Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Επισκέψεις του 2ου Νηπιαγωγείου και του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο Δημαρχείο Καρπενησίου

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο γραφείο του το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου. Τα παιδιά έδωσαν στο Δήμαρχο μια επιστολή με τα αιτήματά τους: Μια αμμοδόχο στο προαύλιό, ένα σήμα έξω από το σχολείο για να είναι πιο προσεχτικοί οι οδηγοί, ένα πεζοδρόμιο από την πίσω πλευρά του σχολείου, και να μην επιτρέπεται στα αυτοκίνητα να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο.


Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τα αιτήματα των νέων του φίλων, συζήτησε μαζί τους για το σχολείο τους, για τις παιδικές χαρές και για την καθημερινότητας τους στο Καρπενήσι.
Οι διατροφικές συνήθειες ήταν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος μοίρασε στους μικρούς του επισκέπτες από ένα κόκκινο μήλο και αυτοί με τη σειρά τους του απάντησαν: «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» και τραγούδησαν «Μήλο μου κόκκινο».
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ρώτησαν το Δήμαρχο αν είναι πάντα χαρούμενος και όταν αυτός τους απάντησε ότι μερικές φορές είναι και στεναχωρημένος, αυτοί του τραγούδησαν:
«Απ' τη γέννα σου θες και δεν θες
Όλα δίδυμα, λύπες, χαρές.
Πίκρα, ζάχαρη, τα 'χει ο Θεός
Θα 'σουν άχαρη ζήση μου αλλιώς.
Σαν παράσταση να το φανταστείς
πότε εσύ, πότε εγώ πρωταγωνιστής.
Σαν παράσταση του παραμυθά
και καλό και κακό θέλουν Γολγοθά»

Με ένα τραγούδι λοιπόν και ένα… μυστικό για το πού έκρυψε το γλυκό της μαμάς της η μικρή Άτζελα, έκλεισε η συνάντηση του Δημάρχου με τα παιδιά από το 2ο Νηπιαγωγείο και τις δασκάλες τους.   
Επίσκεψη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Δημαρχείο Καρπενησίου
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης φιλοξένησε στο γραφείο του την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 τα παιδιά από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες αποτελεί μια σημαντική δομή για το Δήμο Καρπενησίου, μιας και εκεί τα παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικά αρκετές ώρες καθημερινά, να αναπτύξουν δεξιότητες και να κοινωνικοποιηθούν.  
Ο Δήμαρχος συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους, ενημερώθηκε από το προσωπικό για τις υποδομές αλλά και τις δραστηριότητες του Κέντρου και δέχθηκε τα δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια.
Προτάσεις για τις Γιορτές Δάσους
Ο νέος Δήμος Καρπενησίου ενόψει της κατάρτισης του προγράμματος των Γιορτών Δάσους, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις για όλους τους πρώην Δήμους, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο τοπικό συμβούλιο, σύλλογο ή ιδιώτη να καταθέσει τις προτάσεις τους στο Δήμο Καρπενησίου, στο τηλέφωνο 22370 21227, μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011.