Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δημοσθένης Τσιαμάκης προς τον Υπουργό Εσωτερικών: “Μη γίνεται νεκροθάφτης του μισού Νομού της Ευρυτανίας”

Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, την οποία κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό της χώρας, απέστειλε ο Δημοσθένης Τσιαμάκης, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του για «διαδιδόμενες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πληροφορίες, που προέρχονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Υπουργείου, για συνένωση των δύο Δήμων της Ευρυτανίας σε ένα, καταργώντας έτσι τον σημερινό Δήμο Αγράφων (ο οποίος καλύπτει γεωγραφικώς τη Δυτική Ευρυτανία) και προσαρτώντας τον στο Δήμο Καρπενησίου ο οποίος καλύπτει το ανατολικό τμήμα του νομού με έδρα το Καρπενήσι».  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - “Η κοινωνία θα κτίσει τις δομές της εξουσίας” - ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η επίσκεψη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Βίτσα στη πόλη του Καρπενησίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16/10 ήταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μελών της ηγετικής ομάδας του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.


Όπως είπε ο ίδιος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, «στόχος μας είναι όχι απλά να συζητήσουμε για τη πολιτική κατάσταση αλλά να ενημερώσουμε για το πρόγραμμα του κόμματός μας, δηλαδή, πια είναι τα βήματά μας αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας ο οποίος είναι να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας, αλλά το βασικό ζήτημα είναι μετά από αυτό τι πρέπει να γίνει».

Γιορτές Τσίπουρου σε Δομνίστα και Γρανίτσα

Το τσίπουρο είναι ένα από τα καλύτερα και γνήσια ποτά του τόπου μας. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, τόσο στην Δομνίστα όσο και στην Γρανίτσα, οι λεγόμενες Γιορτές Τσίπουρου.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ - ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ...

Την Τετάρτη 9-10 -13 οι τοπικές εφημερίδες υιοθέτησαν αναπαράγοντας συκοφαντικές δηλώσεις του γνωστού για το ρόλο του υπουργού υγείας κ. Γεωργιάδη.

Αναφορά - Καταγγελία του Δ.Σ. Αγράφων Θεόδωρου Κατσιάδα, κατά Δημήτρη Τάτση

Σε καταγγελία - αναφορά κατά του Δημήτρη Τάτση, προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτντζή,  προχώρησε ο Θοδωρής Κατσιάδας, καταγγέλλοντας απόκρυψη εκτέλεσης της 4μηνης αργίας του. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αγράφων, στην αναφορά του, που σας παραθέτουμε στη συνέχεια, στην καταγγελία του αναφέρει
ότι ο κ. Τάτσης παρά την ποινή που του επιβλήθηκε από την Γ.Γ.Α.Δ.Θ.Σ.Ε., δεν αποσύρθηκε ως όφειλε των καθηκόντων του αλλά συγκρότησε Οικονομική Επιτροπή ως Πρόεδρος, στην οποία μάλιστα διαχειρίστηκε ποσό ύψους 3.100.000,00 ευρώ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014: Το μικρότερο των τελευταίων ετών

Στη 15η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου (16/10/2013) μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2014.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε το συγκεκριμένο θέμα να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση που θα αφορούσε στη φιλοσοφία και στους στόχους του Τεχνικού Προγράμματος. Όμως σε ένα τεχνικό πρόγραμμα ελάχιστων σελίδων, το μικρότερο των τελευταίων 15 χρόνων, που δεν επιδέχεται καμία κριτική, τι άραγε να ζητήσει μια δημοτική ομάδα;

Παρέμβαση του Γιάννη Ίβρου για την εκμίσθωση των δημοτικών γηπέδων 5X5, του Καρπενησίου

Στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου του Δ.Σ. Δήμου Καρπενησίου σε θέμα ημερήσιας διάταξης η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την εκμίσθωση των δημοτικών γηπέδων 5X5 του Καρπενησίου (Αγίων Ευρυτάνων και Προφήτη Ηλία). Παρόλο που είχε αρνητική απόφαση κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου. Όμως η Δημοτική Αρχή πέρασε πλειοψηφικά την απόφαση για εκμίσθωση των γηπέδων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Ιστορία της βρύσης Αγ. Παρασκευής

Κατά διήγηση ηλικιωμένου ανθρώπου από το 1900 και προ εγένετω χρήση του νερού της πηγής ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ από τους εκεί περιοίκους.  Από το 1925 έως και ΄39 έρχονταν από την περισσότερη Ελλάδα άνθρωποι με πρόβλημα φυματίωσης σταλμένοι από  τους Γιατρούς σαν τόπος κατάλληλος βελτίωσης της υγείας των, λόγω του οικολογικού περιβάλλοντος.

«Ταξιδεύοντας για την Υγεία» στο Καρπενήσι Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες για 2 μέρες σε 1500 Ευρυτάνες

Το Νοσοκομείο «Υγεία» σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών επέλεξε την Ευρυτανία ως περιοχή υψηλής προτεραιότητας προκειμένου να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες και εργαστηριακές εξετάσεις.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Γκάζια και θέαμα στη 2η δεξιοτεχνία της Α.Λ.Α.Κ.

Την Κυριακή(13/10) πραγματοποιήθηκε η 2η φιλική δεξιοτεχνία στο αθλητικό κέντρο, όπου διοργάνωσε με επιτυχία η Αγωνιστική Λέσχη Καρπενησίου. Συμμετείχαν συνολικά 18 οδηγοί και χωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες.

Επιτέλους τέλος - Δημοπρατείται οριστικά η ύδρευση της Επισκοπής στις 19/11/2013, έργο προϋπολογισμού 407.000,00 Ευρώ, με Φ.Π.Α Επίσης επαναδημοπρατείται και η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» με προϋπολογισμό 261.000,00 € (με Φ.Π.Α.)

Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες, δημοπρατείται επιτέλους από τον Δήμο Αγράφων η  κατασκευή  του  έργου  με  τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ»   προϋπολογισμού  407.000,00  Ευρώ με  το  Φ.Π.Α  με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013.

Επίδομα θέρμανσης 2013 - 14 έως 1.050 ευρώ στην Ευρυτανία

Από 52,50 έως 1050 ευρώ θα κυμαίνονται τα ποσά του νέου επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθούν την περίοδο από 15-10-2013 έως 30-4-2014 σε όσα νοικοκυριά αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους στην Ευρυτανία που ανήκει στην 1η Ζώνη, το επίδομα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1050 ευρώ, αναλόγως τα τ.μ.

Δυσλειτουργίες των τοπικών σχολικών μονάδων λόγω σοβαρών καθυστερήσεων και απαράδεκτων ελλείψεων στις μαθητικές μεταφορές

Με πρωτοφανείς δυσλειτουργίες στα μαθητικά δρομολόγια εγκαινιάστηκε η σχολική χρονιά, αφού παρά το γεγονός ότι από τις 2 Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια στο Καρπενήσι, αρμόδια για το ζήτημα, ξεκίνησε την αναγκαία προεργασία, οι δε σχολικές μας μονάδες από τις 4 του ίδιου μήνα έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα ενημερωτικά έγγραφα,