καρπενησιώτικοι πανηγυρισμοί στην Πόλη για την Ευρωπαϊκή κούπα του Θρύλου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας με 62-61 στην Κωνσταντινούπολη. Αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 19 πόντους διαφορά, με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε το παιχνίδι και με καλάθι του Πρίντεζη 0,7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήρε τη νίκη κατακτώντας το 2ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του,

Κυπελλούχος η ΑΠΟΚΑΡΑ ΒΕΛΟΥΧΙ - ΑΓΡΑΦΑ 6-0



Κυπελλούχος Ευρυτανίας αναδείχθηκε πανηγυρικά το Βελούχι επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης των Αγράφων με το επιβλητικό 6-0. Ωστόσο το σκορ μέχρι και το 65΄ ήταν στο εύθραυστο 1-0 υπέρ του ΑΠΟΚ, όμως στα τελευταία λεπτά οι Αγραφιώτες, «έκατσαν» με αποτέλεσμα να δεχθούν 5 γκολ σε 35 λεπτά και έτσι το σκορ να πάρει αυτή την διάσταση, ένα σκορ που αδικεί την ομάδα του Αντωνίου. 

Ο Αιτ/νας Βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής και ο…ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ!

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ήρωας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ με τον εκλεγέντα Βουλευτή Αιτ/νιας με την Χρυσή Αυγή Κώστα Μπαρμπαρούση;
Λοιπόν ο 32χρονος ηλεκτρολόγος που κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου και ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, από πολύ νέος συμμετέχει πάντα σε εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, υποδυόμενος τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Της ΄Εφης Μπόμπα - Ζαβού υποψήφιας βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ

Με λύπη μου είδα το οριακό ποσοστό 2,90% που δεν επέτρεψε την είσοδο στη βουλή του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων.
Αυτός ο ληστρικός καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, που δεν επιτρέπει σε κόμματα με ποσοστό 2,90% να εκφραστούν κοινοβουλευτικά και που στο 18,85% δίνει 108 έδρες και στο 16,78% δίνει  52 έδρες είναι η πραγματική αιτία μη δημοκρατικής έκφρασης, που οδηγεί σε ακυβερνησία.
Η αδυναμία 1.200.000 περίπου ψηφοφόρων, ποσοστού 19,03% (μεγαλύτερο του πρώτου κόμματος) να εκφραστεί κοινοβουλευτικά είναι δημοκρατικά απαράδεκτη.

Μουσική εκδήλωση από το Σύλλογο Απανταχού Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος των Απανταχού Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών και της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ), σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση "ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΙΑΣ" που θα γίνει στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, ώρα 8:30 μ.μ., Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα.

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Ελληνοαμερικανούς Συνταξιούχους

Το Γραφείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας στα πλαίσια μιας εκστρατείας ενημέρωσης συνταξιοδοτικών θεμάτων, επισκέφτηκε την πόλη του Καρπενησίου την 14η Μαΐου 2012 με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών και των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που τώρα κατοικούν στο Καρπενήσι και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές της 6ης Μαΐου έδωσε μία άνιση μάχη αποκλεισμένη ουσιαστικά από τα ΜΜΕ. Η μέχρις αυταπαρνήσεως εθελοντική προσφορά των μελών της και η οικονομική τους συνδρομή, οδήγησαν στον σχεδόν τριπλασιασμό της εκλογικής της δύναμης ξεπερνώντας τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί πρωθυπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Όπως προβλέπει το Σύνταγμα εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δε συμφωνήσουν σε κοινά αποδεκτό πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης με σκοπό τη διενέργεια εκλογών τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει έναν εκ των τριων ανωτάτων δικαστικών της χώρας.

Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πάμε σε εκλογές, λέει ο Φώτης Κουβέλης


Την  διαβεβαίωσή του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές έδωσε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια τα οποία εμπόδισαν το σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Πέμπτη η ορκωμοσία των Βουλευτών Θα ορκιστούν για να διαλυθούν


Με την υπογραφή του Δ' αντιπροέδρου της απελθούσας Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, εκδόθηκε ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 40/2012, με θέμα την σύγκληση της την Πέμπτη, στις 11 π.μ., για την ορκωμοσία των βουλευτών.

Στις 21 Μαΐου η πρεμιέρα των πανελλαδικών

Tην Δευτέρα 21 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ ΑΠΟΚ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ 6-0


 Κυπελλούχος Ευρυτανίας αναδείχθηκε ο πολυνίκης του θεσμού ΑΠΟΚ, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό των Αγράφων με σκορ 6-0. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ζαραβέλης, Φλωράκης(3), Κουτσουπιάς, Μπακαλίδης.

Νεότερα στοιχεία για το τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση για Κλαυσί


Στις 5:15 περίπου σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου, ένα αυτοκίνητο ΙΧ βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη στη διασταύρωση για Κλαυσί. Ο 25χρονος οδηγός, κάτοικος Καρπενησίου, κατευθυνόμενος προς το χώρο της εργασίας του, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος,

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση για Κλαυσί


Πριν 20 λεπτά, στη διασταύρωση για Κλαυσί, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επέβαινε στο ΙΧ μόνο ο οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφριά και οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για τις πρώτες βοήθειες.