Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πεζοπορία στον Αη - Σώστη από το ΚΠΕ

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 γνωριμία με το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. Έγινε πεζοπορία αρχικά μέχρι τον Άγιο Σώστη (30 λεπτά πορεία) όπου αγναντέψαμε τη θέα, συνεχίσαμε μέχρι τη σπηλιά Μπλουρέντζα (επιπλέον 50 λεπτά), όπου σε δύσκολες περιόδους κρυβόντουσαν οι κάτοικοι του Χωριού, και πραγματικά εάν δεν είχαμε οδηγό μαζί μας δεν θα την βρίσκαμε ποτέ μόνοι μας. Σε όλη τη διαδρομή παρατηρήσαμε την ανοιξιάτικη (αν και Ιούνιος) φύση.
Λόγω της βροχής δεν επισκεφτήκαμε το εξαιρετικό λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο του Μικρού Χωριού που στεγάζεται στο παλαιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το επισκεφθούν κάθε Σαββατοκύριακο. Ώρες λειτουργίας 11:00 πμ με 01:00 μμ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι την  Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 θα γίνει γνωριμία – επίσκεψη στο Κέντρο Κομποστοποίησης Γοργιανάδων, όπου θα γνωρίσουμε την λειτουργία της κομποστοποίησης, δηλαδή της φυσικής αποικοδόμησης των οργανικών μας απορριμμάτων. Στη συνέχεια θα γίνει πεζοπορία σε φυσικό περιβάλλον. Αναχώρηση από το ΚΠΕ το απόγευμα στις 6:00 μ.μ.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 θα γίνει γνωριμία με τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την ασφαλή μας διαβίωση στο Βουνό, θα γίνουν μαθήματα αναρρίχησης, Στοιχεία Πρώτων Βοηθειών, Προσανατολισμός, και  Δραστηριότητες Δασικής αναψυχής στο Σαλούν. Αναχώρηση από το ΚΠΕ το πρωί στις 11:00 π.μ.