Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Εκπρόσωπος της Μητροπόλεως μας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Ε. Λιάπης

Αγαπητοί συμπολίτες μου, Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νικολάου, ωρίσθην υπεύθυνος του προγράμματος ΣΚΑΪ – Όλοι μαζί μπορούμε, δια την συγκέντρωσιν τροφίμων εκ των SUPER MARKET 1.

Εκδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου στο Βόλο

Ημερήσια εκδρομή  διοργάνωσε ο εμπορικός σύλλογος Καρπενησίου την προηγούμενη Κυριακή  στον Βόλο. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν  μια διαφορετική ημέρα, τον ήλιο και την θάλασσα που τόσο πολύ  μας λείπει.

Τα σχόλια της εβδομάδας

*Επειδή όποιος γυρίζει, μυρίζει και όποιος ρωτάει  μαθαίνει έτσι και εμένα μου λύθηκε η απορία  για το μέγεθος της συγκέντρωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία του κόμματος  με την κ. Γαζή.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Κλέαρχος Περγαντάς θεμελίωσαν το Κέντρο Γεροντολογίας & Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι Βοιωτίας

Τον θεμέλιο λίθο της ανέγερσης του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης, έβαλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ξεκίνησαν οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα Κλειστή η Ζηνοπούλου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, οι εργασίες στο δεύτερο και πιο κρίσιμο κομμάτι της ανάπλασης στο Κέντρο του Καρπενησίου. Η Ζηνοπούλου, ο κεντρικότερος δρόμος του Καρπενησίου, παραδόθηκε στα «χέρια» των μηχανικών και των μηχανημάτων, ούτως ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και να αλλάξει κυριολεκτικά πρόσωπο το κέντρο της πόλης.
Αν και με την έναρξη των εργασιών,

Ευρυτανικός παλμός στην 3η Σεπτεμβρίου!

 Μεγάλη απήχηση είχε το κάλεσμα του Κώστα Μπακογιάννη προς τους Ευρυτανικούς συλλόγους της Αθήνας.
Στο κάλεσμα του δημάρχου Καρπενησίου ανταποκρίθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι εκπρόσωποι και τα μέλη των ευρυτανικών συλλόγων.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι. Κινδύνεψε το χωριό


Υπό πλήρη έλεγχο είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Παλαιοχώρι Ευρυτανίας κοντά στην λίμνη Κρεμαστών.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Π.Υ.  όπου με 3 οχήματα και 10 πυροσβέστες, μετακινήθηκαν στο σημείο και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πριν αυτή γίνει απειλητική για τα σπίτια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ - Της Λεωνής Θανασούλα Γραμματέως της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών leoniethan@yahoo.gr


Η Ένωση Απανταχού Προυσιωτών προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους της σε μια οργανωμένη επίσκεψη με ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Κυριακή 14 Απριλίου. Πολλά μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν με τις οικογένειές τους και πραγματικά απόλαυσαν την περιήγηση στο μουσείο, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Η Βασιλική Δημητράντζου νέα Πρόεδρος του Δ.Σ.


Την  περασμένη Τετάρτη  17  Απριλίου  2013  συνεδρίασε  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  που  προέκυψε  από  τις  εκλογές  του  Συνδέσμου  που πραγματοποιήθηκαν την  Κυριακή  14  Απριλίου  2013  και  συστάθηκε  σε  Σώμα  με  την  παρακάτω  σύνθεση:
Πρόεδρος: Δημητράντζου  Βασιλική

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Πασχαλινό Bazaar για όλους


Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο πασχαλινό Bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν εξολοκλήρου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 28 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.

Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου Παιδικός Αγώνας Αλπικού Σκι “Paba Bear Cup” στον Παρνασσό


Ένας ξεχωριστός αγώνας αλπικού σκι διεξήχθη το Σάββατο 20/4/2013 στον Παρνασσό 3η συνεχή χρονιά το “Paba Bear Cup” στην τοποθεσία Κελάρια, για παιδιά μικρών ηλικιών  (2003 έως 2008). Η συμμετοχή έφτασε τα 85 παιδιά από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Διοργανωτές ήταν οι: Στέργιος Πάππος προπονητής του πρωταθλητή μας Αντωνίου Γιάννη & Βασίλης Μπαλντούμης.

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος…


Κάπως έτσι χαρακτηρίζει ο θυμόσοφος λαός μας μια κατάσταση που δεν «περπατάει» καλά και στο τέλος καταπίπτει. Κάτι ανάλογο θα μπορούσαμε να πούμε και για το έρμο ευρυτανικό ποδόσφαιρο, που ήταν στραβό, όμως με τα τελευταία γεγονότα αποστράβωσε.
Είναι κρίμα φίλες και φίλοι, να συμβαίνουν τόσα κωμικοτραγικά στο τοπικό μας ποδόσφαιρο και κανένας να μην νοιάζεται ή αν θέλετε κανένας από τους υπεύθυνους να μην αποφασίζει να πει έστω μια συγγνώμη στα παιδιά, που είναι οι μεγάλοι

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ

Την κραυγή απόγνωσης του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο ενός βαριά χειμαζόμενου πληθυσμού, σε έναν νομό που πραγματικά πνέει τα λοίσθια, την Ευρυτανία, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» - Η ζωντανή κάλυψη της πλατείας Καρπενησίου και ο «Μεγάλος Αδερφός»


Ο δήμος Καρπενησίου, ακολουθώντας τις τάσεις της τεχνολογίας, τοποθέτησε στο παλιό δημαρχείο μια βιντεοκάμερα με σκοπό να προβάλει την πόλη μας σε κάθε γωνιά της γης.
Καθένας έχει τη δυνατότητα μπαίνοντας στη σελίδα του δήμου να βλέπει και αν θέλει να παρακολουθεί κάθε στιγμή ένα μεγάλο τμήμα της πλατείας Καρπενησίου, ορισμένα από τα γύρω κτήρια αλλά και τμήματα από τους δύο δρόμους που οδηγούν σε αυτή (μέρος της Ζηνοπούλου και μέρος της Αθ. Καρπενησιώτη).

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα - Καλλιόπη Κανακάκη


Και με τα μάτια μου το είδα το βίντεο στον ιστότοπο του Δήμου Καρπενησίου ,και με τα αυτιά μου άκουσα τα λεγόμενα του Αντιδήμαρχου κ. Κλεομένη Λάππα στο Σταρ Λαμίας  (10/3/13) και αντίστοιχο άρθρο διάβασα και φωτογραφίες είδα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας Δημοπρατείται ο παραλίμνιος δρόμος Νεοχώρι – Φτερόλακα


Στα πλαίσια του σχεδιασμού για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ύστερα από την απόφαση 1842/29-08-2012 με την οποία εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης  για την εκτέλεση   του  Έργου: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΧΩΡΙ – ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ  (Α΄ ΦΑΣΗ)»  προϋπολογισμού 450.000,00 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ  Ε  I  Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες

Με αναφορά Κοντογεώργου οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων στο Πρόγραμμα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων


Στις 5-9-2012 ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, έστειλε υπό μορφή Αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με άρση αποκλεισμού των Δήμων της από υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων των Κ.Δ.Β.Μ. στα πλαίσια της πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή


Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Λήψη απόφασης για διερεύνηση εξάσκηση πιθανών ενδίκων μέσων σε διεκδικήσεις κατασκευαστών για έργα χωρίς συμφωνητικά και αποφάσεις δημοτικής αρχής.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ωραιότερη Διακήρυξη που γράφτηκε ποτέ για το Περιβάλλον


Πρόκειται για την απάντηση που δόθηκε το 1854 εκ μέρους του αρχηγού των Ινδιάνων Seattle (Σηάτλ), προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Πήρς, όταν ο τελευταίος ζήτησε να αγοράσει τη γη της φυλής των Ντουάμι.  Ένας λόγος που αποτελεί παγκόσμιο ύμνο για τη Φύση και τη σχέση του Ανθρώπου με αυτή!

Ιδού λοιπόν τα λόγια του αρχηγού Seattle: