Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΟ B΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

 Νίκος Σουλιώτης Αντιδήμαρχος Καρπενησίου:
"Ο κ. Καρφής έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα 6 μηνών στη θέση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνει ακόμη και αυτούς που τον ψήφισαν να αισθάνονται τυχεροί που δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος"


"Η προσφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στην αναπτυξιακή πορεία της Ευρυτανίας, αλλά και στους Ευρυτάνες  γενικότερα τα τελευταία 20 χρόνια δεν αμφισβητείται από κανένα Ευρυτάνα. Εξακολουθώ να είμαι μέλος της Ν. Δ."

 ΤΟ B΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Απάντηση Πειραιώς Σεραφείμ στην εφημερίδα «Το Ποντίκι»


Οι άκρως εξυβριστικές, χυδαίες και μισαλλόδοξες αναφορές της εβδομαδιαίας, «πολιτικής, σατιρικής και αποκαλυπτικής» κατά δηλωσίν της Εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» φυλ. 1660/15.6.2011 στην σελίδα 43 και στο δημοσίευμα με τίτλο:
«Σεραφείμ μαινόμενος» που υπογράφεται από τον κ. Ξενοφώντα Μπρουντζάκη και δημοσιεύεται από τον Εκδότη-Διευθυντή κ. Αντ. Δελλατόλα στρεφόμενες κατά της ελαχιστότητός μου με αφορμή το από 3/6/2011 Ανακοινωθέν μου για την παγκόσμια οικονομική και πολιτική συνομωσία του διεθνούς Σιωνισμού

57o Ράλλυ Ακρόπολις : 1η Ημέρα


Αγώνα από το παρελθόν θύμισε η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, με ανθρώπους και μηχανές να γνωρίζουν το αληθινά σκληρό πρόσωπο των ελληνικών ειδικών διαδρομών...
Χθές τα πληρώματα είχαν μπροστά τους ένα «μαραθώνιο», αφού ξεκίνησαν από το Λουτράκι και έφτασαν μέχρι το νομό Φθιώτιδας, κάνοντας συνολικά έξι ειδικές διαδρομές πριν επιστρέψουν στη «βάση» τους, στο Michelin Service Park στο Λουτράκι.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Και φέτος η Εθνική μπάσκετ για προετοιμασία στο Καρπενήσι


Και το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των ανδρών θα προετοιμαστεί στο Καρπενήσι εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου-18 Σεπτεμβρίου).
Ο νέος προπονητής Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλούκα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή των Γιάννη Μπουρούση και Βασίλη Σπανούλη. Πιθανόν είναι να ξεκουραστεί ο Κώστας Τσαρτσαρής.
Επανέρχεται μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Κώστας Κουφός. Αναμένεται να κληθούν ως νέα πρόσωπα οι: Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Μαυροειδής, Πατ Καλάθης, Μάικ Μπράμος και Βαγγέλης Μάντζαρης

Έριξαν γιαούρτια σε γραφείο βουλευτή στη Λαμία


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα γιαούρτια πέταξε στις 08:50 το πρωί..."αγανακτισμένος" νεαρός, ο οποίος μάλιστα για να βρει το στόχο σταμάτησε στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα και τους περαστικούς, λέγοντας: "Μισό λεπτό μη σας λερώσω, δε θα αργήσω..."
Έκπληκτοι οι περαστικοί τον είδαν να πετάει τα γιαούρτια στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκου Τσώνη, που βρίσκεται στην Πλ. Πάρκου, στο κέντρο της πόλης.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Τυπώνονται πάλι δραχμές, ιδού το νέο δεκαχίλιαρο

Η... νέα τάξη πραγμάτων...




H μεγάλη διαφορά Βενιζέλου-Ντόρας Γιατί η υπομονή είναι μεγάλη αρετή για έναν πολιτικό

Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε σήμερα και πάλι στο κάδρο των «πράσινων δελφίνων» τον άνθρωπο που κέρδισε κατά κράτος στην εσωκομματική διαδικασία του 2007. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος απέδειξε στην πράξη, πόσο μεγάλη αρετή είναι για έναν πολιτικό η υπομονή. Αν και υπέστη μια ταπεινωτική ήττα, επέλεξε να παραμείνει στο κόμμα του, να παλέψει κι έτσι σήμερα έγινε και επίσημα το Νο 2 της κυβέρνησης, της οποίας ηγείται ο μεγάλος εσωκομματικός του αντίπαλος.

Aγανακτισμένοι και οι αστυνομικοί της Στερεάς


Ένστολη διαμαρτυρία την Δευτέρα απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιούν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20-6-2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Λ. Αθηνών 188, με την συμμετοχή όλων των ενστόλων συναδέλφων και ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλη την ελληνική τοπική κοινωνία, με τα κάτωθι αιτήματα:

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Οι κρατούντες στον Δήμο Αγράφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν αξιοποιηθεί η λίμνη Κρεμαστών και δεν δοθεί σε κυκλοφορία ο Παραμεγδόβιος, το «μαγαζί» θα κλείσει γρήγορα…

Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και την προθεσμία υποβολής του που ανακοινώθηκε, χωρίς προηγουμένως να έχουν γνωστοποιηθεί οι βαθμολογίες, το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε χθες να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ ΜΑΪΟΣ 2011


Η μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά –3%, η μείωση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 21% και η αύξηση των προσλήψεων  κατά 71% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν κατά τον μήνα Μάϊο.

Η αξία του διαλόγου

 Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Αν η δημοκρατία είναι το κατ’εξοχήν πολίτευμα του λόγου, της θεσμοποιημένης συν-αναζήτησης, εμείς δυστυχώς είμαστε χρόνιοι μάρτυρες μιας κακοφωνίας ακοινώνητων μονολόγων. Μόνιμη η επωδός των ανακοινώσεων μετά τις συν-ζητήσεις των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων: «Συναίνεση ίσον συνενοχή».

ΓΣΕΕ Με 48ωρη απεργία απαντούν στο Μεσοπρόθεσμο


Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Συνάντηση με τους αρμόδιος υπουργούς ζητά η ΓΕΝΟΠ

Νίκος Σουλιώτης Αντιδήμαρχος Καρπενησίου: «Η νέα Δημοτική αρχή λειτουργεί με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή δαπάνη για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα»

 ΤΟ Α΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ


Η νέα δημοτική αρχή  με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, λειτουργεί με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή δαπάνη για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, τονίζει με έμφαση ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, στην συνέντευξη παραχώρησε, στην Βάσω Φεγγούλη, δίνοντας ουσιαστικά απάντηση στα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της Μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Καρφής στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ


ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΣΥ


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ




Πανηγύρι του παλιού καλού καιρού του Αγίου Πνεύματος στην Κρέντη

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε η Αγία Τριάδα, την περασμένη Δευτέρα στην Κρέντη.
Το φετινό πανηγύρι διοργανώθηκε φέτος άψογα και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη παρουσία των πιστών και από το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα στην πανέμορφη και μαγευτική τοποθεσία της Αγίας Τριάδας.
Το μεγάλο γιορτάσι ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσαν ο εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Γεώργιος Χρυσαφογέωργος, εφημέριος των Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, που έκανε και το εμπνευσμένο θείο κήρυγμα και οι ιερείς π. Θωμάς Γκορόγιας εφημέριος της Δυτικής Φραγκίστας, π. Δημήτριος Κολοκούρας εφημέριος Παλαιοκατούνας και ο π. Βασίλειος Βλάχος εφημέριος Κερασοχωρίου.

Ανακατατάξεις στα χαρτοφυλάκια Νέο κυβερνητικό σχήμα με αναβάθμιση Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου στο Περιβάλλοντος - Ο Ευρυτάνας Θάνος Μωραϊτης Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης



Απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών (αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος), αναβάθμιση του Ευ.Βενιζέλου και ανακατατάξεις στα χαρτοφυλάκια ήταν ουσιαστικά η απόφαση του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Δύο θέσεις αντιπροέδρων, με τους Θ.Πάγκαλο και Ευ.Βενιζέλο, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών. Εκτός: η Λ.Κατσέλη, η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δ.Δρούτσας. Στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 
Η νέα κυβέρνηση

Aνακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Σε λίγο οι Υφυπουργοί

Με καθυστέρηση σε ... ώρα ΠΑΣΟΚ και μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις ο Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε το νέο σώμα της κυβέρνησης.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι.
Μετά το ολονύχτυιο θρίλερ του ανασχηματισμού καθώς οι διαβουλεύσεις και τα παζάρια μεταξύ στελεχών κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση έχουν ως εξής:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Κανονικά λειτουργεί πλέον ο παιδικός σταθμός του Δήμου Καρπενησίου με τα παιδάκια που είναι υγιή, καθώς αυτά που νόσησαν από έναν ύπουλο τύπο στοματίτιδας που μεταδόθηκε αστραπιαία στο 1/3 των παιδιών, παρέμειναν σπίτι τους μέχρι να αναρρώσουν.

ΕΤΣΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ… ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ - 16 Ιουνίου 1945

 Του Ηλία Προβόπουλου

Ήταν ασφαλώς πιο γόνιμες για κάποια πράγματα στη δημοσιογραφία, οι εποχές πριν από είκοσι περίπου χρόνια και σε τούτο βοηθούσε βεβαίως και η γενιά της Αντίστασης που πολλοί από τους εκπρόσωπούς της ήταν εν ζωή και μάλιστα ενεργοί.
Από τα στόματα αυτών, τις μνήμες του λαού αλλά και την λαϊκή παράδοση συγκεντρώσαμε τότε με το φίλο Κώστα Παπαδόπουλο μια σειρά τραγουδιών που αναφέρονταν στον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη και τα εκδώσαμε σε ένα μικρό τόμο. Ενθυμούμενος εκείνη την εποχή και λόγω της σημερινής ημέρας, ανασύρω από το αρχείο ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία εκείνες τις ημέρες και αφορούσε την έκδοση.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ Ο «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ»


Σε πλήρη αποτυχία οδεύει ένας από τους πολυδιαφημισμένους θεσμούς του «Καλλικράτη» που είχε στόχο αφενός να δημιουργήσει συναίνεση στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια (απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων για την εκλογή του) και αφετέρου, κυρίως, να επιλύει προβλήματα κακοδιοίκησης στις σχέσεις πολίτη-επιχείρησης με τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του ΑΠΟΚ στο πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η γενική συνέλευση της ομάδας του Βελουχίου. Η γενική συνέλευση έγινε σε αίθουσα του εργατικού κέντρου στο Καρπενήσι στις 6 το απόγευμα. Περίπου 20 φίλοι της ομάδας παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην συνέλευση.
Και επίσημα στην Δ΄ εθνική
Στην γενική συνέλευση πέρα από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό συζητήθηκε και η συμμετοχή της ομάδας στο περιφερειακό πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Με 7% προηγείται η ΝΔ στις εξαμηνιαίες δημοσκοπήσεις!

Aυτές τις μέρες διενεργούνται οι εξαμηνιαίες έρευνες των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για τις πιο σημαντικές δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος. Και αυτό γιατί οι δημοσκόποι θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις τάσεις που επικρατούν στην κοινή γνώμη μετά τελευταία γεγονότα.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - OFF ROAD το τζιπ των Αγράφων - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - OFF ROAD το τζιπ των Αγράφων - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ  

Γιατί δεν γίνονταν κανονικά τα σέρβις του τζιπ;
Πως είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συμπληρώσει 50.000 χλμ, να χτυπήσει «μπιέλα» δύο φορές, δεδομένου ότι η διάρκεια ζωής ενός βενζινοκινητήρα και μάλιστα ιαπωνικού ξεπερνάει τις 300.000 χλμ;
Γιατί επισκεύασε το Τζιπ το συνεργείο του ΚΟΣΜΑ Α.Ε αφού δεν ήταν αγορασμένο από την ΣΦΑΚΙΑΚΑΚΗΣ ΑΕ;
Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη το συνεργείο, που αρχικά είχε αρνηθεί την επισκευή του κινητήρα;
Γίνονταν έλεγχος στο αυτοκίνητο πριν από κάθε μετακίνησή του;
Μήπως θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή στα τζιπ του Δήμου;

Χρίζει διάδοχο τον Βενιζέλο

Αύριο το πρωί στις 09:00 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.Επισήμως, η καθυστέρηση οφείλεται σε τελευταίες διορθώσεις στο σχήμα, ωστόσο είναι φανερό ότι το ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει λυθεί οριστικά.Ο άνθρωπος κλειδί για την έξοδο της κυβέρνησης από την κρίση που ξέσπασε από το απόγευμα της Τετάρτης, φαίνεται ότι είναι ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μοναδικό χορευτικό πανόραμα από τα παιδιά του χορευτικού Τμήματος του Γυμν. Φραγκίστας

Με μια λιτή εκδήλωση, «σφράγισαν» την επιτυχημένη χορευτική τους διαδρομή, την προηγούμενη χρονιά, τα χορευτικά τμήματα του Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας. 
Την περασμένη Παρασκευή η πλατεία της Δυτ. Φραγκίστας «πλημμύρισε» από τα μέλη των χορευτικών, αλλά και από τον κόσμο, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας γιορτής που διοργάνωσε με επιτυχία ο δάσκαλος και δημιουργός του χορευτικού Τμήματος  Βασίλης Παπαδήμος, για τη λήξη της χορευτικής περιόδου.Οι μικροί χορευτές ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σ’ ένα μαγευτικό χορευτικό οδοιπορικό από τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου,

Εξώδικο στους βουλευτές της Φθιώτιδας από τους Αγανακτισμένους


Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, έτσι και στην Λαμία, η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Πάρκου αποφάσισε την αποστολή Εξώδικης Δήλωσης Διαμαρτυρίας στους βουλευτές του νομού.
Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες προσέρχονται στην Πλατεία Πάρκου κάθε μέρα μετά τις...19:00 και συνυπογράφουν την Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας. Δείτε το περιεχόμενο της δήλωσης διαμαρτυρίας:
 "Των Αγανακτισμένων πολιτών της Λαμίας που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).

Πρώτες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;
Δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός. Το κυβερνητικό σχήμα θα φθάνει το πολύ τα 25 μέλη και θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων και δημιουργία νέων με στόχο την ευελιξία και την γρήγορη προώθηση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται να «κλειδώνει», η ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Λουκά Παπαδήμο, σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.

Τι είπε στην Κοινοβουλευτική ομάδα ο Καρανίκας - Άλλο ρεπορτάζ


Δεν επιθυμούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά οι μέχρι τώρα βουλευτές που έχουν μιλήσει στην Κοινοβουλευτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι από το πρωί αρκετοί από αυτούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έκαναν λόγο για κενό διακυβέρνησης της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Οικονομικών και φυσικά του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Tσάρος ή αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος! Αναβαθμίζεται ο ρόλος του υπουργού Άμυνας.




Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα μετακινηθεί από το υπουργείο Άμυνας και είτε θα πάρει την ηλεκτρική καρέκλα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είτε θα αναλάβει ρόλο άτυπου Νο2 της κυβέρνησης και θα γίνει… Πάγκαλος στην θέση του Πάγκαλου.

Ο Ρέππας στο Μαξίμου σε ρόλο Πάγκαλου Ο υπουργός Υποδομών αναμένεται να μετακινηθεί με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνοντας κομβικό ρόλο στο πρωθυπουργικό επιτελείο

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο όλων των υπουργών μετακινείται ο Δημήτρης Ρέππας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό. Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Αρκά πολιτικό, καθώς ουσιαστικά αυτός θα ενταχθεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο Παπαδήμος στη θέση του «τσάρου» Πείσθηκε τελικά να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ



Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ πείσθηκε τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημε είχε κυκλοφορήσει έντονα η πληροοφρία ότι ο ίδιος θα δεχόταν να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών μόνο στην περίπτωση που υπήρχε οικουμενική κυβέρνηση.

Ομιλία παρέμβαση Καρανίκα στην Κοινοβουλευτική ομάδα


Τον λόγο πήρε πριν από λίγο στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Ευρυτανίας. Τι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και ποιές ήταν οι προτάσεις του Ηλία Καρανίκα σε λίγο αποκλειστικά στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα»

Εγινε στις 16 Ιουνίου στη Λαμία, η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και της ιδιαίτερης σημασίας του για την εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη του τόπου, υπήρξε ευρεία ανταπόκριση στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, με συμμετοχή, θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών εκπροσώπων όλης της Περιφέρειας. Βουλευτές,  Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας,

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 η παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάτη μας Κώστα Μήτσιου με τίτλο “απόπειρα επικοινωνίας” από τις εκδόσεις ΠΑΛΜΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εκδοτικός Οίκος ΠΑΛΜΟΣ και η εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, του εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου Κώστα Ηλ. Μήτσιου, για μια 10ετία στενού συνεργάτη μας, που φέρει τίτλο «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 
Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ» στο Καρπενήσι, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, στις 12 μ.μ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Μετά τιμής
Η εκδότρια του Βιβλίου και Δ/ντρια
του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ
Βασιλική Φεγγούλη

Ενημέρωση από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 11η για την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Λειτουργία του ΔΣ: Πρακτικές
Απαράδεκτες και Αντιδημοκρατικές

Η 11η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2011. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα 18 θέματα που είχαν εγγραφεί κανονικά στην ημερήσια διάταξη, η πλειοψηφία έφερε 11 (!!) θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, δίχως φυσικά να συντρέχουν λόγοι. Πρόκειται για μια πρακτική υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου που η Δημοτική Αρχή των ΔΗΣΥ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει αναγάγει σε σύστημα, καθώς στερεί στην πράξη κάθε δυνατότητα για ουσιαστική συζήτηση και έλεγχο.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΗΛΙΑ, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ ν. Ευρυτανίας.

Πληθαίνουν τα Εξώδικα κατά των βουλευτών, από Έλληνες πολίτες, που ζητούν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν. Το ίδιο έπραξαν και οι Αγανακτισμένοι της Ευρυτανίας και πιο συγκεκριμένα πολίτες του Καρπενησίου, οι οποίοι έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα για το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
Κύριε Βουλευτή του νομού Ευρυτανίας,

Οι «αντάρτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Καμία κίνηση προς το παρόν από την πλευρά του Ηλία Καρανίκα.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν αρκετοί Βουλευτές και μεταξύ αυτώνοι: Βάσω
Παπανδρέου, Αντωνίου Τόνια, Γερανίδης Βασίλειος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Ρομπόπουλος Θωμάς, Λιντζέρης Δημήτρης, Αλέκος Αθανασιάδης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρουμπλής Παναγιώτης,

Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Καραμανλή!

Νεκρό ήθελε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή μια ομάδα «Εργασίας» το 2008, όπως προκύπτει από απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, που δίνει στη δημοσιότητα την Πέμπτη (16/6) το περιοδικό “Επίκαιρα”.
Πρόκειται για ένα σχέδιο  με την κωδική ονομασία “Πυθία” και είχε ως σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή.

Συνεδρίασε το ΔΣ Αγράφων

Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξή του.
Εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Αγράφων κ. Τάτσης αναφέρθηκε σε στη δημιουργία γραφείου ΟΑΕΔ – παράρτημα, το οποίο θα εξυπηρετεί τους δημότες και δεν θα τους υποχρεώνει τη μεταφορά τους στο Καρπενήσι για μια απλή θεώρηση ή ανανέωση κάρτας ανεργίας.

Η Διαφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ


Να που ήταν οι Βουλευτές του ΚΚΕ όταν οι αντίστοιχοι των κομμάτων της πλουτοκρατίας συζήταγαν στη Βουλή το πως θα εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική: Μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πορεύτηκαν μαζί τους έως το Σύνταγμα. «Οι βουλευτές του ΚΚΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με το λαό στους δρόμους του αγώνα», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η εορτή του Μακαριωτάτου στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου

Χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου ε.ε., ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου, παρουσία ιεραρχών και του προσωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής. Δείτε φωτογραφικό υλικό.Λόγω της γενικότερης κοινωνικής κατάστασης ο Μακαριώτατος δεν εόρτασε επίσημα φέτος, ούτε δέχθηκε ευχές από τον κόσμο.

ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ «Πάμε από βυθό σε βυθό»

Δεν πρόκειται να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν πεισθώ απολύτως ότι "μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα", δήλωσε ο γείτονας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης.

"Πάμε από βυθό σε βυθό" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος, παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επισκέψεις του 2ου Νηπιαγωγείου και του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο Δημαρχείο Καρπενησίου

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο γραφείο του το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου. Τα παιδιά έδωσαν στο Δήμαρχο μια επιστολή με τα αιτήματά τους: Μια αμμοδόχο στο προαύλιό, ένα σήμα έξω από το σχολείο για να είναι πιο προσεχτικοί οι οδηγοί, ένα πεζοδρόμιο από την πίσω πλευρά του σχολείου, και να μην επιτρέπεται στα αυτοκίνητα να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο.

Νέες εξελίξεις - Τέλος η Σούλα Μερεντίτη, ο Μιχάλης Κατρίνης και 3 ακόμη Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα ονόματα των οποίων θα κάνουν αίσθηση και στην Ευρυτανία!!!


 Μετά τον Φλωρίδη, τον Νασιώκα και τον Σπηλιόπουλο τον δρόμο της παραίτησης ανακοινώνουν τις επόμενες ώρες και οι Σούλα Μερεντίτη και Μιχάλης Κατρίνης, ενώ αναμένονται και άλλες παραιτήσεις όσο περνάει η ώρα,
 τα ονόματα των οποίων θα κάνουν αίσθηση και στην Ευρυτανία!!!

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - ΠΕΡΙ ΜΑΚΗ ΛΙΑΠΗ Ο ΛΟΓΟΣ !!!

Στην Ευρυτανία βρέθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Πολιτευτής του Νομού μας και γνωστός Οικονομολόγος Σεραφείμ Λιάπης. Όπως πληροφορήθηκα μάλιστα, δεν ήλθε για ξεκούραση, αλλά περιόδευσε σε αρκετά χωριά της κεντρικής Ευρυτανίας όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και παράγοντες των χωριών αυτών. Το Σάββατο εθέαθη στον Προυσό με μεγάλη παρέα στην οποία συμμετείχε και ο Ευρυτάνας Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, επιστήθιος φίλος του. Ο κ. Μάκης, αναχώρησε από την ευρυτανική γη, το απόγευμα της περασμένης Τρίτηα, με προέλευση όπως με πληροφόρησε έγκυρη πηγή, την μακρινή Καστοριά.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - OFF ROAD το τζιπ των Αγράφων - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το πολυσυζητημένο τζιπ μάρκας Suzuki Grand Vitara, με αριθμό πλαισίου JSAJTD54VOO228143 και Κυλινδρισμό 1995 cc, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό ταξινόμησης Οχημάτων με αριθμό καταχώρησης 578/2008, ΣΕΙΡΑ: Γ 393548, εκτελωνίστηκε από το Τελωνείο Στυλίδας, ως ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ όχημα, για λογαριασμό του εισαγωγέα αυτοκινήτων Ευάγγελου Μακαρόνα, που εδρεύει στη Λαμία, στις 27/8/2008.  Στο ίδιο έγγραφο που βρίσκεται στο φάκελο της διενεργηθείσης δημοπρασίας για αγορά αυτοκινήτου που έγινε στον πρώην Δήμο Βίνιανης, αναφέρονται ακόμη η φορολογική αξία του οχήματος που ανέρχεται στις 18.850,00 ευρώ και η χώρα προέλευσής του η ΙΑΠΩΝΙΑ.

Τιμή και Δόξα στον Σταυραετό των Αγράφων Με επιτυχία τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2011»

Με επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος «Τα Κατσαντώνεια 2011» στον ιστορικό Μάραθο Αγράφων. Οι εκδηλώσεις που καθιερώθηκαν το 1993  από το Σύλλογο Μαραθιωτών γίνονται κάθε χρόνο την Κυριακή της Πεντηκοστής  τα δε τελευταία χρόνια συνδιοργανωτής ήταν ο  τέως Καποδιστριακός Δήμος  και φέτος ,  ο  νέος διευρυμένος Δήμος Αγράφων. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου «ανέβηκε»  στο Μάραθο για να τιμήσει τον Σταυραετό της κλεφτουργιάς  «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» και  να προσκυνήσει στον ναό των Αγίων Ταξιαρχών ένα από τα πιο  ιστορικά  θρησκευτικά μνημεία της Ευρυτανίας,  σημείο αναφοράς των Μαραθιωτών όπου και να βρίσκονται.

Μισθός στα 751 ευρώ από Ιούλιο


Διαφοροποιούνται τα κατώτατα όρια στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Αύξηση τον Ιούλιο του 2011 και του 2012 στο ύψος της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού του 2010
Με το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα να αμοίβεται με λιγότερα από 1.140 ευρώ το μήνα, οι κατώτατοι μισθοί και τα κατώτατα ημερομίσθια από την 1 Ιουλίου του 2011 θα έχουν αύξηση κατά 1,6%.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

                                             ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
                              ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ !!!

Άρτεμις - Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας ΑΡΤΕΜΙΣ, θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, και ώρα 7:30 το απόγευμα στο ΚΠΕ Καρπενησίου (εντός της Μαθητικής Εστίας).
Το μοναδικό θέμα της Συνέλευσης είναι εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα εκλεγεί από τα Μέλη του Συλλόγου.
Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει κάθε Μέλος του Συλλόγου με τακτοποιημένες οικονομικές υποχρεώσεις. Μπορεί επίσης να γίνει Μέλος κάθε ενήλικος πολίτης που το επιθυμεί, παρευρισκόμενος στη Συνέλευση και καταβάλλοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις που είναι 5 Ευρώ εφάπαξ εγγραφή, και 5 Ευρώ ετήσια συνδρομή.  

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ - ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ - ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  Μετά τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και την απόφαση του Πρωθυπουργού να κάνει στροφή προς ανασχηματισμό, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα συμμετάσχει πρόσωπο που θα κάνει αίσθηση και στην Ευρυτανία.
 Σε λίγο μόνο στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ...

Οι νεράιδες επιστρέφουν στο Μαγικό Λόφο του Προφήτη Ηλία, στη Μυρίκη

Ύστερα από πολλές ανοιξιάτικες βροχές, ο Μαγικός Λόφος υποδέχεται τους μικρούς δημότες και επισκέπτες του τόπου μας. Ο Δήμος Καρπενησίου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους, που είχε αναβληθεί την πρωτομαγιά λόγω κακοκαιρίας, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο λόφο του Προφήτη Ηλία, στη Μυρίκη.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Ως ο τελευταίος Διοικητής του ΓΝΚ αποχαιρετά τον χώρο της υγείας ο κ. Χαλιάσος, καθότι από τούδε και στο εξής ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΟΚ. Το θέμα δεν είναι γιατί παραιτήθηκε ο κ. Χαλιάσος. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι έγινε μέχρι τώρα και τι περιμένουμε να γίνει από δω και πέρα. Δυστυχώς ούτε έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει κάτι, παρά το γεγονός ότι έχουν προκηρυχθεί όπως έμαθα 5-6 θέσεις γιατρών, τουλάχιστον για το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Τελικά που πάμε;

Γράφει ο Δημήτρης Φαλλής (καλλιεύς)  
Διαπιστώνουμε όλοι μας σήμερα, ότι στην πατρίδα μας, την δοξασμένη Ελλάδα μας, υπάρχει οικονομική κρίση. Χρωστάμε λέμε στους ξένους, ένα τεράστιο ποσό, δηλαδή 4000 δις ευρώ. Ας το γράψουμε και με αριθμούς έτσι για να χορτάσει και το μάτι μας: 400.000.000.000 ευρώ! Τώρα από πού ακριβώς δανειστήκαμε αυτά τα χρήματα και γιατί, που πήγανε, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ! Πάντως θεωρώ βέβαιο, ότι ΔΕΝ πήγαν για οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Και για να θυμηθούμε λιγάκι την παλιά Ελληνική ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» με τον μακαρίτη Λάμπρο Κωσταντάρα, κάποιοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε» μέχρι σκασμού! Και μερικοί ακόμα τρώνε και δεν χορταίνουν!

Δεκτή η παραίτηση Χαλιάσου από τον Υπουργό Υγείας Χωρίς Διοικητή το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Ένα χρόνο και 2 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Παιδίατρος Γιώργος Χαλιάσος υπέβαλε αίτηση παραίτησης από την θέση του, λόγω συνταξιοδότησης, όπως αναφέρεται στο αίτημα, για άλλους όμως λόγους όπως λέει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αίτηση έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί και επισήμως η παύση του κ. Χαλιάσου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ενός Νοσοκομείου ως γνωστόν με τεράστια προβλήματα.

Κονδύλια 900 εκατ. ευρώ Στην «αγκαλιά» του ΕΣΠΑ πάνω από 300 αρχαιολογικά μνημεία σε όλη την Ελλάδα –Αγώνας δρόμου να ενταχθούν και Μνημεία της Ευρυτανίας

Πάνω από 300 αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία ανά την επικράτεια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ περίπου άλλα 50 βρίσκονται στον δρόμο προς αξιολόγηση.
Μετά την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη, αγώνας δρόμου γίνεται από την πλευρά της Ευρυτανίας σε επίπεδο Περιφέρειας προκειμένου να ενταχθούν 3-4 Βυζαντινά Μνημεία της Ευρυτανίας και μεταξύ αυτών ο Βυζαντινός Ναός του ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας, που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο Μνημείο και για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση Μελέτης αποκατάστασης. 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Επιτυχίες και Μετάλλια για τους αθλητές του Κ.Ο.Κ. στο «7ο Κύπελλο Ευρίπου»

Την καλύτερη εμφάνιση είχε η αγωνιστική ομάδα του Κ.Ο.Καρπενησίου που έλαβε μέρος στο  «7 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΙΠΟΥ »  που διεξήχθη στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλκίδας στις 11-12/06 /2011 με απολογισμό επτά μετάλλια και τέσσερα ακόμη όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Αναλυτικά :