Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ Με 48ωρη απεργία απαντούν στο Μεσοπρόθεσμο


Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Συνάντηση με τους αρμόδιος υπουργούς ζητά η ΓΕΝΟΠ

Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Κινητοποιήσεις το περιεχόμενο των οποίων θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας, θα γίνουν και κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Αποφασίστηκε επίσης ότι στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια μέρα έχει προαναγγείλει κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος και η ΑΔΕΔΥ.
Συνάντηση με τους υπουργούς ζητά η ΓΕΝΟΠ
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά η ΓΕΝΟΠ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ αφήνει να εννοηθεί ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ επισημαίνει ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει "εκ των πραγμάτων" μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχουν αποφασιστεί επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

"Διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και για να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, δημόσια, απευθύνει αίτημα άμεσης συνάντησης τόσο με τον κ. Βενιζέλο, όσο και με τον κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το μέλλον της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας μας".

"Η σύγκρουση δεν ωφελεί κανέναν και πρωτίστως τον τόπο", προσθέτει