Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Γίγαντας Γολιανός στην λίμνη Κρεμαστών


Τεράστιο ψάρι 2 περίπου μέτρων

και βάρους 75 κιλών στην λίμνη Κρεμαστών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στο Καρπενήσι χτίζεται ο νέος Άρης του Σάκη Τσιώλη

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Άρης όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 του μηνός. 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Ολομέλεια ομάδων έργου – υποστήριξης – εργασίας - Παρουσίαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά

Παρουσίαση Περιφερειάρχη Στερεάς
Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά
Σας καλωσορίζω όλους στη σημερινή συνάντηση, συνάντηση με ιδιαίτερη βαρύτητα, μια και θα συζητήσουμε για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και θα αναφερθούμε στη σημασία του.

Σύλληψη επτά (7) ημεδαπών και δύο(2)αλλοδαπών, για παράβαση νομοθεσίας ΄΄Περί Παιγνίων – Εράνων και Λαχειοφόρων Αγορών ΄΄

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 8-7-2011 στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, επτά (7) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράβαση νομοθεσίας ΄΄Περί Παιγνίων – Εράνων και Λαχειοφόρων Αγορών’’.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, πραγματοποιώντας έλεγχο σε κατάστημα-καφετέρια στο κέντρο της πόλης διαπίστώσαν ότι στο πατάρι του καταστήματος υπήρχε διαμορφωμένη αίθουσα η οποία περιείχε δυο (2) ειδικά διασκευασμένα τραπέζια με τσόχα όπου κατελήφθησαν οι συλληφθέντες να επιδίδονται στη διεξαγωγή του παιχνιδιού POKER.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 6η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007 - 2013


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κ Α Λ Ε Ι

Οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων και 5 (3+2) Δημ. Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ-ΠΕΔ

Την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εκπροσώπων των 325 δήμων όλης της χώρας στις γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) παρουσιάσε η aftodioikisi.gr. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι θα κληθούν να εκλέξουν την Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) των κατά τόπους ΠΕΔ και παράλληλα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στη  γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία με τη σειρά της θα εκλέξει την Ε.Ε. και το Δ.Σ.

"Μπουκιά και συχώριο" το μενού της κυρά - Νίκης, στα Άγραφα

Είχα ακούσει πολλά για τον Ξενώνα της κυρά Νίκης στα Άγραφα και για τα καλά φαγητά που μαγειρεύει, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, να τα γευτώ έτσι ώστε να έχω προσωπική άποψη περί του ζητήματος.

Θα ξανασμίξουν, 29 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, από την ιερ. Σχολή Καρ/σίου

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, 22 απόφοιτοι ιεροσπουδαστές της περιόδου 1979-1982, από την ιερατική Σχολή Καρπενησίου, εκ των οποίων  έξι κληρικοί και δεκαέξι λαϊκοί, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, στο Καρπενήσι, όπου είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να πουν πολλά από τα περασμένα εκείνα ευλογημένα χρόνια που έζησαν ως μαθητές στην Σχολή στον Ξηριά.

Αβρααμ(π)ιαία η φιλοξενία των κατοίκων του χωριού στο πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων Πανώριο αγραφιώτικο γιορτάσι στα Επινιανά

Με λαμπρότητα και ελληνορθόδοξη λεβεντιά έγινε το περασμένο Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στα Επινιανά των Αγράφων.  
Το πανώριο αυτό Αγραφιώτικο γιορτάσι, όπως εξελίσσετε τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία, που ετέλεσε ο παπα - Σωτήρης από τα Άγραφα, στο νεόδμητο και περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων, που δεσπόζει στην περιοχή και αγναντεύει με καμάρι, τα Επιανιανά στα ζερβά του και τα ξακουστά Άγραφα μπροστά του.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΝΙΑΝΑ



ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ -
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΣΤΑ ΕΠΙΝΙΑΝΑ

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ευρυτανία με το κλείσιμο του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας και την υποβάθμιση του Γεν. Νοσοκομείου

Πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Καρπενησίου, από την Ένωση Ιατρών και Κέντρων Υγείας Ευρυτανίας, τον Ιατρικό Σύλλογο, από τον Δήμαρχο Καρπενησίου και παρέμβαση του Βουλευτή για ίση πρόσβαση στην Υγεία και του τελευταίου ανθρώπου που είναι πολίτης αυτού του Νομού.


ΚΑΜΙΑ, όμως, επίσημη διαμαρτυρία μέχρι στιγμής για την διαφαινόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας σε πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο,

Ανέβηκε μόνο η Φραγκίστα - Με 10 ομάδες το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ

Μόνο η πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου Φραγκίστα από τις ομάδες, που αγωνίστηκαν φέτος στην Β΄ Κατηγορία θα παίξει την νέα περίοδο στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Οι παράγοντες Αστέρα Αγίου Προκοπίου-Αναγέννησης Παλαιοκατούνας 2010 βρήκαν την λύση και αποφάσισαν το χωριό τους να εκπροσωπηθεί στην Α΄ ΕΠΣΕ μόνο με τον Αστέρα, δημιουργώντας όπως και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Χωρίς Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Ακόμη μια απαξίωση σε θέματα παιδείας για την Ευρυτανία. Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ. αριθμ. Φ.351.1/35/104088, Υπουργική απόφαση που αφορά τον ορισμό των εδρών και των περιφερειακών Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής,

Η τριλογία του είμαι - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για εμάς τους ανθρώπους είναι, αν ποτέ, καταφέρουμε να κατακτήσουμε την αρετή της προσωπικής αυτογνωσίας. Η αυτογνωσία, για όποιον την έχει, είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την κοινωνική προσαρμογή του ατόμου, τιθασεύει την αλαζονεία και την πολυγνωσία και εν τέλει διαμορφώνει χαρακτήρα χρήσιμο για τον ίδιο και για την κοινωνία.

Φεστιβάλ Χορωδιών από το Δήμο Καρπενησίου και το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου - Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου στην πόλη του Καρπενησίου, σε συνδιοργάνωση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi και του Δήμου Καρπενησίου.
Το 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον τόπο μας από το 1988.

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και απαξίωσης - Στο έλεος του Θεού η Κατασκήνωση της ΔΕΗ στη Σωτήρα Ανατ. Φραγκίστας

Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ευρυτανίας, στην ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας, από το 1992, λειτουργούν σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις – εκτός των 2 τελευταίων ετών - οι «κατασκηνώσεις της ΔΕΗ». Σε ένα υπέροχο περιβάλλον, κάτω από τα δασιά πλατάνια και δίπλα από τις πηγές με τα γάργαρα και παγωμένα νερά, παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και ευρυτανόπουλα, περνούσαν αξέχαστες δροσερές ημέρες για 18 καλοκαίρια, μέχρι και πριν 2 χρόνια, που η ΔΕΗ, ξαφνικά «αποφάσισε», να σταματήσει την λειτουργία της. Ως γνωστόν η κατασκήνωση αυτή που αξιοποιήθηκε μετά από μεγάλες προσπάθειες του Εκκλ. Συμβουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, τα τελευταία χρόνια αποτελούσε σημαντικό στοιχείο αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής αλλά και σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εν μέσω κραυγών και εκβιαστικών διλημμάτων εμείς δηλώνουμε «παρών» στην υπευθυνότητα και τη συνεννόηση


του Λευτέρη Αυγενάκη,
Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έθεσε σε όλους μας, σε όλη την κοινωνία, το εκβιαστικό δίλημμα ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία. Από την άλλη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μίλησε για «μπλόφα» και επέμεινε στη λαϊκίστικη θέση του «όχι σε όλα», προκειμένου να αυξήσει το λαϊκό της έρεισμα, αδιαφορώντας στην ουσία για το πραγματικό συμφέρον της χώρας.

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗ


*Τούτο το  γράμμα, είναι «καρφωμένο» στην πόρτα του καφενείου του αείμνηστου μπάρμπα Λάμπρου Κοντογούνη, στην Βαρβαριάδα.. Διαβάστε το καλά και τα σχόλια δικά σας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


*Τρελάθηκα προχτές που πήγα στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στο Νεοχώρι. Ο δρόμος προς την εκκλησία, σε ένα σημείο του, όπως φαίνεται και στη φωτό έχει κοπεί σχεδόν όλος και το τσιμέντο κρέμεται σαν μπαλκόνι. Η προσπέλαση των αυτοκινήτων είναι πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα επικίνδυνη. Με την πρώτη βροχή, το πρόβλημα θα γίνει τεράστιο. Ας επιβληθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγράφων, προτού γίνει καμιά μεγάλη ζημιά.   

Κύριε ελέησον!!! Έκλεψαν ράσα, σουβλάκια και τασάκια…




Περίεργη ληστεία έγινε χθες το βράδυ στο χωριό Πρόδρομος Ξηρομέρου στο Αγρίνιο, όταν άγνωστοι, μπήκαν στην εκκλησία του χωριού και έκλεψαν τα ράσα του ιερέα, προφανώς σχεδιάζοντας την επόμενη απάτη τους.
Η συνέχεια, ακόμη πιο μυστήρια, αφού εισέβαλλαν κρυφά στο ψητοπωλείο και το καφενείο που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού, παίρνοντας μικροαντικείμενα και ελάχιστα χρήματα που βρέθηκαν στις ταμειακές μηχανές.

Έρευνα ΣΟΚ - Γυρνάμε 60 χρόνια πίσω Φόβος και απελπισία στα ελληνικά νοικοκυριά

- Το 94% των Ελλήνων φοβάται για τη δουλειά του, αλλά και την αύξηση της ανεργίας
- Το 79% δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να κάνουν καμία αγορά
- Φυσικά ούτε συζήτηση για αποταμίευση που τη θεωρούν σχεδόν αδύνατη
- Μόλις τα μισά νοικοκυριά δηλώνουν ότι τα βγάζουν πλέον πέρα.

Με τεράστια επιτυχία το Διεθνές Τουρνουά νέων Karpenisi Cup

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα το διεθνές τουρνουά νέων Karpenisi Cup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου το διάστημα 25-29 Ιουνίου.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Pentagon Sports Travel και υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας και από την Ευρυτανία συμμετείχαν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, το Βελούχι και η ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία

Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου η μεταγραφική περίοδος

Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες μπορούν να εντάξουν στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές.  Η θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου του ίδιου έτους.
Οι ημερομηνίες των μεταβολών:

Ανανέωσε με τα Άγραφα ο Αντωνίου



Την συνεργασία τους για άλλη μια χρονιά θα συνεχίσουν Κατσαντώνης Αγράφων και Δημήτρης Αντωνίου. Ο 48χρονος τεχνικός συμφώνησε με την διοίκηση των δευτεραθλητών Ευρυτανίας και θα καθοδηγήσει την ομάδα από τον πάγκο για 3η συνεχόμενη περίοδο στην Α΄ κατηγορία.
Η θητεία του κ. Αντωνίου στον Κατσαντώνη κρίνεται επιτυχημένη, καθώς έχει καταφέρει να οδηγήσει την νεοσύστατη ομάδα δυο φορές στα μπαράζ ανόδου, με την άνοδο την φετινή περίοδο να χάνεται στις λεπτομέρειες.

Επιστολή πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου Ευρυτανίας

Προβληματισμό αλλά  & πικρία προξένησε συνέντευξη ποδοσφαιριστή του τοπικού μας πρωταθλήματος, την προηγούμενη εβδομάδας 29/6/2011 σε τοπική εφημερίδα, σχετικά με το επίπεδο των προπονητών ποδοσφαίρου του νομού μας  αλλά & τον ρόλο των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο ποδόσφαιρο του τοπικού  πρωταθλήματος.

Σε φουλ ρυθμούς οι προπονήσεις του Ατρομήτου

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Ατρομήτου που έφτασε στο Καρπενήσι την περασμένη Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι Περιστεριώτες του Γιώργου Δώνη που διαμένουν στο Hotel Avaris, θα παραμείνουν στην ευρυτανική πρωτεύουσα έως τις 17 του μηνός, ενώ οι προπονήσεις διεξάγονται στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου.
Παραδοσιακά ο Ατρόμητος τα τελευταία καλοκαίρια πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι. Το 2006 (Με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο.

Νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων


Το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδωσε το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».
Με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύει κατ’ αρχάς στην αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων

συντροφιάς, καθώς και στην προστασία κάθε κατηγορίας ζώου από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα. Επιπλέον, επιδιώκει τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, ζητήματα που έχουν αποκτήσει σήμερα ιδιαίτερη και διαρκώς αυξανόμενη σημασία.

ΤΕΣΣΕΡΑ STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν προκύπτει τώρα θέμα απολύσεων στο Δημόσιο διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά τη σημερινή του ενημέρωση προς τους συντάκτες του υπουργείου. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, με το Μεσοπρόθεσμο προκειμένου να φτάσουμε στις απολύσεις προηγούνται τέσσερα στάδια: Μετατάξεις, μερική απασχόληση, εργασιακή εφεδρεία και εθελούσια έξοδος.

Παπανδρέου: «Μοχλός ανάπτυξης η κάθε Περιφέρεια»

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Περιφέρειες στην ανάπτυξη της χώρας επεσήμανε στους περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα (γραφείο κ. Δημάρχου) στις 13.00μ η 11η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

ΕΝΑΣ ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Ξέρω πως στην Αθήνα υπάρχουν ένα σωρό πουλιά, σχεδόν απ’ όλα τα είδη του πτερωτού κόσμου εκτός νομίζω από βασιλικούς αετούς, χελιδονόψαρα, πιγκουίνους και άλλα τα βλέπουμε να πετάνε τη μέρα ενώ ορισμένα που κινούνται τη νύχτα, όπως οι κουκουβάγιες για παράδειγμα οι μπούφοι ούτε καν τα υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν. Μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση ένας τσαλαπετεινός που είδα πριν από λίγες μέρες να ψάχνει για τροφή στο ξεραμένο χορτάρι δίπλα στις γραμμές του ηλεκτρικού ακριβώς κάτω από το Θησείο, στις Μουριές που λέμε.

Ξεκινούν στις 11 Ιουλίου τα Γεύματα Αγάπης από το Δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και σε συνεργασία με άλλους φορείς πρόνοιας (διεύθυνση Πρόνοιας και Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας), έχει δρομολογήσει  δράσεις αλληλεγγύης στοχεύοντας στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων προκειμένου να συντηρηθεί και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ - Αιτήσεις για αναπληρωτές ή ωρομίσθιους

Λαμία, 01-07-2011
 
                              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    
Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την με αριθμ. πρωτ. 72502/Γ6/30-06-2011 εγκύκλιό του , καλεί όσους επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι

1 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για μεταφορά μαθητών

Το συνολικό ποσό των 41.040.000,00 κατανείμει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας, από τους ΚΑΠ, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη του κόστους μεταφοράς μαθητών από 1/1/2011 έως και τη λήξη του σχολικού έτους 2010-2011. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το σκοπό αυτό έχει καταττεθεί από το Υπουργείο το ποσόν των 3.240.000,00 στην ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ (IBAN GR97 0740 1010 0006 - 965 7020 012).

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Χωρίς Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Ακόμη μια απαξίωση σε θέματα παιδείας για την Ευρυτανία. Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ. αριθμ. Φ.351.1/35/104088, Υπουργική απόφαση που αφορά τον ορισμό των εδρών και των περιφερειακών Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής, όρισε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες – πρώην Νομοί – που συγκρότησαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να έχουν έδρα και Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής ηλικίας, εκτός της έρμης της Ευρυτανίας. - Εδώ θα μου πείτε, οι αρμόδιοι δίνουν αγώνα να κλείσουν και τα σχολεία, για έδρες και συμβούλους θα νοιάζονταν; 

Τα πανηγύρια των Αγίων Αποστόλων σε Νεοχώρι και Ανατολική Φραγκίστα


Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με τις γιορτές των πολιούχων Αγίων Αποστόλων, Νιοχωρίτες και Ανατολικοφραγκιστιανοί, έδωσαν βροντερό παρών στα πανηγύρια των χωριών τους τόσο στις 29 που γιορτάζουν οι πρωτοκορυφαίοι Πέτρος και Παύλος, στο πανέμορφο Νεοχώρι, όσο και μια μέρα αργότερα που τιμούνται οι Δώδεκα του Χριστού Απόστολοι στην ιστορική Ανατ. Φραγκίστα.

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κ. Υγείας Ευρυτανίας (ΕΙΝΚΥΕ) - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Στην τοπική εφημερίδα της Ευρυτανίας (Αρ. Φύλλου 201/6-7-2011/ σελ.4-5), εκτός από την προβολή της ανακοίνωσής μας της 4/7/2011, αναφέρεται υπό τον τίτλο «Δήμος και γιατροί εναντίον του Ηλία Καρανίκα», ότι υπάρχει «χαρτοπόλεμος» μεταξύ των γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και του βουλευτή του νομού κ. Ηλία Καρανίκα» κ.ά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ και ΤΣΙΛΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

 για τις κρίσεις των διευθυντών

 Συνάδελφοι,
Οι κρίσεις για τους νέους Διευθυντές βρίσκουν το δημόσιο σχολείο βυθισμένο στις συνέπειες του μνημονίου, που οδηγεί σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα μέσα από μια ολοκληρωτική επίθεση κατεδάφισης ακόμη και των στοιχειωδέστερων κοινωνικών αγαθών, ένα από τα οποία είναι η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. Αγράφων για Αιολικά και λήψη δανείου

Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, το Δ.Σ. Αγράφων με τα παρακάτω θέμτα στην ημερήσια διάταξή του:
ΘΕΜΑ 1ο.Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για τα αιολικά πάρκα.
ΘΕΜΑ 2ο.Παραχώρηση χώρου για ανέγερση μνημείου στην Τ.Κ. Χρύσως

Θα ξανασμίξουν, 29 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, από την ιερατική Σχολή Καρ/σίου

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, 22 απόφοιτοι ιεροσπουδαστές της περιόδου 1979-1982, από την ιερατική Σχολή Καρπενησίου, εκ των οποίων  έξι κληρικοί και δεκαέξι λαϊκοί, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, στο Καρπενήσι, όπου είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να πουν πολλά από τα περασμένα εκείνα ευλογημένα χρόνια που έζησαν ως μαθητές στην Σχολή στον Ξηριά.

Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών

Θρησκευτικά   
''Δύο μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή του Ισραήλ ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορα. Οι Σοδομιστές ήταν υπέρ της κοινωνικής ισότητας ενώ οι Γομαριστές ήταν εγωιστές και συντηρητικοί''

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΣΤΑ




 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ ΣΤΟ
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ 

ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΣΤΑ

Η διαδημοτική συνεργασία - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Αναγνωρίζουμε στους εκλεγμένους δημάρχους της Ευρυτανίας όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς στους δημότες, επιδίωξη περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής τους, αλλά επιμένουμε στη συνεργασία. Εργάζονται, αλλά πρέπει και να συνεργάζονται. Παρουσιάζουν έργο, αλλά θα ήταν απείρως μεγαλύτερο με τη συνεργασία, με τη διαδημοτική συνεργασία.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Βουλευτή Ευρυτανίας, Κωνσταντάκη Γιολδάση

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Βουλευτή  
Ευρυτανίας, Κωνσταντάκη Γιολδάση το 1874Γράφει ο Καθηγητής 
του ΑΠΘ Θαν. Γιαννακόπουλος

Από τα έντυπα της εποχής, όπως «Φάρος  της Ορθυος», «Αιώνας», φαίνεται ότι στα τέλη Ιουλίου 1874 έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Βουλευτή Κωνσταντάκη Γιολδάση στο δρόμο μεταξύ Σέλου και Ψιανών.

Στη Χαλκίδα, οι εργασίες της 10ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στη Χαλκίδα, έγινε, στις 4 Ιουλίου η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Από τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, ξεχωρίζουν οι αποφάσεις για σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων για τα σχολεία της Ερέτριας και Αγίου Αιδηψού, η συμμετοχή της Περιφέρειας στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης LIFE + και η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα δακοκτονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ... Απόπειρα δολοφονίας κατά Βουλευτή Ευρυτανίας










Απόπειρα δολοφονίας κατά  Βουλευτή  Ευρυτανίας

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια στην δημοπράτηση των έργων αλλά και αδικαιολόγητες σπατάλες στα οικονομικά του δήμου χρέωσε ο δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης τον πρώην δήμαρχο Αγράφων κ. Χρήστο Μπούρα .

Στη ΣΩΤΗΡΑ στις 31 Ιουλίου το Πανευριτανικό Αντάμωμα


Κάτω από τον δροσερό ίσκιων των πλατανιών και δίπλα από τα γάργαρα νερά, της αστείρευτης πηγής του ΣΩΤΗΡΑ της Ανατ. Φαργκίστας, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με έγκυρες πηγές το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων.
Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως σήμερα στο  συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ΟΕΣ στην Αθήνα.

ΣΕ ΛΙΓΟ Η 1Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗ 1Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Σε ισχύ η πλήρης απελευθέρωση των ταξί από τις 2 Ιουλίου 2011

Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, ανατρέποντας αποφάσεις του προκατόχου του Δ. Ρέππα. Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θεωρεί απελευθερωμένη ήδη τη λειτουργία των επιβατικών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων και αποσαφηνίζει πως από τις 2 Ιουλίου με απλό αίτημα στην εκάστοτε Περιφέρεια ο καθένας μπορεί να αποκτήσει άδεια ταξί.

Δύο (2) θέσεις εργασίας στο Δήμο Καρπενησίου

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Καρπενησίου.

Εγκαινιάζεται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μικρού Χωριού

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Μουσείου της Αδελφότητας Μικροχωριτών, «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» πραγματοποιεί τα εγκαίνια του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Μικρού Χωριού την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του Μουσείου στο Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Καθυστέρησαν οι εφημερίδες λόγω διαμαρτυρίας των εφημεριδοπωλών


Καθυστέρησαν να κυκλοφορήσουν σήμερα οι εφημερίδες λόγω της διαμαρτυρίας των εφημεριδοπωλών, μέλη της Ένωσης της οποίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πρακτορείο διανομής τύπου Άργος και Ευρώπη στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, στην Αθήνα.
Οι εφημεριδοπώλες διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματος των εταιριών διανομής, που τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου και αν εφαρμοστεί θα έχει ολέθριες επιπτώσεις, όπως ισχυρίζονται, στην εργασία τους. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν να βγουν οι εφημερίδες στην Αθήνα και στην περιφέρεια.


Βρήκε πνιγμένα 120 πρόβατα στην Αγρελιά Τρικάλων με οδηγό τα γεράκια και τα κοράκια - Σε απόγνωση πλέον οι κτηνοτρόφοι


Οργισμένος και αγανακτισμένος ο κτηνοτρόφος της περιοχής, δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε μία ημέρα έχασε 120 πρόβατα, ενώ ακόμη αναζητούνται άλλα τρία.
Η νέα επίθεση των 30 περίπου λύκων την οποία είχε δημοσιεύσει το trikalanews.gr, έχει δημιουργήσει αγανάκτηση στους κατοίκους της ορεινής περιοχής των Τρικάλων.
Ο κτηνοτρόφος ο οποίος διατηρεί μονάδα γαλακτοπαραγωγής στην Αγρελιά περιγράφει το αποτρόπαιο θέαμα που βρήκε με γλαφυρό τρόπο «ο οδηγός μας για να βρούμε τα πνιγμένα πρόβατα στις απόμακρες και δύσβατες περιοχές του δάσους Ανήλιου, ήταν τα γεράκια και τα κοράκια.»

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Καληνύχτα Ήλιε… Καληνύχτα...

Η κόρη του Λοΐζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε»!

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κόρη του Μάνου Λοΐζου απαγορεύει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε» για συμβολικούς λόγους.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Μπορεί ο Γάκιας να έγινε ο Πρόεδρος των Προέδρων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να πειράζει συνεχώς τις κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι ο ομορφότερος Πρόεδρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Μάλιστα στο τελευταίο Δ.Σ. προκειμένου να δείξει σε όλο του το μεγαλείο τα απύθμενα κάλλη του, στις όμορφες παρουσίες του Δημοτικού Συμβουλίου, «συνελήφθη» από το φακό των ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ, να λιμάρει τα νύχια του με τον κοφτερό σουγιά του (Μάλλον Κολοκοτρώνα)
Όπως μάλιστα φάνηκε αργότερα, το μανικιούρ πέτυχε απόλυτα, καθότι τα πανέμορφα χέρια του ήταν για παρουσίαση σε πασαρέλα ανδρικών καλλιστείων.

Γνωριμία με τη φύση και την ιστορία των Κορυσχάδων από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, έγινε γνωριμία με τη Φύση και την Ιστορία των Κορυσχάδων Ευρυτανίας, όπου πραγματοποιήθηκε Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων και πεζοπορία σε τοπική διαδρομή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν τις ιστορικές φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα εκείνης της Εποχής, όπου αποφασίστηκε ότι η Εξουσία πηγάζει από τον λαό και πρέπει να ασκείται από τον λαό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ - ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΄21 - Γράφει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος καθ. ΑΠΘ

Ο Γιάννης Φραγκίστας, οπλαρχηγός του αγώνα του 21 από την Ανατ. Φραγκίστα, υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Κατσαντώνη αλλά και του Καραϊσκάκη. Πρόσφερε πολλά, πολύ περισσότερα από άλλους αγωνιστές που μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι εκλεκτοί της Διοίκησης. Φυσικά, όπως και οι Γιολδασαίοι, ο Γιάννης Φραγκίστας, ήταν απέναντι στον Μαυροκορδάτο και τις ραδιουργίες του. Ήταν πιστός στην Κυβέρνηση, στη Διοίκηση και στο Θρόνο αν και ήταν παραγκωνισμένος.


Πέθανε στη Λαμία, την 25η Μαρτίου 1861 σε ηλικία 97 ετών και η κηδεία του έγινε, με όλες τις τιμές, στον Άγιο Νικόλαο Λαμίας, την 26η Μαρτίου . Μεταφέρθηκε και τάφηκε, κατά επιθυμία του, από τα παιδιά του στο «χωρίον» Κόμμα της Λαμίας.

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΠΕΝΟΜΕΝΟΣ:Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση χάθηκε στα χρέη των δήμων και την έλλειψη κονδυλίων

Σε οικονομική περιδίνηση χωρίς τέλος, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από την κρίση, έχουν περιέλθει στη συντριπτική τους πλειονότητα οι δήμοι αλλά και οι περιφέρειες της χώρας, με αποτέλεσμα το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα του «Καλλικράτη» να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ένα αλλιώτικο Τουρνουά στο Λημέρι…

Ένα αλλιώτικο, από τα συνηθισμένα Τουρνουά ποδοσφαίρου, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο 5Χ5 του Λημερίου. Ποδοσφαιρικές ομάδες από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Κρέντης, συμμετείχαν σε μια ωραία ποδοσφαιρική γιορτή που βρήκε νικητή το ποδόσφαιρο σε όλο του το μεγαλείο. Τόσο οι πιτσιρικάδες του Κατηχητικού, που πριν ένα μήνα περίπου είχαν επικρατήσει με 7-1 της ομάδας του Σχολείου της Δυτ. Φραγκίστας, όσο και οι παλιοί τεχνίτες της στρογγυλής θεάς, ξεδίπλωσαν το αστείρευτο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο προσφέροντας γκολ και θέαμα σε αγώνες μικρής διάρκειας που έλαβαν χώρα στο υπέροχο αυτό γήπεδο του Λημερίου.

Νέος Θεσμός για το Δήμο Καρπενησίου: Εθελοντής Δημότης

Η διαχείριση του Δήμου είναι υπόθεση όλων μας. Η συμμετοχή, η προσφορά, η αλληλεγγύη είναι αξίες που αφορούν τον κάθε δημότη ξεχωριστά αλλά και το Δήμο μας στο σύνολό του.

Για τη νέα Δημοτική Αρχή, ο εθελοντισμός αποτελεί μια από τις βασικές διαστάσεις της ενεργούς συμμετοχής. Είναι μια πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι, δημιουργεί συνεκτικούς δεσμούς στην τοπική μας κοινωνία και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ακόμη περισσότερων δράσεων.

Το 2011 αποτελεί άλλωστε μια ξεχωριστή χρονιά, μιας και έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καρπενησίου προχωρά στη δημιουργία ενός νέου θεσμού, αυτού του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΗΜΟΤΗ, που επιχειρεί να ενεργοποιήσει το σύνολο των δημοτών και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και δεξιότητα τους.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 460 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΔΟΣΗΣ

* Παράπονα άκουσα προχθές που πήγα βόλτα σε 2-3 χωριά του πρώην Δήμου Ποταμιάς, από ντόπιους κατοίκους σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των χωριών από χορτάρια κ.λ.π. Μάλιστα σε ένα καφενείο, νέοι άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα στα χωριά τους με πήραν από τα μούτρα, γιατί τάχα δεν γράφουμε τίποτε για τα συμβαίνοντα εις βάρος των ντόπιων,